Home \ äta
 

Gör en enkel jordgubbsmoothie.

 

Har du ett begär för en smoothie som du inte kan motstå, men inte många ingredienser i huset? Inga problem! Med bara fyra ingredienser och en mixer kommer du att vara i glaset på 5 minuter eller mindre, och en 100% idiotfri delikatess garanteras.

                 

Ingredienser .

    

     Första metoden: Traditionell jordgubbsmoothie  ,

   

     Andra metoden: Jordgubbsmoothie utan mejeriprodukter  ,

            

Förfarande .

    

    1      Traditionell jordgubbsmoothie  ,

    
   
 1.            1      Skär dina jordgubbar i bitar. Receptet nämner 10 jordgubbar, men det kan vara att du behöver mindre eller mer, beroende på storlek. Och beroende på din önskan om en smoothie. 
    
  • Det är lättast för din mixer om du skär av den övre änden och halverar den sedan.
  •  
  • Använd en ren kniv och skärbräda.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Sätt i din mixer. En matberedare kommer också att fungera.       
 4.  
 5.             3      Lägg mjölken i mixern. 2% mjölk gör en krämigare, tjockare smoothie, men fettfri, soja eller mandelmjölk fungerar också. Om du inte har mjölk, kommer yoghurt att fungera.       
 6.  
 7.             4      Lägg till is. För en tjockare, kallare smoothie, tillsätt glass till alla övriga ingredienser i mixern. Men om du vill att din smoothie ska vara mer koncentrerad (åtminstone i början) kan du bara lägga den i smoothie när den är klar. Beslut, beslut.       
 8.  
 9.             5      Blanda tills det är flytande. Beroende på hur stark din mixer är och hur stor din isbitar är, bör detta ta mellan 15 sekunder och en minut. Det kan hända att du rör det för att få de sista bitarna av glass, så få din sked ut om det behövs.       
 10.  
 11.             6      Tillsätt sockret och blanda i några sekunder. Om jordgubbarna är söta nog, behöver du inte lägga till socker. Om du gillar det mer naturligt är honung ett bra alternativ. Det är en bra idé att prova det. Om du lägger till för mycket, kan du fortfarande lägga till fler jordgubbar eller mjölk!       
 12.  
 13.             7      Häll smoothie i ett glas. Klipp en jordgubbe i halva, klipp sedan halva den så att du kan fästa den på glaset som en garnering. Ta ett halm, ditt cocktailparaply och du är klar. 
    
  • Ett kylskåp är ännu bättre - det säkerställer att smoothie inte blir för flytande för snabbt. Lämna en i frysen för nästa gång du längtar efter en smoothie.
  •  
         
 14.  
 15.             8      Njut av det! Från receptet ovan kan du göra en smoothie. Se upp - smoothies lockar också andra människor. Förhoppningsvis har du extra ingredienser där när du förväntar dig att dela.                 
 16.  
             

    2      Strawberry smoothie utan mejeri  ,

    
   
 1.             1      Halva 10 jordgubbar eller så. 10 är ett bra tal för en servering, men mer är alltid bra. Du kan alltid dubbla beloppet för senare. Ta din hugga och kniv och se vad du tycker om.       
 2.  
 3.             2      Lägg jordgubbarna och juice eller vatten till mixern. Vatten kommer att framhäva den söta jordgubbsmaken av din drink, men juice gör det mer glittrande - äpple, ananas, mango eller till och med druvor eller tranbär. Det kommer att trycka jordgubbsmaken i bakgrunden, men det kommer att ge din smoothie en mer avancerad smak.       
 4.  
 5.             3      Lägg till honung eller socker. Honung är socker av moder natur, men socker kommer att tjäna sitt syfte. Båda är valfria. Om dina jordgubbar är söta nog, kanske din smoothie inte behöver det. 
    
  • Du kan alltid blanda allt annat tillsammans och se om din smoothie behöver socker. En ursäkt för en sked.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Lägg isbitar. Ju mindre de är desto lättare blir det för mixern, men de blir båda samma. Om du är orolig för att lägga till för mycket is, försök att lägga till hälften för att blanda dem och tillsätt 1 eller 2 till din drink i slutet för att hålla det svalt. 
    
  • Ett annat bra alternativ är ett kylt glas - så glaset kommer att tjäna syftet med isen och din smoothie blir tystare.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Börja blanda på en låg nivå och flytta sedan mixern till en högre nivå. Din glass är krossad på låg nivå, men på högre nivå blir allt till en smoothie. Du vet när det är klart, när allt blir en röd, fruktig vätska. Ta en sked - hur smakar det? 
    
  • Då kanske du vill blanda upp det i 30 sekunder på en högre nivå för att lägga till lite luft. Detta kommer att ge hela saken mer volym.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Njut av det! Garnera med en fruktskiva - kanske citron, lime, ananas eller fler jordgubbar? Ett strå och en skärm. Ett fruktigt nöje.       
 12.  
             

Tips .

      

<91112>             

Saker du behöver .

      

<91112>               

Äta populär:
Gör din egen spannmål.

Gör Baileys Irish Cream.

Göra kyckling shawarma (arabisk stil).

Förbered en perfekt biff.

Tryck på vattenmelonsaft.

Blanda en Mojito.

Skriv en restaurangrecension.

Koka corned beef med kål.

McDonalds Big Mac gör det själv.

Göra pakora.

Göra turkiskt kaffe.

Dekorera pajer.

Spara pengar med konserver.

Gör chai latte.

Dekorera muffins.

Förbereda bläckfisk.

Gör en smörgås.

Täck bananflis med choklad.

Gör själv cheddarost.

Mungbönor groddar.

Baka kakor själv.

ako woman