Home \ Hobbies
 

Wrap en spole.

 

När du börjar ett syprojekt köper du vanligtvis en trådtråd i en färg som matchar din tyg. För att få den här tråden på spolen måste du blåsa den. Varje symaskin är lite annorlunda, men grunderna är alltid desamma. Så fungerar det.

                

Förfarande .

    
   
 1.      1        Ta bort spolen från symaskinen . Om din maskin har en fri arm måste du först ta bort den. Öppna spolefliken för att exponera spolefodralet för vertikala modeller. Om din maskin fylls horisontellt kan du behöva helt enkelt slänga metallplattan som sitter under pressarfoten.        
 2.  
 3.      2        Lyft fliken och dra spolefodralet ur maskinen (om den är fylld vertikalt.) För glidande spolar, lyft du bara upp spolen från höljet).     
 4.  
 5.      3        Vrid spolefodralet runt och låt spolen falla i handen (vissa spolefodral har en flik på en sida som du måste lyfta för att lossa spolen). Om spolen är lindad med en annan färg på spolen, använd en annan spole. Eller, om det inte är mycket tråd, rulla av det och använd spolen. Rullen som du slår upp måste alltid vara tom i början (om du har bråttom kan du spola tråden i en ny färg över den gamla tråden och spola därefter spolen så snart tråden är i önskad position Färgen har använts snart).     
 6.  
 7.   4      Placera den valda tråden på spindeln och placera en hållare över den om det finns en (vanligtvis endast för horisontella spindlar). Många maskiner använder endast tyngdkraften för att hålla tråden när spindeln är vertikal, och du har inte en sådan del, oroa dig inte.
    
  • Om det här är en helt ny spole måste du kanske släppa slutet. Titta på en liten bump i slutet av spolen. Du kan behöva byta etiketten för att nå den. Ställ sedan den fri.  
  •  
         
 8.  
 9.      5        Placera trådens fria ände över spolspännaren och dess krok. Bilagan till den här delen varierar, men det brukar se ut så här.     
 10.  
 11.      6        Vrid trådänden genom det lilla hålet överst på spolen        
 12.  
 13.      7        Tryck spolen helt på spolens spindel. Placera det så att änden av tråden du passerade genom hålet pekar mot dig (eller uppåt när spolefläkten är överst på maskinen).     
 14.  
 15.      8        Separera nålmekanismen. Många maskiner har denna funktion i handhjulet. Du måste antingen trycka, dra eller vrida mitt i handhjulet. Kontrollera maskinens bruksanvisning. Symaskinen löper snabbare när det vindar en spole än när den syr, och nålen ska inte röra sig vildt upp och ner.     
 16.  
 17.      9        Starta spirallindningsmekanismen . Poss. Behöver du också vrida sändningsväljaren till spole lindningsläge.     
 18.  
 19.      10        Håll trådens fria ände och tryck på pedal- eller växelspaken, håll fingrarna borta från rörliga delar. Spolens spindel roterar.
    
  • När du har gängat spolen korrekt spolar spolen upp jämn, jämn och tätt, kanske med en liten knuff i mitten.
  •  
  • Du ska skära änden av den tråd som du höll i handen (mycket nära spolen) så fort det finns så mycket tråd på spolen som den håller fast och släpper inte av. Så tråden blir inte trassig på rörliga delar.  
  •  
         
