Home \ Hobbies
 

Glas Keramik.

 

Keramiska glasyrer är komplexa blandningar som smälter till keramiken när de avfyras i en högtemperaturugn. Glasyror används för att dekorera keramik, samt att skydda mot vatten och slitage genom att skapa en attraktiv, slät yta. Även om glasrutor kan vara en lång och komplex process är det inte allt svårt att lära sig och resultaten blir alltid bättre genom övning. Om du inte har tillgång till en ugn, försök hitta en innan du börjar. Hur man gör det finns i avsnittet Bränn nedan.

              

Förfarande .

    

  Del 1      Välj Keramik och glasyr  ,

    
   
 1.            1      Börja med unglaserad hård keramik. En keramikaffär eller keramiker kan förmodligen visa och sälja matchande föremål. Vanligtvis har dessa föremål redan en grov fluga bakom dem för att härda dem. Till skillnad från andra typer av avfyrade keramik har kexporslin en porös yta som absorberar vätskor. Detta gör det möjligt att absorbera den våta glasyren, som täcker föremålet vid en andra bränning med ett skyddande vattentätt skyddsskikt.  
    
  • Beroende på vilken typ av lera som används kan kaksporslinet vara vit eller röd.
  •  
  • Om du har ett leraobjekt som du skapat dig själv, bränna det i ugnen för att härda det innan du glasar det. Den exakta avfyringstemperaturen beror på objektets storlek och typen av lera, så om möjligt, fråga en erfaren keramiker för råd. Detta kan till och med låta dig använda din ugn, men möjligen mot avgift.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Använd engångshandskar när du arbetar med keramiken. Det oadmälda kexporslinet ska hållas så rent som möjligt. Även fett från dina händer kan förhindra att glasyret stannar ordentligt, så använd engångs latexhandskar när du rör objektet du vill glasera. Byt handskarna om de är smutsiga innan du rör keramiken igen.        
 4.  
 5.             3      Köp förblandade glasyrer. Medan du kan blanda dina egna glasyrer av torrt pulver och vatten behöver du en andningsskydd för att undvika inandning av det fina glasstoftet. Slutna blandade glasyr är också mindre benägna att orsaka brännande problem, speciellt om du aldrig har även blandade glasyrer.        
 6.  
 7.             4      Välj glasyr enligt deras eldningstemperatur. Olika glasyr kräver olika eldningstemperaturer för att hålla fast vid objektet. Använd inte två glasur med olika avfyringstemperaturer på samma föremål, annars riskerar du att bryta det vid bränning.  
    
  • Avfyrningstemperaturen kan helt enkelt betecknas som "hög" eller "låg" eller som "SK 2", "SK 4" etc. Dessa enheter avser Seger-koner för mätning av eldfastheten som sänks i ugnen vid olika temperaturer.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Var försiktig med glasyrer som innehåller föroreningar. Fråga vad glasyren är innan du köper den. Leaded overglazes är inte lämpliga för föremål som kommer att komma i kontakt med mat eller dryck. Giftiga glasyrer av något slag rekommenderas inte om barn är inblandade i glasprocessen eller har tillgång till det område där du håller glasyren.  
    
  • Leaded underglasögon som omfattas av en skyddande icke-blyfri överglasering kommer sannolikt att vara ofarliga i början, åtminstone om glasyren avfyras ordentligt. Ledningen kan emellertid läcka genom glasyren över längre tidsperioder, speciellt om burken skruvas oftare eller med mycket sura livsmedel, t.ex. Tomater kommer i kontakt. Omedelbart sluta använda burken när du märker pulver eller sprickor i glasyrytan.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Köp en eller flera olika typer av glasögon, beroende på vilken färg du vill ha efter avfyrning. Underglasyr finns i många färger och används för att dekorera eller måla ett föremål. Du kan använda så många underglasyr som du vill dekorera ditt fartyg. Var dock medveten om att glasyr i ugnen genomgår en kemisk process som kan kraftigt ändra sin färg. Kontrollera färgerna på tillverkarens färgdiagram för att se exempel på glasyrens slutliga färg. Antag inte att ett bränt föremål kommer att se ut precis som det gjorde innan det brändes.        
 12.  
 13.             7      Köp en överglasögon. Oavsett om du bestämmer dig för att dekorera ditt keramikobjekt med underglasögon eller inte, behöver du alltid en enkel överglasering. Detta skapar en blank yta. Välj en genomskinlig överglasögon som inte täcker underglasögon eller, om du inte använder underglasyr, välj en överglasögon av vilken färg som helst.  
    
  • Varning: Som beskrivet ovan måste du använda glasyr som kan avfyras vid samma temperatur när du använder flera glasyr på ett föremål. Om du bränner en glasyr med fel temperatur kan ditt föremål skadas.
  •  
                   
 14.  
             

  Del 2      Förbered objektet och glasurerna  ,

    
   
 1.             1      Loop stötar eller andra fel från ytan. Om du märker stötar på objektet som inte borde vara där, sanda det med 100 sandpapper tills du får en jämn yta. Se till att du sedan torkar objektet med en våt svamp för att avlägsna damm som bildats under slipning.  
    
