Home \ Hobbies
 

Måla träverk.

 

Syftet med denna artikel är att måla träverk i traditionen av US Tole Painting - en teknik från 1800-talet som ursprungligen applicerades på plåtprodukter. Först behöver du förstås ett träarbete som du vill måla. Då bestämmer du om en design eller ett mönster, plocka färgerna, få material och gå! Vattenbaserade bläck används, som lätt kan ommålas och repareras - perfekt för dina första experiment! Läs vidare för att lära dig mer.

                 

Förfarande .

    
   
 1.            1      Hitta en plats med bra ventilation. Några av de använda ämnena kan ge bort ångor som skadar din hälsa. Dessutom torkar färgerna lättare.        
 2.  
 3.                  2      Sanda ytan på träverket med sandpapper. Ta sandpapper med en fin kornstorlek mellan 140 och 180 och arbeta alltid längs träkornet.  
    
  • Om du har avslutat träverket kan du kanske spara slipningen. Om ytan redan är slät, hoppa över det här steget.
  •  
         
 4.  
 5.                  3      Töm sedan hela ytan med en trasa. Dessa är speciella dukar med en lätt vidhäftande yta, som fungerar på samma sätt som en lintrulle. De tar bort damm och andra partiklar. Du kan få dem i någon välfylld hantverksbutik eller i hårdvaruaffären.        
 6.  
 7.                  4      Applicera en primer. Professionella tycker också om att använda en primer spray eftersom det är bekvämt. Detta steg är nödvändigt för att försegla träporerna för att säkerställa jämn bläckabsorption.  
    
  • Alternativt kan du beta träet istället. Det finns olika typer av fläckar, i många färger. (För mindre träslag får fläcken hellre från hantverkskomponenter istället för hantverkare.) Du bör fläcka träet, speciellt om de ommålade fläckarna fortfarande ska titta efter trä efteråt.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Ta ett pappersark och gör en skiss över hur det målade träverket ska se ut efteråt. Även om du senare målar frihand utan att rita, får du en lättare tid att sätta dina idéer i bruk. 
    
  • Om du vill använda en preliminär ritning behöver du också grafitpapper, spårpapper och en kulspetspenna. Placera spårpapperet över din skiss och ta av det med blyertspenna. Placera grafitpapper med grafitsidan nedåt på träet och spårpapperet med den spårade skissen ovanför den. Med kulspetsen pekar du nu långsamt och med lite tryck längs linjerna på spårpapperet medan du trycker grafiten från grafitpapper på träytan.
  •  
         
 10.  
 11.                  6      Ta en pappersplatta som en färgpalett. Ordna en liten matchande akrylfärg ovanpå varje, så du har tillräckligt med utrymme för att doppa färgfärgen i varje färg separat och blanda färgerna på plattan. Lägg omedelbart ett stort glas vatten framför dig och sätt ihop något crepepapper mellan att rengöra borsten däremellan.  
    
  • Om du vill skapa en storskalig bakgrundsfärg, applicera först en större mängd av motsvarande färgton på pappersplattan ensam. Sprid färgen på träet med hjälp av en svamp. Låt det torka innan du fortsätter - om inte det finns områden som bör vara oskärpa med bakgrundsfärgen. Om du vill använda en preliminär ritning ska du söka efter det här steget!
  •  
         
 12.  
 13.                  7      Doppa en platt pensel i en av färgerna på paletten och ägna dig åt detaljerna. Använd hörnmålare på hörn, kanter och krökta kurvor. Annars för raka linjer, poäng och exakta siffror en liten rund pensel.  
    
  • Om du vill lära dig mer om Tole Paintings traditionella målningsteknik är det bra att ta en lämplig målningskurs! Förfråga till exempel på en gemenskapskollegium nära dig. Den populära tyska keramikmålningen använder många måltekniker, som används i Tole Painting!
  •  
         
 14.  
 15.                  8      Färgövergångar kan uppnås bland annat genom att applicera en färg, sedan låta borsten stå i ett glas vatten och sedan, medan den första färgen fortfarande är våt, applicera den andra nyansen våt. Använd crepepapper för att ta bort överflödigt vatten från borsten och torka det helt om du vill börja med en ny nyans.  
    
  • Om du gör ett misstag, oroa dig inte: Eftersom akryl är vattenbaserad kan den lätt målas igen. Så måla över den dåliga platsen med bakgrundsfärgen, låt den torka och prova igen.
  •  
         
 16.  
 17.             9      När du är färdig med ena sidan av objektet, låt färgen torka helt innan du vrider den för att gå vidare till nästa sida. Om den andra sidan av träverket är lättillgängligt utan att bläddra, kan du naturligtvis måla mer än en sida i taget. 
    
  • Du kan måla de andra exponerade sidorna i förväg med bakgrundsfärgen så att de kan torka som du börjar med detaljer på första sidan.
  •  
         
 18.  
 19.             10      När du är redo, se till att du låt den torka helt. För en mångsidig färgapplikation bör du tillåta minst 24 timmar för detta.       
 20.  
 21.                  11      Försegla sedan det hela med lack eller trälack. Du kan applicera detta med en pensel eller svamp, eller du kan använda en färgspray. Om träverket är en vanligt förekommande råvara, en mer resistent lack som t.ex. en från shellak.                  
 22.  
             

Vad du behöver .

                  
Hobbies populär:
Härdande modelleringslera.

Vinn på Baccarat.

Ta bra bilder av dig själv.

Gör sterling silver smycken.

Spela McDonald's Monopoly.

Reparera dockhår.

Ta bort ett ljus från vax.

Bygg en sångbåts racerbil.

Gör ett mynt försvinner.

Ritning av en häst.

Separat salt från socker.

Måla en ros.

Fool din motståndare i schack.

Gör en vattendestillationsanläggning.

Gör gummibollen själv.

Separat salt från socker.

Skapa krita.

Lär dig magiska tricks.

Skriv ut T shirts.

Glaze.

Gör en planetmodell.

ako woman