Home \ Hobbies
 

Gör en kniv.

 

Att göra en kniv kan vara ett roligt, givande och användbart metallbearbetningsprojekt. Det tar mycket tid och arbete, men om du följer dessa steg får du en helt ny kniv på nolltid.

              

Förfarande .

    

    1      Design bladen  ,

    
   
 1.            1      Rita bladet. Använd rutigt papper för att utforma formen på ditt blad. Försök att anpassa ritningen till önskad originalstorlek så mycket som möjligt för att förenkla konstruktionen.  
    
  • Var kreativ men håll alltid funktionaliteten och funktionaliteten i åtanke.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Bestäm längden på ditt blad. Bladets längd är smaksmak, men långa blad kan vara obehagliga och kräver mycket stål.        
 4.  
 5.             3      Design axeln. Stammen är en del av bladet och anslutet till handtaget. Den enklaste metoden kallas "full-tang" (kontinuerligt blad). Axeln är lika tjock som bladet och handtaget är tillverkat av ett träslag som är fastsatt på båda sidor med ihåliga nitar.                  
 6.  
             

    2      Få verktyg och material  ,

    
   
 1.             1      Få kolstål. Det finns många olika typer och kvaliteter av stål. Använd inte rostfritt stål eftersom det är svårt att bearbeta och bladet blir inte så bra. 01 är ett kolstål som är populärt för att göra blad, eftersom det är lätt att gjuta när det är varmt.  
    
  • Försök att hämta en 0,3-0,6 cm tjock platta eller göt.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Välj ett material för handtaget. Det är lätt att arbeta med trä, men du kan hantera nästan vad som helst. Eftersom denna manual är ett blad med ett kontinuerligt blad, väljer du ett material som kan fästas med ihåliga nitar.        
 4.  
 5.             3      Spela in ditt blad. Måla ditt blad med en permanent markering på stålplattan. Detta blir vägledningen när du skär stålet. Var noga med att applicera stammen, eftersom bladet och stammen är anslutna bitar.  
    
  • Om nödvändigt, justera storleken om du ser designen på metall.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Justera dina verktyg. Du behöver en hacksåg, en vinkelslipmaskin med ett hård slipskiva och ett slipskiv, en skruv, en borr och skyddskläder. Du behöver också flera ersättningsblad för sågen.        
 8.  
             

    3      Klipp stålet  ,

    
   
 1.             1      Använd klippsågen för att klippa metallen. Klipp en rektangel runt det inspelade bladet för att skilja det från huvudplattan. Ju hårdare stålet desto hårdare är din hacksåg. Denna rektangel ska du slipa ner för att få profilen på ditt blad.        
 2.  
 3.             2      Loop profileringen. Sätt det grovt klippta bladet i en skruvstycke och skrapa av den överflödiga metallen. Följ instruktionerna för att utforma profileringen. Använd kvarnen för att fylla bladets form.        
 4.  
 5.             3      Klipp kantkanten. Vrid försiktigt skärkanten med klaffhjulet i vinkel. Se till att lutningen inte sträcker sig utöver mitten av bladet. Gör den här lutande ytan på båda sidor av bladet, skapa bladkanten.  
    
  • Ta tid för det här steget, eftersom överskärning kan förstöra bladet och tvinga dig att börja om.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Borra hålen för de ihåliga nitarna. Använd en borrfäste som är lika stor som nitarna du vill använda. Borra hålen i axeln. Beroende på bladets storlek kan du behöva ett annat antal hål.        
 8.  
 9.             5      Avsluta bladet. Sänk bladet med gradvis finare sandpapper, med en kornstorlek på upp till 220. Se till att du tar dig tid att sänka alla repor  
    
  • Slipar alla delar av bladet, det förbättrar både glans och kvalitet. Med varje nytt sandpapper, byta riktning vid slipning.
  •  
  • Du kan använda en fil för att lägga till spår på insidan av handtaget. Rita ett mönster och lägg metallet.
  •  
         
 10.  
             

