Home \ Hobbies
 

Ta bra bilder med kameratelefoner.

 

Är det en slumpmässig ögonblicksbild från ögonblicket eller en väl övervägd bildkomposition, är en mobiltelefon med en kamera ett värdefullt verktyg för att ta bilder. Ofta är de mest inspirerande bilderna i vardagen när du inte har en vanlig kamera med dig. Telefonen du bär i fickan kan hämta sådana spontana stunder när det är opraktiskt eller omöjligt att alltid ha din SLR eller annan kamera med dig.

 

Det viktigaste att komma ihåg är att du inte låter bra råd hindra dig från att fånga ett bra ögonblick. De tekniska och kompositionella detaljerna spelar ingen roll om du inte ens gör bilden eftersom du är upptagen med att följa alla regler. Det viktigaste i världen är att du gör en bild som du kommer ihåg. Och med det... <91112>              

Förfarande .

    

    1      Ställ in telefonen för bättre bilder  ,

    
   
 1.                    1      Rengör linsen. Över tiden kan ludd ackumuleras på kamerans lins och skapa en suddig bild. Torka av det med en ren trasa.       
 2.  
 3.                  2      Ställ in telefonen till den högsta bildkvaliteten och upplösningen. Kanske tog du äntligen en bild som är tillräckligt bra för att skriva ut; Du kan inte göra detta om du bara har en lågupplösningsversion av bilden.        
 4.  
 5.                  3      Stäng av bildramarna. Ett vanligt bra skott kan förstöras av en ostliknande ram eller bakgrund; Om du verkligen behöver en, lägg till den efter att du har tagit bilden.        
 6.  
 7.                  4      Stäng av alla andra effekter. Detta inkluderar svartvita, sepiatoner, inverterade färger och så vidare. Dessa ser inte nödvändigtvis ut som ostliknande som ramar och har sin rättfärdighet; Sådana saker är dock bättre gjort senare med en bildredigeringsprogram än på telefonen. Om du tittar på ditt foto på en stor skärm kan du upptäcka att landskapets färger är alltför bra för att förlora i svartvitt.        
 8.  
 9.                  5      Justera vitbalansen om telefonen stöder den. Det mänskliga ögat anpassar sig vanligtvis till belysningen, så vit blir vit på alla sätt. En kamera ser emellertid att ett givet ämne under normal hushållsbelysning är rodigare än normalt. För bättre kameratelefoner har du möjlighet att anpassa kameran för detta. Om du har ett sådant alternativ, använd det. Om du inte är säker på vilken inställning som ska användas, experimentera med den.                  
 10.  
             

    2      Ställ in inspelningen  ,

    
   
 1.             1      Undvik ämnen i svagt ljus, åtminstone om du vill att de ska vara jämna. De små sensorerna på en kameratelefon kan inte hantera höga ISO-hastigheter (till exempel hög ljuskänslighet, vilket möjliggör bilder inuti utan blixt) utan att generera mycket buller. Under de flesta omständigheter utesluts inte inomhusbilder som inte tas i de bäst upplysta områdena. 
    
  • Om du behöver ta bilder inomhus, överväga de konstgjorda ljuskällorna du har. Undvik fluorescerande ljus eftersom det kan ge en grön nyans på dina ämnen.  
  •  
  • Kontrollera att kameran är stabil i svagt ljus. Mobiltelefoner minskar slutartiden i svagt ljus och det här kan ta upp alla dina rörelser och suddas på bilden.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Undvik ljusa reflektioner och andra "problemområden". Det här tvingar antingen kameran att underbelysa resten av bilden eller orsakar att kameran släpper ut höjdpunkterna på de ljusaste delarna av bilden. Den senare är sämre, eftersom det ibland är möjligt att extrahera detaljer om delar av en bild som är för mörka, men det är omöjligt att återställa sådana höjdpunkter eftersom det inte finns några detaljer som kan extraheras från dem. Detta kan emellertid användas konstant, t.ex. när starkt ljus kommer in genom ett fönster. Bilder med människor ser bäst ut i diffus belysning, t.ex. öppna fönsterluckor, under en molnig himmel eller i ljusa konstgjorda ljus. Försök att hämta ljusa färger som visas bra istället för en serie ljusare och mörkare (vilka båda förlorar detaljer).       
 4.  
 5.             3      Undvik allt som kräver nära fokus. På grund av den mycket korta brännvidden (avståndet mellan kamerans optiska element och dess sensor, igen på grund av sina små sensorer), utmärker sig mobiltelefonkamerorna vid fotografering, med nästan allt i fokus i en scen. Men detta (och deras vanligtvis dåliga autofokus) förhindrar normalt att fokusera på objekt som ligger mycket nära telefonen eller ett mycket grundligt skärpedjup för en effekt med en suddig bakgrund (vilket senare kan uppnås med programvara i olika steg ändå).       
 6.  
 7.             4      Undvik "spegelbilder" och bilder som tagits av dig själv vid armlängd. Speglar förvirrar ofta autofokus. Gå ut och ha någon ta bilden för dig. Om du föredrar att göra bilden själv har de flesta kamerakameror en självutlösare, så du kan placera telefonen var som helst och placera dig själv som ett ämne.       
 8.  
 9.             5      Håll ditt ämne långt och framträdande. Fina detaljer, t.ex. löv av ett träd avstånd, smarta. 
    
