Home \ Hobbies
 

Spela Trivial Pursuit.

 

Trivial Pursuit, det mest kända triviabrädspelet, utvecklades först 1979 av Chris Haney och Scott Abbott. Tre år senare raffinerades den för publicering med hjälp av John Haney och Ed Werner. Ursprungligen distribuerad i USA av Selchow och Righter, tillhör idag Hasbro. Märket har utfärdat eller licensierat ett antal kompletterande kortuppsättningar och utgåvor om specifika ämnen. Lär dig hur man spelar Trivial Pursuit och njut av spelet med din familj eller på din nästa fest med vänner.

              

Förfarande .

    

    1      Bygg spelet  ,

    
   
 1.            1      Bekanta dig med att bygga styrelsen. Spelbrädan Trivial Pursuit är formad som ett sextaligt hjul. Spelarna börjar i mitten. De flyttar sedan utåt för att tjäna en av kilarna i de kappade fälten där en talare slår ut ytterhjulet. Slutligen återvänder de till mitten för att svara på en sista fråga. På alla utom de äldsta uppsättningarna finns det två rutor på varje sida av varje kakelfält, en "tärning igen" låda.  
    
  • Fälten är sex fält långt från centrum utåt.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Bestämmer om du vill spela som en enstaka spelare eller som ett lag. Trivial Pursuit är för upp till sex spelare eller lag. Om mer än sex spelare vill spela (eller om spelare inte vill spela ensam) kan du dela in i lag. Lagspelet är lite lösare och kan vara bra om du firar en fest.        
 4.  
 5.             3      Ställ in dina husregler. Innan du börjar spela, bör du bestämma om du vill spela med några speciella regler. Du kan till exempel ange en tidsgräns för att svara på frågorna. Se till att du har en timer vid handen om du ställer in en tidsgräns. Du kan också ställa in regeln att spelare måste vara mycket specifika i sina svar, till exempel namn eller datum.        
 6.  
 7.             4      Välj ett token. Det finns sex stycken i olika färger. Färgerna är blå, grön, gul, rosa, brun och orange. Spelbitarna är runda och innehåller fans för kilarna. Placera en token i mitten av brädet för varje spelare eller lag.  
    
  • Några utgåvor av Trivial Pursuit innehåller bönder i färgerna på pajbitarna. Du kan använda denna bonde att komma ihåg ditt fält på brädet och kakstenen för att spåra din poäng.  
  •  
         
 8.  
 9.             5      Kommer ut frågeformulären. Äldre utgåvor av Trivial Pursuit innehåller två kartonglådor fulla av frågor. För dessa utgåvor, om spelarna är uppdelade i två lag, kan du ge varje lag en låda. Om spelarna delas annorlunda kan du istället bara använda en ruta åt gången.  
    
  • Vissa utgåvor, till exempel 25-årsjubileumsutgåvan, innehåller en plastlåda för varje kategori. Placera i så fall varje ruta bredvid kilen i motsvarande färg.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Tärningar för att bestämma vem som startar spelet. Spelaren eller laget med högsta kull börjar spelet. Efter den första spelaren fortsätt du till vänster (medurs). Om två eller flera spelare eller lag har samma högsta poäng, måste de rulla igen för att se vem som börjar.                  
 12.  
             

    2      Spela Trivial Pursuit  ,

    
   
 1.             1      Rul tärningstycket och fortsätt antalet utrymmen som anges på kuben. Du kan flytta ditt token i valfri riktning: mot en kil eller mot mitten när du är på en ekta och moturs eller moturs när du står på ytterhjulet. Du kan också dra från en talare till ytterhjulet eller från ytterhjulet till en ekta. Du kan dock inte vända riktningen mitt i ett kasta.  
    
  • Rulla igen om du landar på en tärningsrulle igen. (Du kan flytta i vilken riktning som helst, inklusive motsatsen till ditt tidigare kasta.)
  •  
         
 2.  
 3.             2      Dra igen om du ger rätt svar. Vid Trivial Pursuit kan du rita igen om du ger rätt svar. Du kan fortsätta att rulla, rita och svara på frågor tills du svarar en felaktigt. Kom bara ihåg att de frågor du svarar måste matcha färgfliken du landar på. Om du till exempel landar på ett blått fält svarar du på en blå fråga.  
    
  • Om du står på mitten torget och inte har tjänat alla sex kilor än, kan du svara på en fråga i någon kategori av ditt val.
  •  
  • I 25-årsjubileumsutgåvan bestäms frågan du behöver svara av tärningarna, eftersom varje låd innehåller frågor från en enda kategori. Ju högre du rullar desto svårare blir du fråga.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Tjäna pajbitar om du landar i ett kilfält och ger rätt svar. Du kan tjäna pajbitar genom att svara på frågor på rätt sätt, men bara om du är på en pajbox. Dessa lådor ser annorlunda ut än de andra på brädet eftersom de visar en bild av en pajplatta med en kil i den.  
    
  • Om du till exempel landar på ett brunt kilfält och svarar på frågan korrekt, tjänar du en brun paj.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Fortsätt spela tills du har alla sex kilar. När en spelare har alla sex Pie Pieces kan han börja dra till mitten av brädet. Du måste fortsätta rulla och rita som vanligt i varje runda tills du kommer till mitten torget. Du måste rulla det exakta antalet kakel för att komma till mitten kakel.  
    
  • Kom ihåg att du kan spendera flera rundor som tårar för lite eller skjuter över mitten tills du landar på den.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Besvara en fråga i en kategori vald av de andra spelarna. När du kommer till mittfältet kan dina spelare välja vilken kategori som helst och fråga dig en fråga. Om du svarar på denna fråga korrekt vinner du spelet. Om inte, dina runda slutar, och spelet fortsätter med nästa spelare eller lag.  
    
  • De andra spelarna får inte titta på frågorna innan de väljer kategorin. Du måste välja kategorin utan att titta på kartan och sedan läsa frågan.
  •  
  • Om du inte svarar på frågan korrekt måste du rulla tärningarna igen i nästa omgång. Du kan försöka svara på en annan fråga när du kommer tillbaka till mittfältet.
  •  
         
 10.  
             

Tips .

                  

Varningar .

                Läs mer... (10)      
Hobbies populär:
Bygg en låda.

Gör en enkel tutu.

Gör klänningar till Barbies själv.

Rita en fyr.

Gör en planchette.

Gör ett samurajsvärd.

Draw Dragon Ball Z.

Ta en bild av panorama.

Spelar Spider (Tålamod).

Gör Fluffy Slime.

Fukt gammal modelleringslera igen.

Spelar mänsklig bingo.

Gör en rymdhjälm.

Håll en kamera ordentligt.

Ta av sig cigarettrök snabbt.

Gör en Harry Potter wand.

Rita en mus.

Rita ett öga.

Virka en hatt för nybörjare.

Gör ett konstobjekt från decosand.

Origami kaniner.

ako woman