Home \ Hobbies
 

En värld av fängelsehålor.

 

Dungeons & amp; Dragons är ett bra spel - om du vet hur man spelar den ordentligt. Som Dungeon Master (DM) är du ensam ansvarig för vad dina medspelare möter på sin resa. Självklart kommer du att finna det mycket svårt att styra ett spel som äger rum i en fantasivärld, om du inte tidigare har tänkt på en sådan fantasiverden. Så här är några tips för dig om hur din värld kan se ut.

              

Förfarande .

    

     Skapa en värld i Dungeons and Dragons  ,

    
   
 1.            1      Hämta regelböckerna. Du bör inte börja spela utan att ha minst de tre grundläggande reglerna (D & D Monster Manual, Players Guide och Instructor Manual). Det kan tyckas överflödigt att nämna detta, men ingen tvekan kommer någon att läsa den här artikeln någon gång, vem skulle vilja spela D & D men har inte böckerna än. Allvarligt, för ditt eget bästa och med dina medspelare, få varje utgåva av de tre böckerna. Du kanske tror att System Referensdokumentet (SRD) är tillräckligt, men du kommer snart inse att du inte kan gå igenom det tillräckligt snabbt och sakta ner spelet i onödan.        
 2.  
 3.             2      Läs spelmästarens manual. "Kapitel 5: Kampanjer" beskriver hur man skapar en kampanj och ett helt universum (i version 3.5). Där hittar du mer information om de tekniska aspekter som du bör ta hänsyn till. Denna artikel handlar mer om de subjektiva elementen. Du bör läsa detta kapitel innan du börjar.       
 4.  
 5.             3      Matcha dina spelare. Spelregissörens jobb, för att uttrycka det enkelt, är att se till att spelarna har så mycket kul som möjligt. Det är självklart det enklaste om du känner till dina spelare och vet vad de tycker om, eller kanske inte, vad de tycker är coola, vad de är rädda för och så vidare. Då kan du skapa exakt den värld som kommer att fånga dig mest. Om en av dina spelare är till exempel en ivrig idrottsman kan det vara en rolig fantasid sport i din spelvärld. Om du har en hobbyarkolog i gruppen, ge honom några gamla ruiner att utforska. Välj elementen i dina inställningar klokt, de fina killarna, de dåliga killarna, de konstiga killarna, allt du kan göra för att matcha dina spelares intressen.       
 6.  
 7.             4      Bestäm om du föredrar att bygga din historia inifrån eller ute. Hur vill du skapa din kampanj? Börjar din historia i en liten by i slutet av världen, eller vill du visa dina spelare hela universum just nu? Inside-out innebär att du först ger information om gruppens omedelbara miljö, efter behov eller erfarenhet av karaktärerna, och gradvis ökar kunskapen om deras värld. Å andra sidan betyder "utanför-in" att du börjar med en översikt över hela universum och sedan långsamt zooma in på en viss plats, och därmed ta med kontinenten, regionen eller det område du besöker i livet trångt. Varje metod har sina fördelar och nackdelar. Du behöver veta vad som är bäst för dig och hur mycket tid du måste förbereda. 
    
  • Om du börjar på en låg nivå är inuti mycket bra eftersom dina tecken inte kommer att gå ur vägen ändå. Så du kan gradvis öka den inspelade världen, precis som dina spelare upptäcker det för sig själva. På så sätt har du också möjlighet att identifiera och korrigera vissa fel som du har gjort under planeringen av världen i ett tidigt skede.
  •  
  • Om du börjar spela på en högre nivå, särskilt en där några av spelarna kan teleportera, måste du vara förberedd för allt . En sådan kampanj kräver intensiv förberedelse. På de höga nivåerna behöver spelarna en komplett värld att spela på.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Ge din världsinformation (och dina spelare) detaljer. Ju mer detaljerade du jobbar med din värld, ju mer spelarna kommer att trivas med att interagera med det. Trovärdighet uppstår genom uppmärksamhet på detaljer. Men det innebär också att du nu måste börja anteckna och skapa ett register. Rita kort eller skissera dem åtminstone. Skapa listor med grundläggande information om städer och icke-spelare karaktärer (NPC). 
    
