Home \ Hobbies
 

Reparera en slinky.

 

En slinky lovar timmar roligt och bryter sedan löftet tolv sekunder senare när det blir en knäppning av omöjliga knutar. Du kan öppna dessa knutar igen med rätt teknik och gott tålamod, men din slinky återfinns inte alltid tillbaka i sitt springande själv. Efter tillräckligt med sådana händelser kommer det att få permanenta kinks och böjar, och du måste försöka dra mer drastiska åtgärder för att fixa det - eller köpa en ersättare.

              

Förfarande .

    

    1      En extremt knuten slinky unraveling  ,

    
   
 1.            1      Lägg ena änden av slinky över fingrarna. Hitta den minst knutna änden av slinky och lägg fyra fingrar genom mitten. Håll tummen på utsidan av slingan så att du kan ta tag i änden av slinky och hålla den.  
    
  • Extra långa slinkies kan vara lättare att ta bort, för att du håller den "bra" delen över din arm- eller köksrullepappersrulle.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Skjut fingrarna och tummen längs kanten på den slinkiga. Gå längs den slinkiga med pekfingret och tummen och närma det första knutna området efter det slut du håller. Den "goda" änden av slinky ackumuleras i en snygg hög runt dina fingrar.       
 4.  
 5.             3      Ta reda på var den slinky går genom knuten. Få långsammare när du närmar dig det knutna området och titta noggrant så att du kan se exakt var den slinky ska gå nästa. Om det behövs drar du det slitna knutna området för att få en bättre bild.       
 6.  
 7.             4      Drag försiktigt änden av slinken genom knuten. Ta den "bra" Slinky från handen och håll den så att den stannar i en snygg stapel. Sneda högen i en vinkel och sticka den genom ett gap i nästa knut för att gå med i nästa stycke slinky där fingrarna och tummen spåra den. När det är igenom, sätt den snygga högen tillbaka på fingrarna. 
    
  • Ibland är det lättare att hålla stapeln och lyfta nästa knut på knuten över och runt slutet av stapeln.  
  •  
         
 8.  
 9.             5      Vrid slinken på tunga böjningar. Om du märker att en del av den slinky böjer sig helt i fel riktning, eller till och med ser ut som om den ska bryta igenom, försök att vrida de två knutna områdena som korsar varandra. Om området är under mindre tryck kan du säkert dra ett mellanrum och trycka den snygga änden av den slanka genom, som beskrivs ovan.       
 10.  
 11.             6      Repetera tills allt är rackat. Håll efter Slinky och hämta det i handen. När du ser en knut använder du ovanstående tekniker för att komma igenom den.       
 12.  
 13.             7      Ändra till den andra änden om det behövs. Om du unravel en lång eller särskilt knuten slinky, kan det bli för långt när som helst för att enkelt trycka det genom gapet. Vid denna tidpunkt kan du försiktigt förkasta den del du redan har rackat och växlar till den andra änden av slinky. Upprepa ovanstående steg tills alla Slinky är unraveled.                 
 14.  
             

    2      Bli av med en liten knut  ,

    
   
 1.             1      Dra ihop de två ändarna av slinky. Håll båda ändarna av den slinkiga, en i varje hand. Dra ut dem i motsatta riktningar, tillräckligt för att du ska kunna se exakt var knuten är. Håll henne i position. 
    
  • Denna metod är lämplig för Slinky med bara några knutna slingor. Om din slinky är för knuten för att bilda en rak linje när den dras ihop, kan du prova detta med endast en liten del av slinky, eller istället byta till metoden för extremt knutna slinkys.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Vrid den ena änden av den slinkiga. Håll den andra änden stadigt medan du vrider. Att vrida sig i en riktning gör att de knutna slingorna fortsätter att avvika. Det är den riktning du behöver. Om du börjar vända och de knutna slingorna sitter nära varandra, stoppa och vänd den riktning du vrider.        
 4.  
 5.             3      Hämta de knutna slingorna för att fixa dem. När det finns något utrymme mellan de knutna slingorna, se noggrant för att se vilken som är fel. Ta slingan från den raka linjen. Om du håller den slanka utsträckta, bör slingan hoppa tillbaka till rätt ställe när du släpper. Om inte, plocka upp det och försiktigt returnera det till rätt slingor, vrid om det behövs. 
    
  • Det här steget är lättare om du frågar en vän att hålla slutet av den slinky medan du gör det.
  •  
         
 6.  
             

