Home \ Hobbies
 

Gör en badmat från kork.

 

Vinkorkar som ackumuleras över tiden kan användas för många praktiska saker. En av dessa användningsområden är att omvandla dem till en visuell och konsistent intressant badmat som känns "mousserande ren" under foten. Detta är ett relativt enkelt projekt som du enkelt kan göra själv. Slutprodukten kompletterar perfekt med många stilar i badrummet från moderna till rustika.

                 

Förfarande .

    
   
 1.            1      Samla korkarna. När du har samlat in korkarna, kontrollera att du har tillräckligt med varandra, eftersom du behöver cirka 150 till 200 korkar. Om så inte är fallet kan du få det från bryggerier eller leverantörer för vinframställning, hantverksbutiker eller online-leverantörer. Du kan också fråga hos en lokal begagnad butik, som ibland erbjuder samlingar av gamla korkar. Om du använder använda korkar, se till att de är rena. De ska vara fria från damm, vax eller annan smuts. Varmt tvålvatten är bäst för att få det rent. Observera dock att de måste vara helt torra innan du börjar projektet. 
    
  • Korkar som har vinfläckar mjuknar över natten i en skål med vatten till vilket du lägger till en liten mängd blekmedel. Detta bör ta bort vinfläckarna. Skölj dem rena och låt dem torka noga innan de används.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Dela varje kork halvt i längden. Var försiktig så att du inte sliter fingrarna. Det är bra att bära arbetshandskar under denna arbetsprocess och placera skivbrädet på en slitstark yta, t.ex. en silikonmatta innan du börjar arbeta. Ta många pauser eftersom du har ett stort antal korkar att arbeta med och om möjligt få hjälp från en vän. Hur man skär korkarna i halvor: 
    
  • Placera korken upprätt på skärbrädet eller kartongen och skära från topp till botten. Håll korken på toppen med fingrarna och snygga i två stycken.
  •  
  • Korka sidorna på korken när sidorna blir skarpa. Gnid försiktigt sandpapper över sidorna och mitt för att få en jämn och ren yta.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Utforma grunden för badmat. Använd ett plastkort eller en duschmatta som bas för att fungera som grund. En förkonstruerad gummiduschmatta är det bästa alternativet eftersom det har en bra struktur för detta ändamål. Din matta blir mer elastisk än att använda en plastplatta. Som ett mer stabilt alternativ kan du använda ett vattenbeständigt träbräda som båtbyggnadsplywood (eller byt träet i plast eller olja det - med det senare alternativet kommer det senare att få några svårigheter). 
    
  • Ändra storlek med hjälp av en extra duschmatta som ett exempel på måtten, eller mäta måtten på mattan till din egen preferens. Tänk på dina badrums dimensioner när du bestämmer matens storlek.
  •  
  • Skär basen med verktygskniven eller en skarp kniv. Om du behöver mäta basen, använd en linjal eller rak kant för att markera de konturer som du vill klippa.
  •  
  • Lägg duschmattan eller skär plastplattan platt på golvet eller på annan plan yta. Skär matta eller matta antingen på ett skrivbord eller utanför huset så att du inte kommer att skada ditt golv eller möbler. Det gör inte heller ont för att sätta en speciell läkningsmatta för skärning.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Ordna korkhalvdelarna på ytterkanten av dynan eller mattan. Börja med att skapa en kant med korkhalvdelarna inriktade vertikalt längs kanten av mattan: 
    
  • Rikta in korkarna så att slutet av varje kork träffar mattan eller dynans sidor.
  •  
  • Fyll på hela ytan av mattan med korkar tills mattan eller dynan är täckt med korkar. Om du inte kan få en perfekt finish, skär några korkar för att passa i luckorna.
  •  
  • Applicera varmt lim på den platta sidan av varje kork och tryck fast på mattan eller dynan. Använd en trasa för att ta bort det överflödiga limet som kan komma ut.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Sätt de kvarvarande korkarna på mattan. Skapa ett mönster eller en design som justerar korkarna genom att arbeta dig från utsidan till insidan med de återstående korkhalvorna. Fortsätt med antingen det vertikala mönstret, eller överväg att placera korkarna med horisontell orientering och växla med varje ny rad. 
    
  • Det kan vara en bra idé att lägga ut korkhalvorna först för att ställa in ett visst mönster och sedan hålla dem på mattan när du är säker på att de passar alla. På det sättet börjar du inte jobba och fastnar fast eftersom ditt mönster inte passar eller du inte gillar hur det ser ut.
  •  
  • Korka korkarna i form, om det behövs, för att passa på mattan eller underlaget. Håll din kniv eller sax behändig om du behöver justera storleken på korkhalvan.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Låt ditt arbete torka helt innan du använder det. Det kan vara en bra idé att applicera ett lager av skyddande tätningsmedel, t ex polyuretan eller korkförseglare ovanpå korkbadmattan för att vattentäta det. Kork kan lätt motstå små mängder vatten (trots allt har de varit i vinflaskor under lång tid), så länge det inte är ständigt vått. Du kommer säkert att hitta att mattan kommer att vara för evigt om du inte brukar lägga golvet under vatten varje gång och lägg en liten handduk över mattan innan du går ut på duschen. Å andra sidan är det samma som med alla inredning av ett badrum. Det finns risk för tiden att mögel kommer att bildas på den. Detta kan undvikas genom att placera mattan någonstans där den kan torka med bra luftcirkulation. Om det sätts i solen cirka en gång i månaden kan du vara säker på att den kommer att torka helt ut. Att applicera en förseglare beror på din personliga smak, och du kan fråga din gröna byggmaterialleverantör om de väljer en miljövänlig förseglingsbar produkt.                 
 12.  
             

Tips .

                  

Varningar .

                  

Vad du behöver .

             
Hobbies populär:
Gör en origami fjäril.

Gör en ledning från en plastflaska.

Gör en armbåge ur pennor.

Gör hantverklim Mod Podge själv.

Vik en spole.

Hackade ätpinnar.

Tiffany gör glas konst.

Bygg ett ölvattenrör.

Sy ett par byxor.

Sy en soffa omslag.

Gör fjärilvingar.

Bygg ett ölvattenrör.

Bygg en bank.

Reparera en dragkedja.

Gör glödstift.

Ritning julgranar.

Blekjackor med klor.

Lär dig att rita bättre.

Rita ett kors.

Rita en delfin.

Ta bort akrylfärg från huden.

ako woman