  • Det är bäst att ta saker så nära som möjligt till ämnet. Om du kan komma nära ditt ämne och ramma det nära, får du det bästa resultatet.
  •  
  • De flesta smartphone-kameror har en digital zoom, men med hjälp av dem kan du inte få detaljerade bilder på distans. Dess användning är i huvudsak bara beskärning av din bild på skärmen istället för att redigera den.
  •  
         
 10.  
 11.                  6      Undvik en förvirrande bakgrund. Mobiltelefoner fokuserar inte automatiskt på förgrunden och det finns ingen inställning för den.        
 12.  
 13.                  7      Använd blixten klokt. Om blixten brinner, eftersom hela scenen inte tänds tillräckligt, tar du antagligen bilder inomhus i svagt ljus. Gör inte detta och gå tillbaka till steg ett; en scen helt upplyst av blixten ser onaturlig ut, eftersom det oftast inte är möjligt på en mobiltelefonkamera att styra blixten någon annanstans än direkt framåt (t.ex. du kan inte kasta den tillbaka från väggar och tak som det är fallet med reella blixtenheter för SLR-enheter). Å andra sidan är blixten ett bra sätt att lätta skuggor i starkt solljus.        
 14.  
 15.                  8      Ta ditt skott. Kontrollera att allt i bilden är på bilden och redo för fotografering. Vissa telefoner visar hela sökaren, jag. att det som syns på skärmen är exakt det som fångas på bilden. Andra telefoner visar dock bara vad som står mitt på bilden, men spelar in mer än vad sökaren visar. Om du är osäker, ta för mycket ledigt utrymme i bilden. Du kan fortfarande beskära den senare.  
    
  • Använd regeln för tredjedelar. När du komponerar en bild, föreställ dig två horisontella linjer och två vertikala linjer som passerar varandra, som ett Tic Tac Toe-galler. Placera starka linjer och indelningar som horisonten på rutnätet. Släpp intressanta element på korsningarna.
  •  
         
 16.  
 17.                  9      Använd en bakgrund när du spelar in tysta scener. En svart bakgrund är ett bra ställe att starta eftersom det kan göra att föremål och färger sticker ut i ditt foto.  
    
  • Svart sammet material är ett bra val eftersom det absorberar allt ljus som träffar det. Det bidrar till att minska skuggor och reflektioner.
  •  
  • Kontrollera att tyget är stramt, eftersom det finns rynkor på bilden som avviker från motivet.
  •  
         
 18.  
 19.             10      Och slutligen ta bilden. Håll handen stabil när du trycker på avtryckaren. Håll telefonens position efter att du har tagit bilden så att den kan spelas in. Om du flyttar den direkt efter att du tryckt på slutarknappen får du ofta bara en suddig fläck!       
 20.  
 21.             11      Spara bilden på telefonen, kopiera den till din dator för vidare redigering om du vill, och visa den till dina vänner!        
 22.  
             

Tips .

                  

Varningar .

                  

Vad du behöver .

             
Hobbies populär:
Gör en ninja mask.

Gör en pompom.

Göra en pickaxe i Minecraft.

Förbättra sin ritningsförmåga.

Dekorerar en låda.

Rita en stjärna.

Rita skor.

Hur man syr en cirkel kjol.

Måla med gouache.

Sy ett tygrem.

Bygg ett toaletthus.

Måla blad.

Gör en Zine.

Mäta byxor korrekt.

Gör en väska.

Gör ett hjärta av papper.

Applicera och använd benlim.

Måla ett cheetahmönster.

Spela McDonald's Monopoly.

Kompletta ett stickprojekt.

Göra pompoms ur servetter.

ako woman