  • Om du köpte objektet du vill glasera, borde de flesta eller alla felaktigheter ha tagits bort.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Torka keramiken med en fuktig svamp om den blir smutsig. Innan du börjar, och när keramiken blir smutsig eller om du applicerar för mycket glasyr, torka av det med en fuktig svamp. Undvik att skölja keramiken eller hälla för mycket vatten på den. Använd vardera sidan av svampen försiktigt för att hålla den så ren som möjligt; bäst har alltid flera till hands.  
    
  • Kom ihåg att du ska ha engångshandskar för att minska mängden smuts eller olja på keramiken.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Applicera vax på botten av ditt föremål och även där två delar möts som ska passa ihop men inte hålla ihop. Ett lager av vax förhindrar att glasyren flyter till botten av föremålet där det skulle hålla ditt föremål till botten av ugnen. Av samma anledning bör du applicera vax på kanten som ett lock ska passa, eller på andra ställen där två separata delar berör vid avfyring. Medan vissa keramiker använder lättuppvärmt paraffinvax för detta ändamål finns det ett säkrare och luktfritt alternativ som har utvecklats speciellt för detta ändamål. Detta vaxresistenta vax finns tillgängligt på krukmakeri eller konstaffärsbutik.  
    
  • Du kan också använda oljekritor och applicera dem som maskeringsvax till objektet, men det finns risk för att färgen på kritorna kvarstår på din keramik.
  •  
  • Men om du glasar keramik med barn, kan det vara lättare att hoppa över det här steget och lima barnens glaserade föremål till en keramisk tallrik med en hetlimpistol före avfyrning för att få droppglas.  
  •  
         
 6.  
 7.             4      När du blandar dina egna glasyrer, följ instruktionerna och säkerhetsanvisningarna noggrant. En färdig blandad glasyr rekommenderas (åtminstone) för de första projekten, eftersom limning av egna glasyrer utgör svårigheter och faror. Om du fortfarande bestämmer dig för att blanda torrt glasyrpulver med vatten, följ noga tillverkarens instruktioner, annars kan glasyren inte uppfylla dina förväntningar. Använd alltid andningsskydd för att undvika inandning av torra glasyrpartiklar och arbeta utomhus eller i ett välventilerat område. Lämna inte någon utan andningsskydd nära dig. Handskar och skyddsglasögon rekommenderas också.  
    
  • Även om vi inte kan ge dig fullständiga instruktioner om hur man blandar glasyr på grund av skillnaderna mellan glasyren, behöver du vatten och en lång sked att röra, och en hydrometer (en skala) för att mäta densiteten eller mängden Kan bestämma "specifika vikt" av glasyren.  
  •  
         
 8.  
             

  Del 3      Applicera glasyren  ,

    
   
 1.             1      Rör om varje glasyr noggrant. Även om du redan har köpt förblandade glasyrer, kan du behöva röra dem för att få en konsekvent konsistens före appliceringen. Följ anvisningarna på förpackningen och rör om tills inte mer klibbig lera finns på botten och inte mer vattenigt lager på ytan.        
 2.  
 3.             2      Häll varje glasyr i en liten kruka och lägg in din egen pensel i den. Håll färgerna separata och använd olika borstar för att undvika att blanda dem. Häll det i en liten behållare istället för att doppa borsten direkt i originalbehållaren. Detta hjälper till att hålla kvar den resterande glasyren ren för senare projekt.        
 4.  
 5.             3      Applicera underglasögon med penslarna. Dekorera objektet som du vill genom att använda underglasögon med en pensel. Denna process kan ta obestämd lång tid, och du kan välja att droppa, spruta eller till och med spruta glasyren på föremålen om du vill uppnå en annan effekt än vad du skulle uppnå med detaljerad borstning. Det är också helt acceptabelt att täcka hela ytan med en enda underglasögon, om du vill ha en enkel, rik färg.  
    
  • Notera den slutliga färgen på varje glasyr om du väljer en design.
  •  
  • Intentiva glasyrdroppar används ofta mycket effektivt av keramiska konstnärer, men notera att mycket tjocka droppar kan ändra objektets yta och orsaka brännande problem.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Skrap av oönskad glasyr med ett metallobjekt. Om du applicerade glasyr på fel ställe, eller om det börjar droppa, använd en kniv eller annat metallobjekt för att skrapa ner det. Torka sedan bort resterna med en fuktig svamp.  
    