  • Allt har sina gränser. Det kommer bara att irritera spelarna om du beskriver varje enskild person som möter din grupp i tio minuter. Naturligtvis gör några kännetecken varje möte med en ny person mer intressant, men extravaganta beskrivningar bör reserveras för de människor som är verkligen viktiga för din kampanj.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Nu kan du börja utforma kampanjen. Grattis, du har skapat en värld för din Dungeons and Dragons-kampanj. Nu är allt du behöver göra, se till att din kampanj passar bra med den här världen, så dina spelare verkligen har något att göra. Så, bara tänka inte på att berätta för dina spelare: "Så, här är din värld. Nej, tyvärr har jag inget äventyr för dig, se vad du gör med det. "Du är spelmästaren, så ge din grupp en historia. Hej, med skapandet av din värld har du redan hälften av arbetet bakom dig!       
 12.  
 13.             7      Först och främst måste du ge dina spelare en anledning till varför de är en grupp. Kanske har de varit vänner sedan barndomen. Eller det kan vara att de alla anställdes av en och samma mystiska klient för att uppfylla en uppgift som kräver mer än en person. Var kreativ - om dina spelare inte bara är blodiga nybörjare, är den gamla mannen på gatan hörn, som pratar om en dyrbar skatt i Goblin Cave, en helt utmattad cliché. I grund och botten finns det inget fel med att dina spelare utforskar en Goblin Cave, men du borde göra hela äventyret lite mer intressant. Föreställ dig att arbetarna i ett gruvbolag attackerades i denna mycket grotta, och nu vill gruvföretagets ägare ha sina verktyg och, naturligtvis, de fångade arbetarna.       
 14.  
 15.             8      Du kommer inte ha mycket val än att använda förstegångs monster som alla använder. Men det spelar ingen roll. I slutändan är det de fällor som bestämmer kvaliteten. Släpp inte bara ut en skara av svåra svärdskärmar på dina spelare, leds av en större goblin med ett ännu större svärd. I stället utrusta dina trollkarlar med olika klasser och nivåer, låt deras ledare vara prästerskap eller tjuvar, bekämpa resten med intressanta vapen och en igenkännlig strategi, samt olika vapen - spjut (vilket ger dem utbud), nät, krukor med kokande vatten och liknande Stuff som passar för nivån på dina spelare.       
 16.  
 17.             9      Guide dina spelare tidigt på eventyret eller hela kampanjen. För rollspelare finns det inget värre än att vandra oändligt runt området som letar efter ett jobb. Tja, kanske är detta gruvföretag inte bara ett enkelt gruvbolag, utan ett hemligt utgrävningslag som har beställts av ett grannland för att hitta en kraftfull artefakt som förmodligen är dold i närheten. Det kan finnas bevis i Goblin Cave att de anställdes av chefen för ett närliggande orkforband för att gradvis invadera de omgivande byarna, och gruvan var bara början. Var kreativ! Kampanjen bör redan peka i en klar riktning innan du ens avslutar det första äventyret. Det är också en bra idé att introducera och införa motståndare på låga nivåer, vilket spelarna bara kommer att möta på medelstora eller höga nivåer. Så, om du syftar till att få dina spelare på nivå 20 för att spela Baron Von-Whoopass på hans flygande piratskepp, då får han visa upp nu, bränna ner några byar och ange att han letar efter mages som samtidigt har erfarenhet av träbåten.                 
 18.  
             

Tips .

                  

Varningar .

                  

Vad du behöver .

             
Hobbies populär:
Väva en peyote pärlemönster.

Ritning av en kattunge.

Kasta en penna bort.

Skapa en bok med skuggor.

Skapa en bildkollage.

Ritning en tecknad groda.

Få Sanningen Mask i Legenden om Zelda Ocarina of Time.

Dekorera en presentlåda.

Rita Garfield.

Gör en origami stol.

Förvandla objekt till dekoration.

Hacka ett hjärta.

Rita Super Mario.

Ritning.

Skapa explosioner.

Lödning.

Gör en Peter Pan hatt.

Bär en fickur.

Bygg ett LEGO hus.

Häng dartbrädet.

Tic Tac Toe (tre segrar, XXO) spel.

ako woman