Home \ Hobbies
 

Trä med ättika och stålullålder.

 

Nya möbler kan vara mycket robustare och billigare än antikviteter, men trä som är väder av förväxling tenderar att se mycket ädelare än helt nytt, obehandlat trä. För att få fördelarna med båda områdena väljer många att fläcka nytt trä. Processen behöver inte ens en resa till hårdvaruaffären - chansen är att du redan har allt du behöver hemma.

              

Förfarande .

    

    1      Förberedelser för att göra din fläck  ,

    
   
 1.                    1      Hitta dina material tillsammans. Det här är en ganska enkel process som kräver minimala verktyg. Du kan redan ha henne hemma. Om inte, borde du kunna hitta allt du behöver i en euro-butik, i en mataffär eller i någon stormarknad.  
    
  • Vitdestillerad ättika. Märket spelar ingen roll.
  •  
  • Stålull. Fin kvalitet är idealisk eftersom den löses bäst, men det går med alla kvaliteter.  
  •  
  • Varje behållare. Det kan vara en hink, en burk, en kruka, en skål eller vad som helst du har till hands. Om du inte gillar lukten av ättika, kan du välja en behållare som du kan försegla medan mixen står. Det här är speciellt sant om du vill få dem ganska mörka, eftersom det här innebär att låta dem stå ett tag.  
  •  
  • Gummihandskar. Dessa är frivilliga, men inte en dålig idé om du är orolig att skära fingrarna på stålullen. De är också användbara om du planerar att göra en särskilt mörk lösning som kan fläcka dina fingrar.
  •  
  • En sikt. Detta är också valfritt eftersom du kan applicera fläcken direkt från vilken behållare du har gjort den till. Det är bekvämt om du vill överföra vätskan till en annan behållare för att lagra och använda igen senare.
  •  
  • En pensel.
  •  
         
 2.  
 3.                  2      Se till att du väljer en lämplig träart. Vissa skogar passar bättre än andra. Du bör inte bry dig om att göra en fläck, bara för att upptäcka att den inte fläckar.  
    
  • Trä med bifurcated korn är bäst. Detta gäller särskilt om träkornet ligger i hårda / mjuka lager. Så de mjuka lagren påverkas av processen, men de hårda påverkas inte, vilket gör att träet ser gammalt ut.
  •  
  • Mjukvaror är lättare att arbeta med än lövträ. Södra Yellow Pine, Western Cedar och Fir är utmärkta kandidater för åldrande. Röd ek, lönn eller andra långsamt växande, nära kornade skogar är det inte.  
  •  
  • Hardwoods med en klar korn, som hickory, ek, elm eller aska är också väl lämpade.  
  •  
  • Denna metod är inte lämplig för laminatgolv eftersom ättika sannolikt kommer att lösa upp det lim som håller lagren ihop, vilket får dem att falla ihop.
  •  
         
 4.  
 5.                  3      Bestäm vad ditt trä ska se ut. Stålull- och ättikfläckar sträcker sig från en rödbrun brun till en mycket mörkbrun. De varierar också i intensitet från mycket inkonsekvent till mycket intensiv. Dessa faktorer påverkas av förhållandet mellan stålull och ättika och hur länge du låter blandningen stå. Innan du börjar bestämma vilken ungefärlig färg fläcken du ska göra och planera därefter.  
    
  • Färgen på fläcken bestäms av hur länge den står. Stain, som suger bara för några dagar, har en mörk ton. Ju längre hon står, desto rostigare blir hennes färg.  
  •  
  • Fläckens intensitet bestäms av hur många stålullkuddar du använder och hur länge du lämnar blandningen. En till tre stålullspuder till två liter vatten bör vara lämplig för de flesta projekt. Om du vill att din fläck ska mörkas snabbare, försök att lägga till en annan stålullspudel. Om det blir för mörkt, späd det bara med vatten.
  •  
                   
 6.  
             

    2      Skapa din fläck  ,

    
   
 1.                  1      Bryt din stålull från varandra. Detta steg är inte obligatoriskt, men det hjälper till med upplösningsprocessen och påskyndar sakerna. Du bör bära plasthandskar för att undvika att du skär dina fingrar. Bryt stålullkuddarna och placera delarna i behållaren där du blandar din fläck.        
 2.  
 3.                  2      Blanda dina material med varandra. Det är ganska enkelt. Häll bara ättika över stålullen. Blanda allt bra och täcka det.        
 4.  
 5.                  3      Låt det stå. Du kan göra en mycket diskret fläck på cirka 15 minuter, men du kommer noga att vänta längre. Två till fyra dagar kommer att producera en fläck som passar för de flesta projekt, men du kan låta blandningen suga i flera månader i taget för en mer dramatisk effekt.        
 6.  
 7.                  4      Sikt fläcken. Detta är ett valfritt steg, och är viktigare om du planerar att hålla fläcken för senare användning. När hon har nått den färg du vill kan du hälla blandningen genom en sikta och in i en ny, tätbar behållare. Du kan också använda den direkt från behållaren, oavsett vad den är.        
 8.  
             

    3      Applicera din fläck  ,

    
   
 1.                  1      plocka in ett testområde. Utan att veta vad din fläck ser ut när den appliceras, målar du inte bara på dina möbler. Borsta något på en kvarleva av samma typ av trä eller på en del av vad du lägger på, vilket vanligtvis är osynligt. Vänta en timme. Om du inte gillar färgen i slutet kan du justera blandningen. Lägg till mer stålull eller vänta längre om du vill ha det mörkare. Vänta längre om du vill bli mer rödaktig. Späd det med vatten om det ska vara mindre märkbart.        
 2.  
 3.                  2      Sanda träet. Slipning av träet före målning kan ge det ett ännu mer dramatiskt utseende. Detta steg är valfritt och din fläck ska se bra ut med eller utan det. Det handlar bara om den effekt du vill uppnå.        
 4.  
 5.                  3      Borsta fläcken på träet. Ingen speciell teknik behövs. Borsta i kornets riktning, täck det jämnt och låt det penetrera fläcken i träet. Låt det torka, luta dig tillbaka och beundra ditt arbete.        
 6.  
 7.                  4      Tät träet med vax. Du kan välja om du vill göra det, beroende på vad den färdiga produkten ska se ut. Vänta på en polerad glans tills träet är helt torrt, använd vaxet, låt det torka i en timme och polera sedan med en handduk. Hoppa över det här steget om du vill ha ett mer naturligt vädret utseende.        
 8.  
           Läs mer... (9)      
Hobbies populär:
Gör en tutu kjol.

Bygga en sprutrör för tryckluftspelletspellets.

Bygg osynliga hyllor.

Dekorera en anteckningsbok.

Gör ett träsvärd.

Gör ett halsband av tusenskönor.

Vik en tvättduk i en kanin.

Hur gamla kartor kan användas bra.

Gör grön slem.

Sy av en klänning i midjan.

Lär dig Morse koden.

Behandla smittade piercingar.

Blanda färger till bruna toner.

Gör ett Paracord Combat Armband.

Gör en oljelampa.

Affischdesign.

Ritning realistiska mänskliga ögon.

Tinkerstift.

Gör en långvarig bubbla lösning.

Gör ett schackbräde.

Designa en Dungeons och Drangons Character.

ako woman