Home \ Hobbies
 

Gravträ.

 

Pyrografi är en process för gravering av en bild med en varm mässing punkt i en bit av trä. Det är inte bara ett bra jobb att lindra stress, det är också ett uppenbart, konstnärligt hantverk som smyckar många hem. Graver trä för dig själv, som en väggdekoration, för andra eller som en gåva. Oavsett vilket projekt du vill uppnå, bör du bekanta dig med pyrografiens tekniker innan du börjar.

              

Förfarande .

    

  Del 1      Grunderna för pyrografi  ,

    
   
 1.            1      Få de verktyg du behöver. För pyrografi behöver du en grundläggande uppsättning skatter innan du kan börja. När du har gjort några arbeten framgångsrikt kan du förstora din utrustning. Du kommer emellertid att klara dig helt och hållet med följande funktioner: 
    
  • Branding Device (även kallad Brenn-Peter) för pyrografi. Denna penna erbjuds vanligtvis i två varianter: det vanliga lödjärnet med endast en fast värmeinställning och utbytbara mässingstips och den högre kvalitetsversionen med två stylusar och olika värmeinställningar. Du kan köpa ett bra lödjärn för ca 18 €. Högkvalitativa och mer mångsidiga trådpennor kan kosta flera hundra euro.  
  •  
  • Ett urval tips för trästickning. Detta ger dig möjlighet att rita svagare / starkare markörer samt olika mönster.
  •  
  • Rengöringsborste och aluminiumoxid för regelbunden rengöring av brännarnas brännspetsar.
  •  
  • Tänger.
  •  
  • Lerkärl eller säkerhetsfack för brännaren (för säkerhet när apparaten fortfarande är varm).
  •  
         
 2.  
 3.                  2      Få lite fint trä för trästicket. Välj lämpligt mjukare trä. Träets hårdhet är uppdelad på en skala från en till tio. En är mycket mjukt trä (som balsaträ) och tio för det hårdaste träet (som Padauk). Ju mjukare träet är desto bättre är det lämpligt för nybörjare. Hardwood är väldigt dyrt. Det motstår värmen och har ofta en mörkare färg. Mjukt trä är däremot billigare, lättare att gravera och ger en bra kontrast till graveringen. Om du börjar med trästickning ska du försöka arbeta med mjukt trä:  
    
  • Pine
  •  
  • Linde
  •  
  • Björk
  •  
  • Ask
  •  
  • Maple
  •  
         
 4.  
 5.             3      Var försiktig med din brännare. Din penna blir varm relativt snabbt. Fäst spetsen som du vill arbeta med innan slår på enheten. Montera alltid och ta bort spetsarna med tången. Låt din penn värmas upp i minst två minuter. Om pennan blir varm kan du placera gravyrpennan på ett bricka eller i en lerkruka för att minimera risken för att du brinner dig själv av misstag.       
 6.  
 7.                  4      Loop träet innan du börjar. Ta ca 320 sandpapper. Vrid den runt ett plant träblock eller fäst det i en orbitalskytt och arbeta träet jämnt. Detaljerna i din målning visas tydligare och tydligare när träytan slipas mycket smidigt.  
    
  • Vid sandning bör du sanda med kornet. Kornet är den riktning i vilken träfibrerna löper. När du slipar med spannmålen kan du undvika små spår eller repor som normalt uppstår när du sandar mot spannmålen.
  •  
  • När du är klar med slipning kan du gnugga ytan med en fuktig trasa. På så sätt avlägsnas sågstoftet och underlättar överföringen av konturerna.
  •  
         
 8.  
 9.                  5      Arbeta med lätta slag i stället för en fast hand. Många nybörjare gör misstaget att trycka på brännarstiftet för hårt på träet. De tror att det krävs mycket press för att lämna ett betyg. Det är inte så. Faktum är att de lätta linjerna är bättre än att trycka för hårt. Det är lättare att styra pennan. Fel är nedsatta och oavsiktlig bränning kan undvikas.        
 10.  
 11.                  6      Ta din tid gravering ved. Du kommer inte vinna ett pris om du graverar designen snabbt och i rekordtid. Oavsett vilket material som används, är trästickning en långsam process. Om du känner dig till den brinnande enheten, glöm inte det:  
    
  • Jämnt tryck är bäst. Med de flesta designer för nybörjare bör du se till att de linjer som du bränner med stiftet i träet, överallt jämnt.
  •  
  • Ju längre du håller din penna på ett ställe desto mörkare och djupare blir det.
  •  
         
 12.  
 13.                  7      Arbeta med kornet för att fungera som det är lättast med din brinnande enhet. Vänd ditt trä så att det mesta av spannmålet är nere. Detta kommer att göra ditt jobb enklare, eftersom du flyttar din penna mest av tiden i en nedåtgående rörelse, graverar träet med kornet. När det graveras mot kornet visar träet mer motstånd.        
 14.  
 15.                  8      Få lite trä att träna först och experimentera lite. När du har monterat ditt material och vet grunderna, ta flera övningar och träna med de olika tips som medföljer brännaren. När du väl har en uppfattning om vad du kan göra med varje tips, vet du också vilket projekt du ska använda. Valet av tips som används beror på vilken typ av bild du vill skapa och hur detaljerad bilden ska vara.                  
 16.  
             