  • Tvätta kniven i hett tvålvatten innan du använder det igen för att skära mat.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Glasera insidan av ett ihåligt föremål med en smal öppning. Om du vill glasera en keramisk kruka, kopp eller ett annat föremål med en inre yta, kan det vara svårt att se in eller komma in med borsten. Du kan istället hälla i en liten mängd glasyr och låt objektet rulla över i dina handskruvar att sprida sig bra ut.        
 10.  
 11.             6      Låt varje lager av glasyr torka innan du applicerar nästa. Innan du försöker applicera underglasyr i en annan färg eller den slutliga överglasningen, måste du vänta tills ditt keramiska föremål har torkat. Detta kommer att ske snabbare om du lämnar det i ett välventilerat område. Applicera inte en ny glasyr så länge som den gamla fortfarande ser blank och våt ut, men bara om den inte suddas om du rör den med en pensel.        
 12.  
 13.             7      Slutför prydnadsprocessen genom att applicera en överglasering. Om du har keramiktångar är det enklaste sättet att nå dem att förstå objektet med tang och doppa det i en behållare med överglasering i en till tre sekunder. Om du vill uppnå en tjockare, blank yta, fördjupa föremålet för en kortare tid, låt den torka helt och sedan sänk den igen. Du kan upprepa detta flera gånger, men den totala tiden som objektet spenderar i glasyren får inte överstiga tre sekunder.  
    
  • Du kan också applicera överglasögon med en pensel. Gör detta tills ytan är helt täckt med ett tunt skikt. Det är bättre att låta det keramiska objektet torka och applicera en andra coat än att applicera för mycket på en gång.
  •  
         
 14.  
 15.             8      Torka glasyren från ytor som kommer i kontakt med ugnen. Torka dem också av ytor som kommer i kontakt med andra keramiska föremål i ugnen, till exempel ett lock. Om du följde instruktionerna ovan bör undersidan av ditt föremål täckas med vax. Detta gör det enkelt att torka av glasdroppar som annars skulle sticka ditt föremål till botten av ugnen. Använd en ren, fuktig svamp.  
    
  • Torka glasyren från dessa fläckar varje gång du applicerar glasyr innan den torkar.
  •  
  • Om din glasyr är väldigt vätska eller droppande kraftigt, kan du lämna den nedre 6 mm eller mer av objektet som exponeras. Många professionella potatörer gör det på så sätt också.  
  •  
         
 16.  
             

  Del 4      Glasyran brinner  ,

    
   
 1.             1      Letar du efter en offentlig ugn. Köp din egen ugn kan vara dyrt. Om du bor i eller i närheten av en stad, finns det förmodligen keramikverkstäder som låter någon hyra utrymme i en ugn. Sök online på ugnar i närheten av dig eller för keramikverkstäder som du kan kontakta och var att hyra en plats i ugnen.  
    
  • Om du bor i USA kan den här sidan vara till hjälp, även om det finns många fler ugnar kvar som inte är listade där. denna lista med ugnar  
  •  
         
 2.  
 3.             2      Låt en professionell hjälpa dig om du behöver köpa eller driva en ugn själv. Om du behöver köpa din egen ugn, vill du nog ha en lite mer portabel elektrisk ugn. Det finns många faktorer som du behöver tänka på, till exempel kostnader, ledningar och tillbehör du ska köpa. Att köra en ugn är komplicerad och potentiellt farlig, så det är nog bäst att låta en erfaren keramiker hjälpa dig de första gången du använder den.        
 4.  
 5.             3      Bränn glasyren enligt anvisningarna. Glasögon måste avfyras antingen vid höga eller låga temperaturer, och om du bränner dem felaktigt kan det keramiska objektet sönderbrytas, eller glasyren kan inte fästa ordentligt. Se till att ugnen är inställd på rätt "segelkott" enligt instruktionerna på förpackningen.  
    
  • Om du lämnar ditt keramiska föremål på en verkstad för senare avfyrning, glöm inte att fästa en anteckning som ger avfyrningstemperaturen. Anslut dock inte denna anteckning direkt till det glaserade objektet.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Ta bort din keramiska föremål ur ugnen efter flera timmar. Det finns många olika sätt att köra en ugn och vissa tar längre tid än andra. I alla fall borde du vänta flera timmar för att ditt föremål ska sluta brinna. Om ugnen används av mer än en person kan det ta en dag eller två för att objektet ska bli klart. När det är klart och helt kylt, kan du ta hem ditt föremål och beundra det.  
    
  • Observera att täckvaxet i ugnen ska brännas. Om det fortfarande är på eller smält på glasyren, prova en annan vax nästa gång.
  •  
         
 8.  
             

Tips .

                  

Varningar .

                  

Vad du behöver .

             
Hobbies populär:
Skapa en bok med skuggor.

Gör smycken själv.

Kompletta ett stickprojekt.

Gör en kudde.

Gör själv en t shirt.

Blanda den gröna färgen.

Måla med akvareller.

Dra tråden i en sångmaskin.

Hacky säckspel.

Rita en påfågel.

Smältande mässing.

Rita en karta.

Stoppa en missbruk till World of Warcraft.

Gör en handväska från kanaltape.

Ullkort.

Rita en båt.

Bygg en Yugioh däck som passar dig.

Impregnera tyg.

Tämda djur i Minecraft.

Spelar manhunt.

Ritning av läskburk.

ako woman