Home \ bilar
 

Kör rätt på vintern.

 

Körning på isiga och snöiga vägar kan vara stressande och ansträngande. Vissa bilar passar väl för vinterkörningsförhållanden, andra kräver viss förberedelse och färdigheter för att hålla dem säkra.

                

Förfarande .

    
   
 1.   1      Har regelbundna bilskontroller och underhåll. Batteriet, kylsystemet och vindrutetorkarna ska fungera korrekt.        
 2.  
 3.   2      Använd vinterdäck eller till och med snökedjor. Sätt vinterdäcken i tid för vinterstart. Om du bor i ett mycket snöigt område kan du använda snökedjor.     
 4.  
 5.   3      Öva körning på vintervägar. Som nybörjare ska du först träna på snöiga vägar med en erfaren passagerare. Det är bäst att öva lite på en tom parkeringsplats eller på en landsväg med liten trafik för att få känsla för körförhållandena.     
 6.  
 7.   4      Håll ögonen på trafiken framför dig och håll tillräckligt med avstånd. Var särskilt uppmärksam på de främsta bilarnas bromsljus. På hala vägar är det bäst att stanna dubbelt så långt som vanligt för att sakta ner bilen i tid.     
 8.  
 9.   5      Var försiktig när du kör av. Om du accelererar, kommer däcken att snurra snabbt och du kommer inte att springa. Ibland hjälper det om du byter till andra växeln för att komma igång.     
 10.  
 11.   6      Kör långsamt och försiktigt. Oavsett hur mycket körupplevelse du har, är det ofta svårt att köra på isiga vägar. Speciellt före kurvor och stopp bör du sakta ner i tid och i kurvor bör du undvika att accelerera.     
 12.  
 13.   7      Undvik plötslig bromsning. För att stoppa bilen på en glatt väg är det bäst att bromsa långsamt och med ökande tryck. Om däcken blockerar måste du ta foten ur bromsen och bromsa sedan försiktigt igen. Du kan också gå på bromspedalen flera gånger i snabb följd. Om bilen är utrustad med ett spärrbromssystem, ska du dock gå på bromsarna och hålla ner pedalen. Tack vare ABS kan bilen fortfarande styras vid bromsning.     
 14.  
 15.   8      Hämta bilen igen om den skulle snurra. När en bakhjulsdriven bil glider, glider baksidan av bilen framåt. För att förhindra detta ska man ta foten ur gasen och vrida den försiktigt.     
 16.  
 17.   9      Gör Aquaplaning korrekt: Var försiktig och ta foten av gasen om det behövs. Om det inte räcker kan du också kort trycka kopplingen.     
 18.  
 19.   10      Slå på luftcirkulationens luftcirkulation när vindrutan slår upp. Lämna ett av de främre fönstren öppna ett gap.               
 20.  
             

  Video     Det är möjligt att denna tjänst utbyter information med Youtube.  ,

    
    
 
 
             

Tips .

                  

Varningar .

             
Bilar populär:
Burnout med cykeln.

Byt bromsskivor.

Använd en lera bar.

Sätt in svängsignal.

Köp en begagnad motorcykel.

Nedväxling med mellangas.

Kör bil med automatisk växellåda.

Sänk bensinmängden på din bil.

Polsk vindruta.

Sug av gas.

Bor i bilen.

Håll fordonets inredning ren.

Bilfönster ljud.

Bromsa en motorcykel på ett säkert sätt.

Undvik olyckor med motorcykeln.

Lägg bromsvätska i kopplingscylindern.

Bestämmer om en bil ska hållas eller inte.

Hämta en licens som bilhandlare för bilförsäljning.

Formel 1 pilot.

Anslut jumperkabeln.

Transport av en motorcykel.

ako woman