Home \ Hobbies
 

Förstå exponering för en kamera.

 

För att kunna göra allt du ville göra när du köpte din digitalkamera måste du förstå exponeringen. Medan du kan ta några anständiga bilder direkt, kommer du att upptäcka att bilderna du gör går utöver namnet på en "ögonblicksbild" i fråga, och gör dem till fotografier och minnen.

                 

Förfarande .

    
   
 1.            1      Förstå vad "exponering av bilden" är och hur det påverkar dina foton. Exponering är en generisk term som hänvisar till två aspekter av fotografering - det hänvisar till hur du kontrollerar bildens ljusstyrka och mörkhet. 
    
  • Exponeringen styrs av kamerans ljusmätare. Ljusmätaren bestämmer vad den rätta exponeringen är; Allt detta anger f-nummer och slutartid. F-talet är en bråkdel; "f" står för brännvidden. F-numret bestäms genom att dela brännvidden med bländarinställningen. f / 2.8 skulle vara 1 / 2.8 i motsats till f / 16, vilket skulle vara 1/16. Om du tittar på detta som bitar av en tårta, skulle du få mycket mer tårta med 1 / 2.8 än med 1/16.
  •  
  • Detta kan vara väldigt nervös.
  •  
  • Ett bra sätt att förstå detta är att introducera dig till en skopa med vatten med ett hål i botten. Om du har ett stort hål i botten (stor iris), löper vattnet ut snabbt (kort slutartid) Tvärtom, om du har ett litet hål i hinkens botten (små f-nummer, långsam slutartid), kommer vattnet långsamt att gå ut. "  
  •  
  • Exponeringen eller ljusstyrkan och mörkret i bilden är en kombination av f-numret, vilket är hålets storlek i linsen och slutartiden, vilket är hur lång tid slutaren är öppen. Så om du lämnar luckan öppen längre så får du mer ljus på film eller digital sensor och bilden blir ljusare. Om du förkortar slutaren (mindre ljus på filmen eller den digitala sensorn) blir exponeringen mörkare. Längre slutartid: mer exponering, mer ljus; Kortare slutartid: mindre exponering, mindre ljus.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Läs mer om f-numret. F-numret är bråkdelen av objektivets aktuella bländare jämfört med objektivets brännvidd. Öppningen är öppningen genom vilken ljuset passerar.       
 4.  
 5.             3      Prova detta exempel. Anta att du har en lins med en brännvidd på 50mm och f-numret är f / 1.8. F-numret bestäms av brännvidd / bländare. Så 50 / x = 1.8 eller x ~ = 28. Den faktiska diameteren genom vilken ljuset kommer i linsen är 28 mm. Om denna lins är t.ex. Om f-numret är 1, skulle bländaren (eller bländaren) vara 50 mm, eftersom 50/1 = 50. Det är vad f-talet egentligen betyder.       
 6.  
 7.             4      Kontrollera kamerans manuell exponeringsinställning. I manuellt läge kan du ställa in både f-nummer och slutartid. Om du verkligen vill kontrollera ljuset, exponeringen och bilden behöver du lära dig hur man använder manuell exponering. detta är inte bara något för nördar och folk gör fortfarande filmer! Manuell funktion är fortfarande användbar idag, även med digital fotografering, eftersom det gör att du verkligen kan kontrollera utseendet på ditt foto.       
 8.  
 9.             5      Förstå varför du vill ändra exponeringen. Iris är verkligen viktigt att styra bilden, Det låter i ljuset och ljuset är det viktigaste för din bild. Utan ljus har du ingen bild. 
    
  • Ställ in iris för att fokusera både ljuset och mängden i fokus, i. för att styra skärpedjupet.
  •  
  • Ställ en bred öppning, t.ex. f / 2 eller 2.8 för att göra bakgrunden suddig och rakhyvlar. Också, du kommer antagligen vilja ta den största bländaren om du spelar in i svagt ljus för att förhindra suddning.
  •  
  • Plocka upp med center iris, 5,6 eller 8, så motivet är i fokus och bakgrunden är lite oskärp men fortfarande identifierbar.
  •  
  • Ta en landskapsbild med mindre f-nummer, t.ex. f / 11 och eventuellt mindre, om du vill ha blommorna i förgrunden, floden och bergen alla i fokus. Beroende på formatet får små f-nummer som f / 16 och mindre förlora fokus på grund av diffraktionseffekten.
  •  
  • För många fotografer är bländaren betydligt viktigare för att få bra bilder än slutartiden, eftersom det styr djupet på fältet i bilden, medan det är svårare att ta reda på om en bild är skuten inom 1/250 eller 1/1000 sekund var.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Förstå varför du vill ändra ISO-värdet. Du ändrar ISO-värdet på din digitalkamera för att styra kamerans ljuskänslighet. I starkt ljus sätter vi kameran mindre känslig, så vi får en bild med mindre ljud eftersom slutartiden på ISO 100 är snabb nog. I svagt ljusförhållanden med mindre omgivande ljus behöver du en högre känslighet. Därför ökar ISO-värdet från 100 till 1600 eller till och med 6400, om det behövs för att få tillräckligt med ljus så att bilden inte är suddig. Vad är nackdelen? Om du ökar ISO-värdet får du mer ljud i bilden (i en film som skulle vara ett kornigt resultat) och mindre färg, så sätt ISO-värdet så lågt som möjligt utan att vara för lågt för att suddas Har bilder.       
 12.  
 13.             7      Bestäm vilket ISO-värde som krävs för ditt skott. ISO-värdet på kameran är samma som på film. Du brukade köpa filmen efter det slags ljus du var i. Idag ställer du in ISO-värdet på kameran beroende på ljuset. 
    
