Home \ Hobbies
 

Sticka ett huvudband.

 

Ett stickat huvudband kommer att hålla dina öron varma när luften är mer än obehagligt kallt. Du kan också använda den här guiden för ett tunnare, lättare huvudband som kan bäras i varmt väder för att hålla håret ur ansiktet. Få lite garn och ett par sticknålar för att spara mycket pengar. Vem vet, kanske du upptäcker en ny hobby!

              

Förfarande .

    

    1      Nybörjande huvudband  ,

    
   
 1.            1      Hämta dina material. Du behöver storlek 8, 9 eller 10 storlek nålar och en vanlig knä i en färg efter eget val. Få dessa material att starta ditt projekt.        
 2.  
 3.             2      Lär dig hur man gör stygn. Att göra stygn är processen att starta din första kurs till vilken alla andra stygn är fastsatta. Tekniken för looping back loopar är enkel och bra för amfibier. 
    
  • Rita tio tum från din boll och lura garnet. Dra långänden genom slingan och ta sedan det garn som ligger mittemot insidan av slingan. Dra slingan medan du håller båda ändarna av det återstående garnet. Dra en nål genom slingan och dra i tråden så att den är fastsatt på nålen. Håll nålen med din högra hand och låt sidan av garnet som hänger från bollen hänga över din vänstra hand. Dra nålen under garnet över handflatan och dra ut handen och lägg en loop runt nålen. Dra åt slingan och sedan har du avslutat din första söm. Fortsätt med nästa söm genom att linda garnet bakom din hand och runt din handflata tills du har önskat antal stygn.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Lär dig att sticka stygn. För detta projekt rekommenderas antingen höger stickmönster eller kohlstich. Sticka ett rätt stickat mönster är en användbar teknik som många nybörjare lär sig och detta ger en stabil och flexibel stickning. 
    
  • För att avsluta det här mönstret, håll nålen där sömmen är i vänster och den andra nålen i höger hand. Sätt in din högra nål i den första slingan mellan de övre öglorna på den vänstra nålen så att den högra nålen korsas åt vänster. Garnet ska ligga bakom nålarna. Vik änden moturs runt nålen och håll den med ditt högra pekfinger. Dra försiktigt spetsen av den högra nålen genom den första slingan medan garnet viks runt nålen. Dra långsamt den högra nålen och lyft upp den så att den är nära och över den vänstra nålen. Var försiktig och dra inte för hårt så att du inte drar ut dem. Flytta den högra nålen upp så att endast den första slingan glider ner i vänster nål. Fortsätt med resten av stygn genom att placera den högra nålen i nästa slinga på vänster nål. När alla slingorna är på höger nål, är din rad klar. Byt nålarna mellan händerna och repetera allt för nästa rad.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Lär dig hur du kedjar bort. Detta är processen när du gör det sista staget i ditt projekt. Den här sista raden måste avsluta sömmen så att de inte kan öppnas senare. Detta är en viktig teknik när man lär sig att sticka. 
    
  • När du är i sista raden stickas de första två stygnen på höger nål. Sätt in den vänstra nålen genom den första sömmen du gjorde på den högra nålen (den nedre sömmen). Bebe den första sömmen över den andra (genom att flytta den upp) så att den inte längre är fäst på någon nål. Kick en annan nål från vänster till höger nål och slutför samma process (sätt den vänstra nålen mellan stygn och lyft sedan botten över toppen). Kör tills inga sömmar kvar i vänster nål och bara en till höger. Ta bort nålen, skära bort bollen av garn och dra loss den lösa änden genom slingan och dra åt den.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Gör ett prov av ämnet. Detta används för att räkna ut hur många stygn du behöver för ditt huvudband och är också en bra övning för nybörjare. Fortsätt sy och sticka ett mönsterfält som mäter ca 4 "x 4" och mäta med ditt garn antalet stygn i varje centimeter och hur många i varje rad. Skriv ner denna information. 
    
  • Du behöver det här provet för att ta reda på antalet stygn du behöver för ditt huvudband för att få den bredden du vill ha.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Gör stygn på så många stygn som du behöver för att få 6 "breda. (Om du till exempel har 10 stygn per centimeter, slår du 25). I det här exemplet skulle det vara 16 stygn för 8-10 nålar. 
    
  • Du kan också göra ett pannband som är lite bredare eller smalare.
  •  
  • Bra nybörjare är långkedjiga stygn och en ryggstygn.
  •  
         
 12.  
 13.             7      Visa huvudet för att se hur länge ditt huvudband ska vara. Huvarna är olika i storlek, så mäta din egen och beräkna 2,5-5 cm för tejpens töjbarhet. Du bör igen använda antalet stygn du använde för provet och subtrahera 2,5-5 cm.       
 14.  
 15.             8      Kick raderna längs handbandet. Eftersom du vill ha stretch i bandet, sticka ett höger stickmönster eller en kohlstich. I det här exemplet använder du en Kohlstich.       
 16.  
 17.             9      Fortsätt att sticka tills du når längden som huvudbandet ska ha. Du kan testa längden genom att förpacka delen runt huvudet. Kom ihåg att det måste vara tillräckligt tätt för att inte glida, men tillräckligt långt för att få på det.       
 18.  
 19.             10      Binda av sömmarna gör det med dina sömmar. Avsluta huvudbandet genom att kväva av stygnen i slutet. Detta förhindrar att sticket löses senare.       
 20.  
 21.             11      Nära den sista änden till början delen. Använd ett stycke garn och en trubbig nål och sy ihop de två ändarna av ditt huvudband. Ändarna måste sträckas ihop. Börja sedan i ena änden och tryck nålen genom båda skikten och runt hörnet tillbaka genom samma hål. Gå sedan till nästa söm och tryck nålen genom. Ta nålen runt hörnen och skjut dem genom nästa söm i hörnet. Fortsätt med detta tills du kommer till andra hörnet och sticka dem helt ihop. 
    
