Home \ Hobbies
 

Bygg en repstege.

 

Att veta hur man bygger en repstege är en mycket praktisk färdighet. Det har inte bara praktisk användning i utomhusaktiviteter, som båtliv och vandring, men det är också roligt att klättra. Det kan också användas som en nödresurs när traditionella stegar är oåtkomliga, opraktiska eller obehagliga.

              

Förfarande .

    

    1      Bygg en enkel repstege från ett enda rep  ,

    
   
 1.            1      Lägg ett enda rep på en plan yta för att bilda en "U" -form. Håll slutet på höger sida av U och skjut handen ner repet för att mäta 30 cm.       
 2.  
 3.             2      Sätt repet mellan dina två händer i en "S" -form. Sätt ihop händerna för att klämma "S" horisontellt.        
 4.  
 5.             3      Bygg den första ringen på stegen genom att ta vänstra änden av repet och tråda den genom den första vänstra böjningen av "S". Passera repets ände under den nedre kurvan och linda den runt "S" fyra gånger. Sätt i änden av repet genom den andra högra böjningen på "S" för att fästa knuten och slutföra den första spåret.        
 6.  
 7.             4      Repetera detta så många gånger som nödvändigt för att göra repstege på önskad längd.                  
 8.  
             

    2      Bygg en repstege med träspår  ,

    
   
 1.             1      Förbered två rep genom att binda eller slå dem samman i ändarna. Håller det nyklippta repet från krossning eller rippning. 
    
  • Koppling av änden av ett rep tillsammans kallas skarvning. Ta några garn och låt den springa längs repet tills du nästan når slutet av repet. Återgå om längden på garnet passar runt repet en och en halv gånger. Garnet ska bilda en inverterad "U" -form. Vik garnet tätt längs "U" och sätt in änden genom toppslingan. Drag nu i båda ändarna av garnet tills slingan dras under den skarpa änden. Klipp av ändarna av garnet, så att de inte kikar ut och den splicmade änden ser snygg ut.  
  •  
  • Det är bäst att använda naturfibergänga vid splicing av naturfiberkabel, eftersom det är mindre sannolikt att glida av.  
  •  
  • Om du använder ett syntetiskt rep kan du linda ändarna med lite tejp och smälta dem över en flamma.  
  •  
         
 2.  
 3.             2      Lägg repet platt på marken och gör en överhandsslinga ca 40 cm från repets övre ände. Ta arbetsänden på repet och placera den över den första delen för att göra en övertagning. Denna slinga är det första steget i bildandet av knuten som håller det första träet. 
    
  • Reparationsänden på repet är den del som aktivt används för att knyta en knut.  
  •  
  • Den stående delen av repet är den del som inte aktivt används för att knyta en knut. Det är repet mitt emot arbetsänden.  
  •  
         
 4.  
 5.             3      Dra den stående delen genom handtaget. Först, sätt in fingrarna genom botten av slingan och nå för den stående delen. Dra nu den stående delen genom handtaget. Det borde ge en ny loop.       
 6.  
 7.             4      Sätt in ett träspår i den nya slingan som bildas av den stående delen och dra repet tätt. Flytta spåren till önskat läge och dra repet tätt. Den resulterande knuten ska vara synlig på toppen och botten av ringen. 
    
  • Rungningen är ganska solid vid denna tidpunkt. Att knyta en överhands knut under reducerar sannolikheten för att ringen kommer att röra ner repet. För att knyta en överhandsknut måste du göra en överhandsslinga, lägg arbetaren över den och tränga den genom slingan. Se till att överhandsknappen är direkt under knuten som stöder ringen.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Repetera processen med det andra repet. Se till att dina groddar är raka. Lutande rungar ökar sannolikheten för fallande.       
 10.  
 11.             6      Börja med nästa överhandsslinga ca 25 till 40 cm över den tidigare träspiran. Distribuera dina groddar jämnt och på ett sådant sätt att du kan klättra bekvämt. Fortsätt att tillsätta spår tills din stege har nått önskad längd.        
 12.  
 13.             7      Fäst din stege överst. Använd antingen snickersknut eller en rollstek. 
    
  • Slå ihop slutet av jobbet för att knyta en snickars knut, en gång runt polen eller grenen där du vill fästa din stege. Korsa över den stående delen med arbetsänden och fortsätt att vikla den senare minst två gånger runt polen. Dra fast på repet för att fixa det. Wrap slutet några gånger runt den stående delen om du behöver mer hållkraft. En snickare knut är idealisk för att fästa en repstege eftersom ju mer spänning utövas på knuten, desto starkare blir knuten.  
  •  
  • Ta arbetsänden på repet och vrid den runt din insats minst tre gånger för att knyta en rulle. Ta slut på jobbet och lägg det över den stående delen. Vänd nu repet några gånger runt högen på den andra sidan av den stående delen. Lägg i slutet av arbetet under repet som är korsat över den stående delen och dra det ordentligt. En rullstek fungerar väldigt bra på en horisontell dragkraft, så det är perfekt om du fäster din stege mot horisontella poler eller poler. Precis som snickareens knut kan du blåsa slutet av arbetet några gånger om polen om det behövs mer grepp.  
  •  
         
 14.  
 15.             8      Fäst din stege längst ner. Det här är valfritt, men att ställa upp din stege mot marken ökar stabiliteten och gör det lättare att klättra.  
    
  • Se till att du lämnar tillräckligt med rep om du planerar att fixa din stege till marken. 40 cm eller lite mer borde vara nog.
  •  
  • Vika båda sidorna av din stege i 45 grader vinkel till en stolpe och fäst dem med en rullsteknik.
  •  
         
 16.  
             

Tips .

                  

Vad du behöver .

                Läs mer... (12)      
Hobbies populär:
Gör en flip bok.

Bygg en båt.

Ritning anime hår.

Spela Texas Hold'em.

Draw Dragon Ball Z.

Köp pärlor.

Fyra hörnsspel spel.

Förvandla objekt till dekoration.

Rita en uggla.

Polska stenar.

Manga hårteckning.

Vinn i schack nästan varje gång.

Bygg en luftballong.

Gör ett bokomslag.

Skriv ut tyg med skärmtrycksteknik.

Rita ett vattenfall.

Skärp en penna.

Samla kopparmynt.

Organisera en scavenger jakt.

Få rik på Empire Total War.

Rengör kritor i en torktumlare.

ako woman