Home \ Hobbies
 

Skapa ett korsord.

 

Korsord och andra hjärnspel skapar timmar av hälsosam konversation och sägs att hålla koll på dig. Dessutom är de utmärkta sätt att utbilda och göra det möjligt för dig att engagera och uppmuntra dina elever att länka koncept till deras ordförråd. För vissa människor är skapandet av ett korsord ett lika givande som att lösa en. Det hela kan vara väldigt enkelt eller väldigt komplext, beroende på ditt intresse.

              

Förfarande .

    

  Del 1      Skapa ett enkelt korsord  ,

    
   
 1.            1      Ställ in nätstorleken. Om du vill skapa ett mer officiellt standardiserat korsord, finns det vissa storlekar att hålla fast vid. Om du gör ett mer avslappet korsord kan du välja vilken storlek du vill ha. 
    
  • Om du använder en online korsordsspelagenerator eller skapningsprogram för korsordspussning, kan du vara begränsad till ett visst antal storlekar. Om du gör korsordet för hand, är det upp till dig.  
  •  
         
 2.  
 3.             2      Skapa en lista med ord för ditt korsord. Normalt väljer du orden enligt ett ämne av ditt val. Detta ämne eller en indikation på det kan då bli rubriken för korsordet. Exempel på vanliga ämnen är främmande platser eller språk, ord från en viss period, kända personer och sport.       
 4.  
 5.             3      Lägg orden i ett rutmönster. Denna del av tillverkningen kan vara så utmanande att lösa korsordet. När du har lagt ut orden, svär alla oanvända rutor. 
    
  • I ett kryssord i USA-stil bör det inte finnas några "hängande ord" eller ord som inte kan kombineras med andra ord. Varje bokstav ska tillhöra både ett horisontellt och ett vertikalt ord och borde vara helt länkat. I ett korsord i brittisk stil är hängande ord tillåtna.
  •  
  • Om lösningen till en ledtråd är mer en fras än ett enda ord, borde det inte finnas något mellanslag mellan orden.
  •  
  • Du behöver inte oroa dig för att kapitalisera substantiverna, eftersom kryssord är vanligtvis helt kapitaliserade. Lösningarna bör inte innehålla några skiljetecken.
  •  
  • Många Crossword Builders ordnar automatiskt orden för dig. Du anger bara storleken på korsordet och anger listan med ord och tips.  
  •  
         
 6.  
 7.             4      Nummer startfältet för varje ord. Starta uppe till vänster och dela orden i deras horisontella eller vertikala notering så att du har "1 vertikal" och "1 horisontell" etc. Detta kan också vara ganska utmanande, och många föredrar att använda programvara istället för att göra allt manuellt. 
    
  • Om du använder en korsordgenerator tar det automatiskt numreringen för dig.  
  •  
         
 8.  
 9.             5      Gör en kopia av korsordet. Den här torget bör numreras för varje ord, men rutorna själva ska vara tomma. Om du skapar ditt korsord pga hand, är det lite mer arbetsintensivt, men om du använder en generator ska det göras för dig. Sätt det färdiga korsordet åt sidan för att hjälpa till med lösningen. Du kan göra så många kopior av det oavslutade korsordet som du vill.                 
 10.  
             

  Del 2      Skapa anteckningar  ,

    
   
 1.             1      Börja med direkta ledtrådar. Dessa betraktas som "snabba" eller "direkta" pekare och är generellt enklaste att lösa. 
    
  • Om du skapar ett korsord som ett pedagogiskt verktyg eller bara försöker göra saker för komplicerade kan du bara använda snabba tips, men om du vill skapa ett mer utmanande korsord kan du förmodligen undvika det eller använda det sparsamt.  
  •  
         
 2.  
 3.             2      Bekymring med indirekta ledtrådar för en annan utmaningsnivå. Dessa är vanligtvis en slags metafor som gör att du tycker lite om hörnet. Ett exempel kan vara: Half Dance = CHA eller CAN (från Chacha eller Cancan). 
    
  • Korsordsgeneratorer startar ofta den här typen av hint med "kanske" eller avslutar det med ett frågetecken.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Sätt i krypterade tips. Denna typ av korsord är mycket mer populär i Storbritannien än i USA. Ofta hittar du ciphers i korsord som specifikt är märkta som "krypterade korsord" men om du hittar dem i ett mer generellt korsord, är de ofta markerade med ett frågetecken i slutet. De är beroende av olika puns och lösningen är ofta ganska knepig. Det finns många underarter i denna antecknings kategori.  
    
  •   Ledtrådar är huvudsakligen ordspel.  
  •  
  • För Inversions , måste du lösa ett krypterat tips och sedan vända den här lösningen.  
  •  
  •   palindromer , i. Ord som stavas på samma sätt framåt och bakåt ges ofta med fraser som "hur som helst" eller "upp och ner". För detta behöver du hitta ett anagram som representerar en lösning på krypterad ledtråd.  
  •  
         
 6.  
 7.             4      Kompilera noterna i listformen. Nummera dem enligt deras position i korsordet. Lista alla horisontella meddelanden i stigande numerisk ordning och fortsätt på samma sätt med de vertikala meddelandena.        
 8.  
             

  Del 3      Officiella steg  ,

    
   
 1.             1      Använd en av standardstorlekarna. Simon & amp; Schuster är de ursprungliga beslutsfattarna av korsord och har infört de officiella standarder som korsordgeneratorer använder. En av dessa standarder säger att ett korsord måste ha en av dessa fem gallerstorlekar: 15x15, 17x17, 19x19, 21x21 eller 23x23. Ju större rutnätet är desto svårare blir korsordet.        
 2.  
 3.             2      Se till att arrangemanget av de svarta lådorna har en 180 graderssymmetri runt. Dessa ska ordnas så att de svarta lådorna fortfarande skulle ligga på samma ställe om du vrider korsordet upp och ner.        
 4.  
 5.             3      Undvik korta ord. Två bokstäver är inte tillåtna och tre bokstavsord bör sällan användas. Om du fastnar och tänker på långa ord, kom ihåg att det är okej att använda fraser också.        
 6.  
 7.             4      Använd referensord. Med några undantag bör orden i ditt korsord vara i en ordbok, atlas, i litteratur, i en lärobok, almanak, etc. På vissa ämnen kan du behöva avvika lite från den här regeln, men överdriv den inte.        
 8.  
 9.             5      Använd varje ord endast en gång. Om någon av fraserna i ditt korsord har "lämnats till sjöss", ska du inte använda "havsalt". Du kan också ha viss flexibilitet på vissa ämnen, men du bör vara försiktig med den.        
 10.  
 11.             6      Låt oss räkna de långa orden. Ett kännetecken för ett välgjorda korsord är att de längsta orden är de som är mest associerade med ämnet. Inte alla korsord har ett tema, men de flesta av de bästa redan.        
 12.  
           Läs mer... (23)      
Hobbies populär:
Lös en Rubiks kub i enkla drag.

Göra fingerfigurer.

Tätningsfogar.

Lladro säljer.

Gör lufttorkande lera.

Klipp glasflaskor.

Gör ett flätat armband från kanaltape.

Rita en vindrosa.

Dekorera vinglas med glitter.

Vinn i schack nästan varje gång.

Gör en arbetsbänk i Minecraft.

Ta fingeravtryck.

Måla svärdet.

Rita en stjärna.

Spela mafia.

Ritning söta serier.

Gör tredimensionella bokstäver.

Öppna ett lås med en papperslipning.

Gör krympfilmdesigner.

Gör skulpturer.

Växa saltkristaller.

ako woman