 20.  
 21.      11        Fyll spolen helt. Det kan tyckas finnas mycket tråd, men han ska inte gå ut att sy. Många maskiner har en inbyggd enhet för att stoppa lindningen när spolen är full, ofta ett litet blad som automatiskt skär tråden när spolen är full. Om inte, spola inte spolen längre än kanten.     
 22.  
 23.         12       Håll spolen och höljet som visas. Kontrollera att spolen svalnar ordentligt. Om inte, vänd den över.     
 24.  
 25.      13        Sätt in spolen i spolehuset .        
 26.  
 27.      14        Drag tråden under spolspännaren (en tunn metallspak). Gänget bör visa ljusmotstånd när det dragits. Låt bara överskottsgängan hänga.     
 28.  
 29.      15        Lyft spaken på spolefodralet och håll som vist.        
 30.  
 31.         16       Sätt in spolefodralet i maskinen . Den ska vara helt insatt (så att du hör det klicka), och riktningen ska vara rätt. Spolefodralet ska inte rotera eller lossna när du släpper det. Det borde vara tätt. Den lösa änden av tråden ska hänga sig fritt. Stäng inte spoldörren.     
 32.  
 33.      17        Sätt tillbaka nålen med handhjulet, separera spolen lindningen och sätt maskinen framåt i en rak söm.        
 34.  
 35.      18      ' Träng övertråden i maskinen som vanligt . När tråden trängs genom nålen måste du lyfta tråden. Håll trådens ände med din fria hand.     
 36.  
 37.         19       Vrid handhjulet på dig. Nålen bör sänka och återgå till sin högsta position. En fullständig tur ska vara tillräckligt. Övertråden styrs runt spolen.        
 38.  
 39.      20        Titta på övertråden dra upp tråden , genom hålet i plåten under pressarfoten.  
    
  • Du kan gå under tryckfoten med ett par stängda saxar för att dra tråden upp och ner.  
  •  
  • Om de fria ändarna inte rör sig något när du lätt sätter på dem, vrid handratet lite (inte en hel tur) tills de gör det. Normalt måste nålen vara i högsta position.
  •  
         
 40.  
 41.      21        Dra de lösa ändarna längre och fortsätt att hålla dem så att de inte blir trassliga när du börjar sy.        
 42.  
 43.   22     Stäng spolen innan du syr.               
 44.  
            

Tips .

    
   
 • Se bruksanvisningen till din maskin för detaljer om hur du använder din symaskin eftersom det kan skilja sig åt.
 •  
 • Om du förlorar din manual, eller är osäker, fråga om en reparationsservice eller tygaffär för hjälp. En anställd där är säkert bekant med de olika maskinerna för att ge dig rätt tips.
 •  
 • När du köper spolar skriv ner tillverkaren och modellen på din symaskin och ta den till affären så att du kan köpa rätt delar. Du kan ta som en storleksjämförelse, en spole som du har köpt med maskinen. Människor i tyg- eller symaskinbutiken kan hjälpa dig att hitta rätt storlek.
 •  
 • Som en accelerator på en bil, desto snabbare du trycker, desto snabbare växlar maskinen. Om du har någon övning kommer du att se att det inte finns någon anledning att snabbt slå en spole, speciellt om du har separerat nålen på rätt sätt. Om du är säker på att allt går bra kan du väga mycket snabbt.
 •  
             

Varningar .

    
   
 • Symaskiner har rörliga delar som kan skada. Titta på dessa delar och håll händerna och andra föremål borta från dem. Framför allt lägg inte handen under nålen.
 •  
 • Försök inte att justera spänningen på spolen själv. Vanligtvis är den redan korrekt inställd, och det är bäst att justera spänningen på övertråden tills den är jämn.
 •  
 • Om du har erfarenhet att sy med symaskinen, kan du enkelt byta spolspänning. Om du kan ändra spänningen kommer du enkelt att kunna använda många olika typer av tråd.
 •  
        
Hobbies populär:
Gör en magnet.

Gör ett doftljus i ett glas.

Gör en lykta för semestern.

Skapa en hemlagad värmepanna.

Möjning av ett hål i ett par jeans skrot.

Spela Magic the Gathering.

Bygg ett fågelhus.

Rita en påfågel.

Vik en servett i form av en diamant.

Carving tvål.

Säkra glidskruvar.

Gör kylmagneter själv.

Bygga en sprutrör för tryckluftspelletspellets.

Presidenter och assholes spelar.

Punktering i penna och spårpapper.

Gör en vattenkokare i MInecraft.

Rita en skalle.

Dra tråden i en sångmaskin.

Ritning av en sköldpadda.

Klä upp som Hulk Hogan.

Bygg en släpvagn.

ako woman