  • Hur anställer du honom? På vissa kameror finns en knapp märkt ISO ovan. Du trycker på knappen, vrider på hjulet och byter det.
  •  
  • För vissa kameror måste du gå till menyn och hitta ISO-inställningarna. Klicka på ISO-inställningen och vrid på hjulet för att ändra. Hur ställer du in ISO-värdet på din digitalkamera.
  •  
         
 14.  
 15.             8      Stoppa åtgärden genom att ändra kamerans slutartid. Ändra slutarens hastighet för att påverka möjligheten att stoppa åtgärder. När du tar en bild manuellt (utan stativ) behöver du en slutartid som är lika snabb eller snabbare än brännvidden. Med andra ord, om du skjuter med en 100 mm-lins, skulle en slutartid på 1/100 sekunder vara optimal. Oskärpa kan elimineras vid dessa hastigheter.       
 16.  
 17.             9      Om du fotograferar rörliga motiv växlar slutartiden till ett intervall på 1/500 till 1/1000 för att "stoppa" de rörliga motiven.        
 18.  
 19.             10      När du tar bilder i svagt ljus där mer ljus behöver komma genom bländaren, ställ in slutartiden till 1/30 eller 1/15 sekund. Om du gör detta kommer åtgärden att bli suddig, så använd dessa tider vid låg exponering eller om du vill att rörelsen ska suddas ut. 
    
  • Medium slutartid: 125 eller 250 för de flesta bilder.
  •  
  • Kort slutartid: 500 eller 1000 för "Åtgärd".
  •  
  • En trettionde eller femtonde sekund för rörelseoskärpa eller i svagt ljus.
  •  
         
 20.  
 21.             11      Lär dig hur du ändrar slutartiden på din digitalkamera. Kanske har du en ratt eller en knapp på din kamera eller du måste göra det i menyn.       
 22.  
 23.             12      Om du är osäker, är du ganska underexponerad. Naturligtvis behöver det inte sägas att du vill ha en fantastisk exponering, men om du inte kan få det rätt, så tveka inte, ta det under (låt ditt skott vara lite mörkt). Om en bild är överexponerad, förloras all information och kan inte återställas. Underexponerade bilder kommer sannolikt att återställas genom efterbehandling. Du kan ställa in kameran utöver exponeringsvärdet för att underexponera.       
 24.  
 25.             13      Lär dig "Programläget" på din kamera. Med exponeringslägena på kameran kan du styra hur du justerar bilden. Basläge är "P" (programläge) och du kan ställa in både slutartid och bländare och kameran justerar det andra värdet i enlighet med detta, så att bilden är helt utsatt enligt ljusmätaren. Fördelen med Programläget är att du inte behöver veta något. Han är bara lite över det idiotiska billäget.       
 26.  
 27.             14      Förtrogen med Aperture Priority Aperture. Du har ett "A-läge" -alternativ på din digitalkamera. I det här läget (ett sätt att bestämma exponeringen) väljer du bländaren som fotograf. Kameran väljer slutartid för dig. Bländarprioriteten bör betraktas som ett mer användbart läge. Så du väljer f-nummer, var det f / 2.8 för att suddas bakom bakgrunden, f / 8 för måttligt skärpedjup eller f / 16 för att hålla allt i fokus.       
 28.  
 29.             15      Utforska automatisk slutartid. Var lite bekant med kamerans slutartid. Fördelen med slutartiden är att du ställer in det nummer som är mest lämpligt att använda. Då väljer kameran det andra numret, f-numret. På din kamera kan slutartidsprioriteten kallas antingen S eller TV (beroende på kameran). 
    
  • I slutarhastighetsprioritet ställer du in slutartiden och kameran ställer in f-numret.
  •  
  • Kameran tar bilden med den valda slutartiden, oavsett om bilden är korrekt utsatt eller inte.
  •  
                   
 30.  
             

Vad du behöver .

                     
Hobbies populär:
Skapa Minecraft.

Skriv själv födelsedagsönskningar.

Använd kommandon i Minecraft.

Ritning av realistiska händer.

Bladen torkar.

Rita en grafisk roman.

Bygg en fågelbo.

Bygg ett torn av isiga stjälkar.

Rita hjältarna i Adventure Time.

Måla zigzagremsor.

Dra lätt Elmo.

Skapa bildmallar.

Gör sterling silver smycken.

Göra flaskor som lyser under svart ljus.

Bygg en båt.

Gör lönsam hantverk.

Skapa en Sim när du skapar Sims 3.

Lär schack till barn.

Använd akvarellpennor.

Inflatballonger.

Rita Disney tecken.

ako woman