Home \ Hobbies
 

Gör en täcke med en vanlig symaskin.

 

Önskar du att du hade en långärmad quiltmaskin så att du kunde göra filtar själv? Har du sett en maskin och funnit att priset är utom räckhåll?

 

Om så är fallet, kolla in den här fina quiltingstekniken! Hon heter "Batting Buddy." Du kan göra samma sak gratis hemma utan att behöva köpa dyra mallar för quiltbutiker.

 

Tanken är att sy varje täcktavla som om du syr med siffror. Den enda skillnaden är att du sy varje stycke direkt på baksidan av ditt täcke genom vadderingen. Följ den här guiden för att lära dig hur du gör det.

                

Förfarande .

    
   
 1.   1      Välj en enkel blockform för syning. Diagonal och galen quiltdesign går också. Men kom ihåg att du är begränsad till raka sömmar i dina mönster (som är fallet med sömnad efter siffror).        
 2.  
 3.      2      Du behöver två olika storlekar av kvadrater. En av dem ca 2 - 3 cm större än den andra. Det fina är att du kan klippa allt med en roterande skärare och använd din normala linjal för att klippa om du vill. De stora rutorna används för att stödja tyget. De små rutorna används för vaddering och som en kudde för de övre delarna. Kvadraterna i detta exempel är 18 cm och 13 cm långa, så den större torget är 5 cm större på varje sida.     
 4.  
 5.   3      Centrera en kvadratiskt ruta på "fel" sidan av den större ryggkanten. Nu kan du börja lägga de första blocken ovanpå den.  
    
  •            Börja med din första del    Lägg det första stycket av blockytan upp på vadderingen. Om du vill ställa upp intilliggande bitar, gör en kartongmall som utgångspunkt för att skapa det första blocket.
  •  
  •            Sätta samman de två kvarteren    Placera den andra delen av blockytan nedåt med sömkanten ovanpå den första delen.
  •  
         
 6.  
 7.      4      Nära hemmet. Närhet genom både bitar av block, genom vaddering och genom bakstycket som en jätte smörgås.     
 8.  
 9.         5      Öppna stycket och lägg nästa block på samma sätt, stränga kanterna tillsammans, sy i kanten och öppna sedan tills du kommer till kanten av kvarteret. Varje söm måste sluta vid kudden. 
    
  • Obs! Om du gör en flerskiktad polstring, stryk den med ett kallt strykjärn, eftersom kudden komprimeras av ett hett strykjärn. Bomuld ull är bäst för detta projekt.
  •  
         
 10.  
 11.            6      Vik 2,5 cm bred, obekvämd kanten av blockmackan under blocket så att det är ur vägen. Klipp av en bit av tyg som peppar ut från kudden. Om du är försiktig kan du också göra det med en roterande kniv och en linjal.     
 12.  
 13.   7      Upprepa detta på alla fyra sidorna. Nu har du ett block. Gör de återstående blocken och börja sedan gå med i dem enligt följande:  
    
  • Lägg två block med baksidan mot varandra och kantarna inriktade. Försiktigt pry det för att försäkra sig om att vattens kanterna är ordentligt inriktade.
  •  
  • Stäng en käpp längs 2,5 cm breda flikar, bara en liten bit utanför kudden. Var försiktig så att polstret inte kommer in i höljet. Annars får du hysa under den färdiga kanten.
  •  
  •           Lägg höljet öppet från båda sidor.     
  •  
  •           Vik och rulla de 2,5 cm breda flikarna under dig själv och sätt dem ned.
  •  
  •           Gör en söm överst på båda vikna kanterna.
  •  
         
 14.  
 15.   8     Tillsammans på så sätt blockera rader.     
 16.  
 17.   9      Stäng raderna samman genom att lägga ihop vikta kanter, vika dem och sy dem ovanifrån med dekorativa sömmar. Maximal tyglängd under maskinens arm ligger alltid mellan 25 och 30 cm; Detta är lätt att hantera för en vanlig maskin.     
 18.  
 19.      10      Vrid ytterkanterna över och fäst en sömlinje överst för att avsluta kanten.  
    
  •    Baksidan av kvarteren kommer redan quiltad. Så du behöver inte gå igenom hela kanten av taket och rädda dig själv med din långa arm.
  •  
                   
 20.  
             

Tips .

                  

Varningar .

                  

Vad du behöver .

             
Hobbies populär:
Rita Harry Styles.

Virka babysandaler.

Rita en fågel.

Gör en bok själv.

Evolve Pichu.

MASH spela.

Gör en korg ur en tetrapack.

Vikta pappersplan.

Vik en origami stjärna (shuriken).

Stickpolystyren.

Gör en bildram.

Återvinna gamla burkar som trädgårdsdekoration.

Ritning.

Skriv ut en T shirt.

Rita en påfågel.

Gör glödstift.

Ritning av kattens ansikte.

Körning av en luftballong.

Gör ett täcke med en vanlig symaskin.

Spela bananagram.

Bygg ett mörkrum.

ako woman