  Del 2      Överför mönstret till trä  ,

    
   
 1.   1      Välj den mönsteröverföringsmetod som fungerar bäst för dig. Även om det verkligen är möjligt att skapa konst utan en bra penna ritning, finner de flesta nybörjare att en skiss är till stor hjälp. Det finns tre grundläggande sätt att överföra en design till trä.     
 2.  
 3.             2      Rita mönstret direkt på trähandtaget. Om du är en bra konstnär och ritning är din andra natur, kan du njuta av att dra designen direkt på ditt trä med en penna. Det här är inte det enklaste eller mest effektiva sättet att rita en skiss, men undviker att skissen är livlös och artificiell när den kopieras direkt från en annan bild av artisten.       
 4.  
 5.             3      Överför mönstret till träet med grafitpapper. Skapa ett utskrift eller en skiss av din bild. Lägg grafitpappret med ansiktet nedåt på träet och säkra det med lite tejp. Dra sedan ritningen med en 2B penna och medeltryck i flytande linjer. Ta bort grafitpapperet och fördjupa linjerna med samma 2B-blyertspenna på träet.       
 6.  
 7.             4      Överför mönstret med en överföringsspets. Ett överföringsspets är en platt spets som använder värme och överför bläcken till en tryckt bild direkt på träet. Skanna din bild eller hitta din mall online. Skriv ut bilden och använd helst en laserskrivare. Fixera sedan bilden på träet med en klämma och börja värma överföringsspetsen. På baksidan av papperet med överföringspunkten, slag långsamt och metodiskt över de färgade områdena. Ta bort papperet och inspektera din nyligen överförda design.       
 8.  
             

  Del 3      Öva konsten  ,

    
   
 1.             1      Börja med att placera ditt trä på en bekväm plats där du lätt kan nå den med din penna. Det tar bara en sekund och bör upprepas många gånger. Om du böjer över objektet och arbetar nära magen, är det mycket svårare att brinna.       
 2.  
 3.                  2      Tänk på att du börjar med längden eller sidokanten på din kontur. På så sätt kommer ett fel inte att vara uppenbart. Du behöver dock inte oroa dig. Du kan rätta till de flesta misstag genom att helt enkelt slipa dem.        
 4.  
 5.             3      Beroende på ditt trä bör du inte vara rädd för att gravera samma skiss tre eller fyra gånger. Se upp för en lätt hand. Du bör tillämpa lite tryck så att du snabbt kan arbeta med din penna. När du börjar brinna ska dina handleder ligga så mycket som möjligt på träet. Försök flytta pennan mot dig och inte bort från dig.       
 6.  
 7.                  4      Avsluta först de yttre linjerna. Bränn konturerna på din design först så att de fastnar.        
 8.  
 9.                  5      Därefter kan du försöka experimentera med texturen och skuggningen. Om du vill bränna en bild i 3D istället för normal 2D måste du arbeta med olika tips och använda de tips som betonar skuggor och textur. Som alltid behöver du några timmars träning på baksidan av en rest tills du får nyanserna rätt.        
 10.  
 11.             6      Lägg till färgen. Du kan nu måla din bild. Färger är frivilliga och kan se bättre på vissa bilder än andra. Du kan använda vattenfärger och en pensel efter eget val (vattenfärgpennor är särskilt bra).       
 12.  
 13.             7      Du bör regelbundet rengöra brännskyttorna så att de överför maximal värme. Du kan dra dina tips över ett slipblock för att snabbt rengöra dem däremellan. Men du kan också (kylas) på en dragare med aluminiumoxid ren. Detta överskott av kol tas bort, vilket kan ackumuleras vid spetsarna. Doppa dina tips i kallt vatten i en minut eller två om du inte är säker på hur hett de är. Kom ihåg att du borde använda din tång för att säkert ta bort tipsen från enheten.       
 14.  
 15.             8      Överväg att använda en avgasfläkt när du skjuter. Vissa skogar kan ge bort ångor som kan irritera dina lungor vid inandning. För att motverka detta problem kan du ställa in en fläkt när du arbetar i ett begränsat utrymme.       
 16.  
 17.                  9      När ditt arbete är slutfört kan du ansöka om en träfinish över ditt arbete. Det sista steget är att försegla ditt arbete med en trälack. Ditt graverade arbete bör först torka noga innan det är helt klart.        
 18.  
             

Varningar .

                  

Vad du behöver .

                Läs mer... (1)      
Hobbies populär:
Färglejon.

Sy en soffa omslag.

Gör en långvarig bubbla lösning.

Gör renselspinnar ur riet.

Dra lätt Elmo.

Gör en flaskraket.

Gör en fin handgjord karta på tio minuter.

Yahtzee spelar.

Måla lerkrukor.

Psykiatriska lekar.

Bygg en raket ut ur en vattenflaska.

Spela kortspelet Crazy Achter.

Spela Muggle Quidditch.

Bräda i schack.

Slå en krans av jute.

Fånga de tre regiserna i Pokemon Safir eller Ruby.

Gör dig yr.

Vik en origami lilja.

Gör ett geljus.

Gör en babyhängmatta.

Sy en fransk söm.

ako woman