    3      Fix Kinks i en Slinky  ,

    
   
 1.             1      Känn dina chanser med plast eller metall slinkys. Denna metod är lämplig för slinkies som inte är knutna men har utvecklat böjda varv eller "kinks" som inte kan anpassas till de andra varv. Vissa plastslipor kan smälta tillbaka på plats när de värms upp, men det fungerar inte alltid och kan till och med smälta din leksak om du inte är försiktig. Metal slinkies är mycket svårare att böja tillbaka, så försök bara om du har tid och verkligen inte vill köpa en ersättare.       
 2.  
 3.             2      Värm en vattenkanna. Fyll en kruka med tillräckligt med vatten för att täcka den slanka. Värm det ensamt på spisen, utan det smala i det. Du behöver inte koka vattnet, men fortsätt att värma det tills det är ganska varmt, kanske tills det börjar ånga. 
    
  • Du kan istället värma en skål med vatten i mikrovågsugnen eller värmevattnet i en vattenkokare och häll det i en kruka.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Stäng av värmen. Stäng av värmen när vattnet är varmt. Värm aldrig upp vattnet när slinky är i det, annars kan slinky smälta och förstöra både sig själv och behållaren där den är.       
 6.  
 7.             4      Sätt på handskar och lägg det smala i varmt vatten. Sätt på gummihandskar för att skydda dina händer och låt slipa i varmt vatten. Lämna det i ett par minuter.       
 8.  
 9.             5      Ta slinky ut och böj det rätt. Ta det slanka ut ur hett vatten med handskar efter några minuter. Om slinky har värmts tillräckligt varmt, ska du kunna modellera det försiktigt genom att trycka på den vridna spolen till var den borde vara. 
    
  • Om du har en kartongrull eller annan cylinder som är något mindre än Slinky, kan du sätta ihop Slinky Wraps runt den för att få den i rätt läge.  
  •  
         
 10.  
 11.             6      Försök igen med lite varmare vatten om du inte lyckades. Om slinken fortfarande är styv och inte kan böjas, värm varmvattnet och försök igen. Överhettning av slinky kan göra det till en permanent förstörd röra, så öka temperaturen långsamt och håll vattnet i ögat. Värm aldrig den slinky direkt.       
 12.  
 13.             7      Flatt Slinky med en bok. Placera den kylda Slinky under en platt bok omedelbart efter att ha böjt den tillbaka. Lämna det där i flera timmar, eller till och med över natten, för att trycka på den slanka in i positionen. 
    
  • Om boken fortsätter att falla ner, försök ta en stor, tunn barnbok istället. Placera ett litet tungt föremål mitt i barnboken, direkt ovanför slinky.
  •  
  • Använd inte en bok som är så tung eller så bred att den knackar och krossar den slinkiga.
  •  
         
 14.  
 15.             8      Värm den smala i en ugn. Om varmt vatten inte hjälper till att reparera slinky, kan du lägga ut en bakplåt med aluminiumfolie, placera den vridna slinken i en stapel på den och värma den vid 120 ° C i ca 10 minuter i ugnen. Använd potholders för att ta ut det och böja det tillbaka till sin plats om det inte ställer in sig själv. Detta är riskabelt eftersom vissa plastslinkor kan smälta.       
 16.  
 17.             9      Klipp ut slinken från varandra. Om allt annat misslyckas, ta en sidoklippare och skära av den slinkiga i båda ändarna av kinken. Du kan försöka att fästa de goda delarna med hjälp av gummicement eller superlim, men det är svårt att sätta dem i rätt vinkel. Mer sannolikt slutar du med två permanent separata mindre slinkys. 
    
  • De snittiga ändarna kan vara skarpa. Försök maskera med flera små bitar av tejp för att skydda dina fingrar.
  •  
         
 18.  
             

Tips .

                  

Varningar .

                Läs mer... (3)      
Hobbies populär:
Ritning av en zebra.

Gör en stressboll ur en ballong.

Kikare.

Gör ett glasshus.

Lär dig Card Trick.

Fyra hörnsspel spel.

Gör en planchette.

Använd järnpärlor.

Göra filtblommor.

Gör gatan färg från majsstärkelse.

Ritning en tecknadshäxa.

Gör Betperlen.

Gör flytande stärkelse.

Gör en cutoff shirt.

Gör en låg budgetfilm.

Yoshi färg.

Gör en plagg.

Gör ett pärlhalsband.

Måla zigzagremsor.

Titta bra på foton.

Gör en fungerande väderkvarnsmodell.

ako woman