Home \ bilar
 

Mätning av ett hål i cykeldäcken.

 

<91112>  

Inget kommer att sluta en cykelväg snabbare än en uppdelning, men det kan vara en bris om du har lite muskelkraft och några vanliga verktyg och material till ditt förfogande.

                 

Förfarande .

    
   
 1.            1      Bestäm orsaken och storleken på hålet. Om däcket har brutit eller har ett stort hål, måste det bytas ut. Om du har kört igenom några torn, kan det vara dussintals hål, men om det är en enda liten punktering, som en spik, kan den ofta repareras på cykeln.       
 2.  
 3.             2      Vrid cykeln över så att den står på sadeln och styret. Kontrollera att det inte finns bromsspak eller växelspaken. En bit av trä kan stödja cykeln och skydda dessa delar..        
 4.  
 5.             3      Slå på däcket långsamt. Hitta något som skjuter ut från däcket, som en spik, en bit tråd, en skruv eller ett annat föremål.        
 6.  
 7.             4      Låt den återstående luften ut ur däcken. Med hjälp av en match eller en kulspetspenna kan du trycka ventilventilen ner för att släppa ut luften från däcket om det inte redan har blivit helt undan genom hålet.        
 8.  
 9.             5      Lyft däcket av fälgen. Använd en däckspak för att ta bort däcken från fälgen. Placera det mellan fälgen och däcken, tryck på spaken för att lyfta däcken något av fälgen, sätt in den andra däckspaken och vägleda den under däckets kant runt fälgen för att ta bort däcket. Om du inte har en däckspak kan du använda en skruvmejsel enligt följande: Skjut det slöta, platta bladet på en (normal) skruvmejsel mellan däckets pärla och fälgen och lyfta kanten på däcket från fälgen. Du måste prya däcken lossa från fälgen, ca 2,5 cm - 5 cm, tills däcket är tillräckligt löst för att dra av det på ena sidan.        
 10.  
 11.             6      Dra ut slangen från däcket. Var försiktig så att du inte brister i ventilen. Slangen ska hänga mellan fälgen och ramen. Om det är ett bakhjul, låt det inte fångas i kugghjulet eller kedjan.        
 12.  
 13.             7      Pumpa tillräckligt med luft i slangen för att hitta läckan. En cykelslang dubblerar eller tredubblar sin ursprungliga diameter, och ju mer luft, ju mer hålet kommer att expandera, vilket gör det lättare att hitta.        
 14.  
 15.             8      Hitta slangen efter ett litet hål. Se (känna och höra) för att flyga från luften. En ännu enklare metod är att hålla en del av slangen under vatten, t.ex. B. i en hink för att se bubblor som flyr från hålet.        
 16.  
 17.             9      Markera hålets plats när du hittar den. Ta bort luften från slangen.        
 18.  
 19.             10      Roughen området runt hålet där du vill hålla plåstret på. De flesta falska uppsättningar kommer med en liten metallrappa för att göra detta.        
 20.  
 21.             11      Sprid ett tunt skikt lim runt punkteringsplatsen. Låt torka tills flytande glans försvinner. (Om du inte har några fläckar eller lim, kan du använda normalt superlim utan fläckar.) Låt så mycket luft ut ur röret som möjligt. Sprid ett tunt skikt lim runt punkteringsplatsen. Låt limet torka igen tills den flytande glansen försvinner. När du använder en superlim är det bäst att låta det torka över natten.        
 22.  
 23.             12      Ta bort skyddsfilmen från plåstret. Var försiktig så att du inte rör den klibbiga klisterytan och placera den klibbiga sidan på röret, tryck ordentligt. Du måste använda en hand för att klämma på ryggets baksida för att täta plåstret.        
 24.  
 25.             13      Sätt tillbaka slangen i däcket. Kontrollera att ventilspindeln matchar hålet i fälgen.        
 26.  
 27.             14      Sätt tillbaka däcket på fälgen med skruvmejseln. Viktigt: Var försiktig så att du inte skadar slangen med skruvmejseln. Det rekommenderas att du använder en däckspak istället för en skruvmejsel om du har en.        
 28.  
 29.             15      Pumpa upp däcket igen. Öppna rum och fortsätt din resa.        
 30.  
 31.             16      Följ stegen nedan :  
    
  • Förtrogen med cykelens komponenter. Att ta bort hjulet kan vara svårt med olika typer av kugghjul, kedjor, bromsar och andra komponenter. Det kan vara ett svårt projekt. Det finns några bildrepresentationer i externa länkar.
  •  
  • Innehållet i en cykels beredskapssats beror på hur och var du går. I det följande beskrivs det grundläggande nödvändiga. Sakerna i denna uppsättning borde bara passa in i en liten mage eller sadelväska och väga mindre än fem pund. Nödsatsen bör innehålla följande delar:  
     
   • Däckspaken eller en skruvmejsel
   •  
   • Reservslang om hålet är för stort och slangen kan inte repareras
   •  
   • Cykelpump
   •  
   • Patch set med rasp och lim
   •  
   • Skiftnyckel med rätt storlek för att ta bort däcket.
   •  
   • Däckmätare (läser högre tryck än ett bildäck)
   •  
    
  •  
  • Det finns bra produkter på marknaden att reparera och blåsa upp ett däck utan att behöva demontera däck eller fälgar. Observera dock att du fortfarande behöver ha en pump för att blåsa upp däcket. "Fix-a-flat" är en spray med latexgummi och ett komprimerat drivmedel som direkt blåsar upp däcket, men det är under högt tryck och ibland är det en brandfarlig blandning, så det är bättre för mycket större däck.
  •  
                   
 32.  
             

Varningar .

      

<91112>             

Vad du behöver .

      

<91112>  

<91112>              

Bilar populär:
Reparera bilfärg.

Håll dig vaken under körning.

Använd bilvård med självbetjäning.

Kör en snabb, smidig böjning med bil.

Burnout med cykeln.

Producera biobränslen.

Kör säkert i dimma.

Producera biodiesel.

Slå på en motorcykel.

Välj mellan bil med automatisk växellåda och manuell växellåda.

Vrid en bil till ett mobilannonseringsmedium.

Reagera korrekt till trafikkontroll i USA.

Annonsera för din begagnade bil.

Ridning en säker cykel.

Behåll en utombordsmotor.

Justera strålkastaren korrekt.

Kör bil med manuell växellåda.

Ridning en säker cykel.

Så här installerar du en headliner.

Sätt in svängsignal.

Mät och köp rätt cykel.

ako woman