  • Vrid pannbandet en gång innan du stickar ihop hörnen för mer elegans. Vridningen gör huvudbandet bekvämare på baksidan av huvudet, så ditt hår kan falla normalt.
  •  
         
 22.  
 23.             12      Försök på huvudbandet. Huvudbandet ska vara klart nu och du kan försöka på så sätt att det passar bra. Njut av att bära ditt huvudband och hålla dina öron varma!                 
 24.  
             

    2      Avancerat huvudband  ,

    
   
 1.             1      Prova detta huvudband med ett svårare mönster för avancerade stickare. Detta huvudband har ett kabelmönster och är perfekt för att lära sig hur man stickar detta mönster. Det behöver inte så mycket garn och ser väldigt fint ut. 
    
  • Du måste veta hur man stickar stygn, sticka vänstersömmen och binda av en söm för att slutföra huvudbandet.
  •  
  • Du måste också veta hur man gör stygn och avmarkera stygn.  
  •  
         
 2.  
 3.             2      Samla dina material. Du kommer att behöva sticka nålar i storlek 10.5 och en garnkula med en yardage på 87 meter / 100 gram i den färg du vill ha. Dessa material kommer att användas i ditt projekt.       
 4.  
 5.             3      Gör ett prov. Gör stygn och sticka en ungefärlig 4 "x 4" mönsterkant för att mäta hur många stygn är i en centimeter och hur många rader. Skriv ner denna information för att ta reda på antalet stygn för ditt huvudband. 
    
  • Om du inte vill göra ett mönster kan du bara sticka de första raderna och se om det ser tillräckligt länge ut.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Gör ca 13 stygn. Normalt använder du 13 stygn för att skapa ditt huvudband. Om du använder ett annat antal stygn måste du justera ditt huvudband så att det passar. Du kan använda vilken metod du vill ha för projektet. 
    
  • Bra nybörjarmetoder är en lång slinga och en backslinga.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Sticka de första åtta raderna. Detta huvudband innehåller ett upprepande mönster var 8: e rader. De åtta raderna skiljer sig från att skapa. Du kommer att använda vänster söm och kedjan för dessa åtta rader. Du behöver också en nål för kabelmönstret för dessa åtta stygn. 
    
  • I rad ett, tretton stygn.
  •  I varv två, sticka två stygn, sedan 9 vänster stygn och sticka två stygn igen.  
  • I rad tre, sticka två stygn, kör de nästa tre stygn på nålen för kabelmönster och håll dem framför, sticka tre stygn, sticka tre stygn från nålen och sticka sedan 5 stygn.
  •  
  • I varv fyra, sticka två stygn, sticka nio stygn till vänster och sticka två stygn.
  •  
  • I rad fem, sticka tretton stygn.
  •  
  • I rad sex, sticka två stygn, sticka nio stygn till vänster och sticka två stygn.
  •  I rad sju stickas fem stygn, knyts de tre följande stygnen till nålen och håller dem tillbaka, sticka tre stygn, sticka tre stygn från nålen och sticka två stygn.  I rad åtta stickas två stygn, nio stygn kvar och sedan två igen.  
         
 10.  
 11.             6      Upprepa dessa åtta raderna 14 gånger. Antingen ofta eller tills huvudbandet har rätt längd. Kom ihåg att det kommer att expandera så att du måste vara försiktig med att den är tillräckligt tätt och inte glider.        
 12.  
 13.             7      Dra ihop sömmen i slutet av sista raden för att slutföra huvudbandet och förhindra att det löser sig igen.        
 14.  
 15.             8      Nära slutet till början. Använd ett garn och en trubbig nål för att sy ihop båda ändarna. Ändarna måste sträckas ihop. Börja sedan i ena änden och tryck nålen genom båda skikten och runt hörnet tillbaka genom samma hål. Gå sedan till nästa söm och tryck nålen genom. Ta nålen runt hörnen och skjut dem genom nästa söm i hörnet. Fortsätt med detta tills du kommer till andra hörnet och sticka dem helt ihop.       
 16.  
 17.             9      Försök på huvudbandet. Huvudbandet ska vara klart nu och du kan försöka på så sätt att det passar bra. Njut av att bära ditt huvudband och hålla dina öron varma!       
 18.  
             

Tips .

                  

Varningar .

                     
Hobbies populär:
Bygg ett lekhus.

Ritning en anime pojke.

Gör en pompom.

Gör en stressboll ur en ballong.

Gör en tutu.

I Pokemon hitta Emerald Latios.

Spara resurser i Clash of Clans.

Identifiera träslag.

Gör ett bra kort.

Spelar mänsklig bingo.

Konservering av tallkottar.

Gör en bild med fallna löv som mallar.

Gör en pingvin ur papper.

Rengör akrylborste.

Gör en origami bangväska.

Få Shedinja.

Bygga en wigwam.

Återanvänd gamla kläder.

Måla en Barn Quilt.

Making Origami Birds.

Öppna en geode.

ako woman