    4      Behandla bladet med värme  ,

    
   
 1.             1      Förbered smidda elden. Det bästa sättet att behandla ett blad är med hjälp av en glödgningsugn. För mindre blad kan en ficklampa fungera som ersättare. Glödgningsugnen kan vara antingen en kol- eller gaseldad ugn. & Lt; br  
    
  • Förbered ditt härdningsbad. För att kyla kniven måste du doppa den i ett härdningsbad. Det du använder beror på typen av stål, för en 01 kan du använda en hink med motorolja. Det måste vara möjligt att sänka hela bladet i hinken.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Värm bladet. Lämna i värmen tills metallen är orange. Knacka den mot en magnet för att se om det är tillräckligt varmt. När stålet når rätt temperatur, förlorar den dess magnetiska egenskaper. Så snart han inte längre fäster på magneten, låt den svalna i luften. Upprepa denna process tre gånger.  
    
  • Fjärde gången, doppa bladet i oljebadet istället för luftkylning. Observera att när bladet faller in i oljan kommer eld att inträffa, så se till att du är tillräckligt skyddad.
  •  
  • Eftersom bladet är härdat kan det bryta om det tappas, så behandla det försiktigt.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Förvärm ugnen. Sätt ugnen till 220 grader. Placera bladet på mitten och värm det i 1 timme. Efter en timme är värmebehandlingen klar.        
 6.  
 7.             4      Sänk bladet igen. Använd finare och finare sandpapper upp till en kornstorlek på ca 400. Böj bladet för extra glans.        
 8.  
             

    5      Sätt handtaget på  ,

    
   
 1.             1      Klipp ut ditt grepp. För en kniv med ett kontinuerligt blad behöver du två delar för handtaget, en per sida. Klipp och sanda båda delarna samtidigt så att de är symmetriska.        
 2.  
 3.             2      Applicera delarna med epoxiharts. Borra hål för nitarna på båda sidor. Förhindra att epoxi kommer på bladet eftersom det blir svårt att ta bort det senare. Placera kniven i en vass och låt den torka över natten.        
 4.  
 5.             3      Använd en såg för att göra de sista styckena och byta till handtaget. Sätt i de ihåliga nitarna, lämna ut ca 0,3 cm på båda sidor och slå dem med en låssmedshammare. Fyll i de ihåliga nitarna och söndra handtaget.        
 6.  
             

    6      Skär bladet  ,

    
   
 1.             1      Förbered slipstenen. För följande steg behöver du en stor slipsten. Lätt täcka den grova ytan av stenen med slipolja.        
 2.  
 3.             2      Håll bladet i 20 ° vinkel mot slipstenens yta. Kasta bladet över stenen med en skärning. Håll handtaget när du flyttar bladet för att mala det till toppen. Efter några slag, vänd bladet över till andra sidan.  
    
  • Efter att hela bladet har skärpts, upprepa slipprocessen på slipstenens fina sida.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Testa bladet. Håll ett ark med skrivpapper och skär ner med kniven nära handen. En snyggt klippad kniv borde enkelt kunna dela papperet i remsor.        
 6.  
             

Varningar .

                  

Vad du behöver .

    

Rutigt papper <91112>  

 

<91112>              

Hobbies populär:
Gör en vätska som lyser i mörkret.

Ritning av en tecknadskatt.

Göra Nickelodeon Mucus.

Höger batik.

Sy ett poncho.

Ställ in ett backgammonkort.

Köp en digitalkamera.

Köp säkert guld i World of Warcraft.

Vik en pappershelikopter.

Spela din egen monopolversion.

Gör ett symmetriskt pappershjärta.

Spela äpplen till äpplen.

Skapa ett pussel med dubbla svanshaler.

Limglas.

Gör termit.

Letar efter en ny hobby.

Köp torris.

Hämta Pokemon på din Android enhet.

Slå en ballong.

Gör lufttorkande lera.

Mata en kjol efteråt.

ako woman