Home \ bilar
 

Automatisk Kontrollera överföringsvätska och fyll upp.

 

Bilens automatiska växellåda är ett av flera hydrauliska system i ditt fordon. För att behålla ditt system måste du regelbundet kontrollera överföringsvätskan för att se till att det finns tillräckligt med olja av tillräcklig kvalitet för att överföringen fungerar korrekt. Läs vidare för att få detaljerade instruktioner om hur du ska betjäna din automatiska växellåda och lägga till ny vätska.

                 

Förfarande .

    
   
 1.                    1      Parkera din bil på en jämn yta med motorn igång. Du kan byta kort genom varje växel på automatväxeln innan du parkerar.       
 2.  
 3.                  2      Lyft upp huven. Det finns vanligtvis en spak i bilen som gör att fläkten är öppen. Ofta är denna vänstra hand på förarsidan. Se användarhandboken om du inte hittar den.        
 4.  
 5.                  3      Hitta röret på växellådsoljan. Många nyare bilar kommer att ha växellådans oljeledning märkt, om inte, hänvisa till användarmanualen för var den befinner sig.  
    
  • I en bakhjulsdrivna bil finns vanligtvis peppstickan på baksidan av motorn ovanför oljetanken.
  •  
  • I en bil med framhjulsdrift är oljestickan vanligtvis på framsidan av motorn och ansluten till automatisk växellåda. I de flesta bilar är det till höger om oljetanken.
  •  
         
 6.  
 7.                  4      Dra ut oljestången på den automatiska transmissionsvätskan. Rengör mätstiftet rent med en ren trasa eller pappershandduk, sätt tillbaka den, dra ut den och kontrollera nivån på automatisk växellådsvätska. Nivån på transmissionsoljan ska vara mellan två märken "full" och "tom" eller "varm" och "kall".  
    
  • Normalt behöver du inte lägga till växelolja. Om nivån ligger långt under den "tomma" eller "kalla" linjen har du förmodligen en läcka i systemet och borde ta bilen i garaget.
  •  
         
 8.  
 9.                  5      Kontrollera tillståndet för transmissionsoljan. En bra automatisk transmissionsvätska är vanligtvis röd (även om den ibland är rosa eller ljusbrun), utan luftbubblor eller lukt. Om någon av följande villkor gäller gäller din bil:  
    
  • Om transmissionsoljan är blekbrun och / eller luktar bränd toast, är transmissionsoljan bränd, har blivit användbar och kan inte längre absorbera värmen som överföringen sänder ut. Vätskan kan testas ytterligare genom att placera något på en ren pappershandduk och vänta 30 sekunder för att se om den sprider sig. Om inte, måste oljan bytas omedelbart eller växellådan kan skadas allvarligt.
  •  
  • Om transmissionsoljan ser mjölkbrun ut, har den blivit förorenad av kylvätska från läckage i den automatiska överföringsradiatorn. Ta bilen direkt till verkstaden.
  •  
  • Om transmissionsvätskan är antingen skummig eller blåsor, finns det för mycket vätska i cylindern, fel typ av transmissionsvätska användes eller motorn har en igensatt överföringsfläkt.
  •  
         
 10.  
 11.                  6      Vid behov, lägg till ny växellåda. Lägg bara lite olja åt gången och fortsätt kontrollera nivån tills du når rätt nivå.  
    
  • För en första lopp behöver du förmodligen cirka 3 till 4 liter transmissionsolja om du har utnyttjat bilen helt och byggs om den igen. I andra fall bör du kontrollera mätstickan flera gånger så att oljan inte överflödar.
  •  
         
 12.  
 13.                  7      Starta bilen och gå igenom varje växel. Genom denna process kan den extra växellådan cirkulera och ordentligt belägga och smörja varje växel. Starta bilen i parkering, om möjligt med hjulen utan jordkontakt. Gå igenom alla växlar, inklusive bakväxel. Håll varje växel aktiv i ungefär en minut för att säkerställa korrekt smörjning. När du är klar, låt motorn gå i några minuter innan du stänger av den igen.        
 14.  
 15.                  8      Kontrollera mätstickan igen för att se om du behöver lägga till extra växellådolja. Vätska kan ha fastnat i passagerna, vilket kräver ytterligare vätsketillsats.        
 16.  
 17.                  9      Lägg till den mängd vätska som behövs för att få den till den nödvändiga nivån. Beroende på om du bara fyllde på den automatiska överföringsfluiden eller ersätter den helt med ny, måste du lägga till extra fluid vid denna tidpunkt.  
    
  • Om du bara fyller på, behöver du nog bara lägga till en kvart liter vätska, eller till och med mindre.
  •  
  • När du har helt byt ut oljan och startat från början, måste du lägga till något mellan 4 och 12 liter, beroende på fabrikat och modell.
  •  
         
 18.  
 19.                  10      Klar! Din transmissionsvätska är nu tillräckligt tillgänglig och din bil ska spinna som en katt.                  
 20.  
             

Tips .

                  

Varningar .

                  

Vad du behöver .

                     
Bilar populär:
Hitta en lämplig begagnad bil.

Betala en biljett till California Highway Patrol online.

Fäst en pendel.

Sväng vänster.

Ta bort saltfläckar från bilen.

Ta bort vinylklistermärke från bilfönster.

Byt ut en matta.

Sväng vänster.

Minska bländaren vid körning på natten.

Installera en luftintagsslang för eftermarknaden.

Lägg till bromsvätska.

Repaint cykel.

Starta en bil i frysande kallt vinterväder.

Identifiera problem med vindrutespolaren.

Dvala båten.

Kör bil med manuell växellåda.

Byt bilnyckel.

Spara pengar på en bil.

Beräkna bränsleförbrukningen.

Spara pengar på en bil.

ako woman