Home \ bilar
 

Reparera ett läckert taklucka.

 

Om det dricker eller rinner vatten kan en läcka i soltaket rubba och skada inuti bilen. Medan du antar att gummitätningen på din soltak är trasig och behöver repareras, är tätningen ofta inte den skyldige. Kontrollera istället om de små hålen på kanterna på soltaket är igensatta.

              

Förfarande .

    

    1      Rengör avloppet med luft  ,

    
   
 1.            1      Rengör soltakspannan i gummipackningen. Det ska fånga vatten som kommer genom soltaket. Torka av det med en trasa för att avlägsna synlig smuts från packningen och kanterna på soltaket.       
 2.  
 3.             2      Hitta soltakets utlopp. Dessa är mycket små hål, vanligtvis i soltakets hörn strax under packningen.        
 4.  
 5.             3      Andning av tryckluft genom avloppet längst ner på taket. Dessa åtgärder är utformade för att rikta vatten som kommer genom soltaket ner och ut ur fordonet. Med tiden kan avlopp bli igensatta med smuts och smuts och måste rengöras.                  
 6.  
             

    2      Rengör processer med metalltråd  ,

    
   
 1.             1      Skjut en tunn, flexibel metalltråd i ett avlopp. En cykelbromskabel fungerar bra för att rengöra takluckan. Den har den perfekta diametern och bara rätt flexibilitet för att hitta sig genom avloppet. Rengör eventuellt dräneringshål som du hittar längst ner på taket.        
 2.  
 3.             2      Vrid ledningen medurs och sedan moturs medan du trycker den djupare in i avloppet. Tråden ska röra sig genom dräneringen med lite motstånd och skjuta ut smutsiga smutsdelar.  
    
  • Se till att du inte skadar avloppet med metalltråden. Om du känner motstånd, trots att du har vridit tråden, tryck inte längre. Om detta händer måste du ha en expert rensa förfarandena.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Stäng soltaket och häll vatten över glaset. Kontrollera läckor i bilen. Om det fortfarande finns läckor, gå vidare till nästa steg.        
 6.  
             

    3      Reparera tätningen  ,

    
   
 1.             1      Kontrollera att det finns sprickor eller trasiga kanter på soltaket. Vissa tätningar torkar långsamt ut och spricker över tiden på grund av de extremt heta och kalla temperaturerna de utsätts för.        
 2.  
 3.             2      Kontrollera området runt tätningen för vattenhållning och mögel. Vissa packningar blir slanka och förlorar sin form, vilket medför att vatten samlas i packningen. När detta händer kan det så småningom leda till hål i tätningen.        
 4.  
 5.             3      Montera svart, flytande isolerande tejp på packningen. Sprid ett tjockt lager av flytande isolerande tejp, se till att det täcker några synliga tecken på slitage. Tejpen torkar, bildar en skyddande, vattentät barriär. Pressa bandet ner längs packningen. Låt det torka enligt tillverkarens anvisningar.        
 6.  
 7.             4      Stäng soltaket och häll vattnet över det igen. Kontrollera inuti om det fortfarande finns läckor.        
 8.  
 9.             5      Gör bilen professionell om du fortfarande har problem med soltaket. Läckor som inte är kopplade till avlopp eller tätningar är vanligtvis fabriksfel som endast kan lösas genom att installera ett nytt taklucka.        
 10.  
             

Tips .

                  
Bilar populär:
Gör Vindruta.

Gör en dåre.

Återställ ABS på en BMW R1100RT.

Polera en bil.

Så du ror en slaktbåt.

Förhindra rullning av en bil på berget.

Slå på strålkastarna.

Vad ska man göra när pilotlampan tänds.

Kör bil.

Installera en bilradio.

Se till att din bil lukar bra.

Kör säkert.

Kör bakåt i en släpvagn.

Håll dig vaken under körning.

Ta bort tuggummi från bilen.

Ta bort tuggummi från utsidan av en bil.

Överlev en bilolycka.

Montera dimljus.

Förhindra skrynkliga vindrutetorkare.

Rengör bilfönster på rätt sätt.

Fly från en sjunkande bil.

ako woman