Home \ Hobbies
 

Installera eller byt ut dörr gångjärn.

 

Dörr gångjärn spelar en stor roll i våra dagliga liv. De håller de yttre dörrarna på plats. De erbjuder familjen inuti huset säkerhet och skydd från elementen. Inuti hemmet ger de privatlivet för familjemedlemmarna. Installation av dörr gångjärn, vare sig nya eller som ersättare, är lätt att lära sig. Det kan vara ovärderligt för husägare, särskilt om de tycker om hemförbättringsprojekt.

              

Förfarande .

    

    1      Installation av dörr gångjärn  ,

    
   
 1.                    1      Placera dina dörr gångjärn på rätt ställe. Förutsatt att en ny dörr är installerad måste du hitta den exakta platsen på väggen för gångjärnen. De flesta dörrar kräver minst två dörr gångjärn. Det första gångjärnet är 17,5 cm under den övre ramen och det andra gångjärnet är 28 cm ovanför den nedre dörrramen. Missa avståndet och markera platsen på ramen. Utför samma steg på dörren du vill hänga.  
    
  • Om du har ett tredje gångjärn (vanligt för tunga dörrar), placera det direkt i mitten mellan de andra två gångjärnen (det är inte precis mitt i dörren).
  •  
         
 2.  
 3.                  2      Dra gångjärnet. Placera gångjärnet på dörren och ramen. Dra försiktigt linjen runt gångjärnet med en snickers penna. Dubbelkontrollera ritningen för att se till att konturerna matchar samma position på dörren och hylsan. Använd sedan en verktygskniv för att återgå till konturen. Detta gör det lättare att fälla ut spåret för gångjärnsblekning.        
 4.  
 5.                  3      Klipp ut fogen. Uttrycket "skar ut skarven" är den professionella termen för att skära ved från en stolpe i form av gångjärnet. Gångjärnet är infört i stolparna. Så det ger ett starkare grepp och ett mer estetiskt utseende. För att klippa ut spåret behöver du en mycket skarp mejsel och en hammare. Tryck försiktigt mejseln i sidled för att ta bort träflisen. Se till att du inte skär groven för djupt, annars kan gångjärnet lossna med tiden. Klipp ut endast det markerade området och det markerade djupet.  
    
  • Om du använder en trubbig mejsel blir det svårare att skära ut spåret. Du måste fylla på mer tryck med hammaren (du kan glida av).
  •  
  • Om du snittar spåret för djupt kan du sätta i en liten kartong innan du monterar gångjärnet.
  •  
         
 6.  
 7.                  4      Markera skruvens placering. Sätt tillbaka gångjärnet på stolpen där du huggar ut spåret. Använd din penna för att markera platsen för skruvarna i stolparna. Gör samma operation för gångjärnet på dörren. Ta bort gångjärnen när du har slutfört markeringarna.        
 8.  
 9.                  5      Borra framåt. Använd din förborrskruvmejsel på platsen för de skruvar du märkt på stolpen. Slå försiktigt av träet för att försäkra dig om att skruvarna inte släpper ut av misstag.        
 10.  
 11.                  6      Montera de enskilda gångjärnen. Placera gångjärnen på plats och skruva dem till stolpen och dörren med en skruvmejsel.        
 12.  
 13.                  7      Anslut dörren till posten. Håll dörren på plats genom att fästa kilar vid behov. Rikta in de båda gångjärnsbenen så att gångjärnen på dörren matchar gångjärnen på stolpen. Skjut bultarna på plats och ta bort kilarna. Testa dörren så att den fungerar och du är klar.                  
 14.  
             

    2      Byt dörr gångjärn  ,

    
   
 1.                  1      Stöd dörren med kilar. Öppna dörren så att hela gångjärnet exponeras och placera kilarna under dörren för att fixa det. Om du byter ut en dörr gångjärn behöver du inte ta bort dörren. Med kilarna trycker du under dörren, förhindrar du dörren från att tippa över.        
 2.  
 3.                  2      Kontrollera dina mätningar. Se till att de nya gångjärnen är rätt storlek och matcha måtten på de gamla gångjärnen. Dessutom kontrollerar du med ett måttband att gångjärnen är på rätt plats. Gångjärnen ska placeras med ett gångjärn 18 cm under dörrkarmens övre kant och den andra gångjärnet 28 cm ovanför den nedre dörrramen. Om platserna inte är korrekta måste du slutföra de tidigare nämnda stegen för att skära ut spåret och förbereda dörrramen för det nya gångjärnet.        
 4.  
 5.                  3      Ta bort en av de gamla gångjärnen. Börja med det övre gångjärnet och ta bort skruvarna som fixerar gångjärnet. Drag försiktigt ut skruvarna ur dörren och ramen. Kontrollera träet under gångjärnen för gott skick.        
 6.  
 7.                  4      Förbered ram och dörr för det nya gångjärnet. Om det gamla dörr gångjärnet installerades för länge sedan behöver du noga göra några reparationer till ramen och dörren. Om det behövs, lösa träet och applicera ett nytt lager av färg eller fläck som matchar träfärgen.  
    
  • Om ersättningslingorna är olika i storlek från de befintliga gångjärnen, fyll i urtagen i dörren och ram med träspackel. Använd en metallspatel för att fylla i skruvhålen.
  •  
  • Låt kittet torka och släta det smidigt och spola med ytan.
  •  
  • Färga eller fläck det reparerade området för att matcha dörrens och ramens färg.
  •  
         
 8.  
 9.                  5      Installera det nya gångjärnet. Placera ditt nya gångjärn på samma plats som det gamla gångjärnet. Använd en skruvmejsel för att dra åt de nya skruvarna på dörr- och ramsidorna. Sätt i gångjärnsstiftet för att fästa det nya gångjärnet.        
 10.  
 11.                  6      Upprepa denna process med det andra gångjärnet. Fortsätt med nästa gångjärn och använd en skruvmejsel för att lossa den. Byt ut det med nya gångjärn och nya skruvar som håller gångjärnet ordentligt på plats. Sätt in den nya gångjärnsstiftet när de två gångjärnsdelarna är fästa.  
    
  • Om du har ett tredje, medium gångjärn, ska du också ersätta det.
  •  
         
 12.  
 13.                  7      Testa de nya gångjärnen. Ta bort kilarna under dörren och försök att öppna och stänga dem flera gånger. Om dörren öppnas utan problem är ditt arbete klart.        
 14.  
             

Tips .

                  

Varningar .

                  

Vad du behöver .

      

<91112>                  

Hobbies populär:
Gör silke , satin eller bandroser.

Gör Flubber.

Gör en kompass.

Knyta en näsa.

Ritning av en hundvalp.

Gör en tutu.

Nivå snabbt i Call of Duty Black Ops.

Håll en kamera ordentligt.

Impregnera tyg.

Få Shedinja.

Tinkerstift.

Gör fluffigt slem utan borax.

Gör lakan för en vattenbädd.

Måla ett porträtt.

Få Diamond Combat Knife.

Kasta en hästsko.

Blanda rödbrun färg.

Gör en Golden Snitch.

Zooma ut.

Gör en fiskespö själv.

Utveckla dina egna fotofilmer.

ako woman