Home \ Hobbies
 

Gild med guldblad.

 

Den traditionella tekniken för förgyllning av föremål som skulpturer, bildramar, bokomslag och till och med choklad är tillämpningen av guldblad - det vill säga äkta guld som har rullats och hamrats i en mikroskopisk film i en utarbetad process. Vid traditionell förgyllning används vissa specialinstrument och material som pekskärpa och förgyllningsdynan samt olika skärverktyg, primers och lim. Guld löv finns i separata ark i form av guldblad böcker eller till och med guldblad rullar. Eftersom guldblad är inte billigt, ersätter hobby-gyllene på billigare guldliknande slående metall.

                 

Förfarande .

    
   
 1.            1      Tape det föremål som ska förgyllas med maskeringstejp för att täcka områden som ska spottas. Du bör sandpanna trä föremål helt i förväg och ta bort partiklar med en dammduk.        
 2.  
 3.             2      Förbered objektet med speciell guldbladsprimer (Assis). Om du inte har en, måste du applicera en polimentprimer. Vissa förgyllningar lägger till en polimentprimer i alla fall, eftersom de uppskattar sina optiska egenskaper.       
 4.  
 5.             3      Sätt på mjölken. Detta speciella bladmagasin har en självhäftande yta i några timmar, även efter torkning, vilket ger dig tid att applicera guldbladet.       
 6.  
 7.             4      Så sätt på lövbladet nu! Avlägsna försiktigt guldbladet från bakpappret. Alternativt kan du placera guldbladet tillsammans med bakpapperet: Tryck försiktigt arket med guldsidan ner till objektet och dra försiktigt bort papperet från det guld som nu håller fast vid objektet. 
    
  • Blåsa det applicerade guldbladet jämnt med hjälp av en handblåsningsbälg.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Om nödvändigt, trimma guldbladet innan du placerar det för att göra det enklare att fästa.  
    
  • Använd en hantverkskniv genom att försiktigt dra ut guldplåten från bakpappret och placera den på din förgyllda kudde, som du tidigare rengjord med pimpsten. Där kan du klippa guldbladet säkert och bekvämt och plocka upp det med en bomullsboll.
  •  
  • Applicera ett tunt lager av vaselin på baksidan av din hand. Först släng bomullsbollet i vaselinskiktet innan du tar upp guldbladet med det. Den extra adhesiva effekten säkerställer sålunda på ett tillförlitligt sätt att guldbladet skiljer sig från överlagret och sticks till dynan tills du applicerar det på objektet.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Smid det applicerade guldbladet med Anschießerpinsel så att det överensstämmer med formen på objektet. Målet är att föremålet ser ut som om det var gjord av solidt guld i stället för att bara täckas med guldblad.       
 12.  
 13.             7      När det fortfarande finns luckor i guldskiktet, stänk mindre bitar av guldblad och borsta dem lika smidigt.        
 14.  
 15.             8      Försegla guldbladet med akrylfärg. Skyddar känsligt guldblad från nötning, damm, fukt och UV-strålar. Guld löv från 22 karat eller mer behöver du inte nödvändigtvis försegla.       
 16.  
 17.             9      Med en extra glasyr kan du nu ge det förgyllda föremålet ett antikt utseende.                  
 18.  
             

Tips .

                  
Hobbies populär:
Lossa en ballongknut.

Gör ett mynt försvinner.

Bygg ett modellslott.

Gör en tutu utan att sy.

Skapa en artistportfölj.

En värld för fängelsehålor.

Böjning av trä.

Höjda filtar.

Fånga en trådfisk i djurkorsning.

Rengör akrylborste.

Hacket för barn.

Gör en jeans handväska.

Stenhuggning.

Gör en enhörningshorn.

Gör en kalender själv.

Vrid ett armband av strängar.

Gör själv ett huvudband.

Rita animationshänder.

Helt enkelt batik.

Rita ett bord.

Ritning av en prinsessa.

ako woman