Home \ bilar
 

Körning av en gaffeltruck.

 

Gaffeltruckar anses ofta vara en oumbärlig del av materialhanteringsutrustning och med god anledning. Deras mångsidighet gör att de kan användas i många branscher, lager, tillverkning, logistik, handel, bil, jordbruk och jordbruk, för att bara nämna några. Lär dig att köra en gaffeltruck tar tid och tålamod, och om du aldrig har kört en gaffeltruck innan, kommer den här artikeln att vara till hjälp för dig!

                 

Förfarande .

    
   
 1.            1      Öva. Att köra en gaffeltruck är inte alls detsamma som att köra bil. Gaffeltruckarna styrs via bakhjulen, har en skrymmande viktfördelning och ofta i strid med intuitionskontrollerna. Det är därför i Tyskland du behöver specialutbildning och en gaffeltrucklicens för att köra med den.        
 2.  
 3.             2      Kontrollera den dagliga servicekontrolllistan. Kontrollera fordonet för eventuella skador eller funktionsfel som kan förhindra att trucken fungerar korrekt. Var särskilt uppmärksam på däckens hydrauliska mekanismer och skick. Det är väldigt viktigt!       
 4.  
 5.             3      Förtrogen med alla kontroller och räknare. Du kan göra det med hjälp av bruksanvisningen.       
 6.  
 7.             4      Observera storleken och formen på vad du lyfter. Vissa laster kan endast transporteras säkert från ena sidan, andra kan kräva gafflar (förlängningar) för att hantera dem på ett säkert sätt.       
 8.  
 9.             5      Se till att gaffeltrucken du använder har gafflar och är inställd på rätt bredd. Det beror på pallarna / materialet du hanterar.       
 10.  
 11.             6      Höj ett objekt endast till den höjd som krävs för att flytta den för att balansera vikten. Kör alltid med en lutning till den bakre eller vertikala masten.       
 12.  
 13.             7      Observera din arbetsmiljö, se till att allt är rent och fritt från hinder. Kör bakåt om ditt synfält är blockerat eller låt någon vägleda dig om det behövs.       
 14.  
 15.             8      Starta gaffeltrucken med knappen och / eller strömbrytaren. Gå igenom enkla förfaranden. Det finns knappar och spakar som rör gaffeln upp och ner, styra fordonet och styra hastigheten.       
 16.  
 17.             9      Öva körning på ett öppet område med en gaffeltruck. Försök att lyfta tomma pallar eller sandsäckar för att bekanta dig med kontrollerna. När du väl är bekant med det kan du starta din avsedda uppgift.                 
 18.  
             

Tips .

                  

Varningar .

                  

Vad du behöver .

             
Bilar populär:
Få en rabatt på en hyrbil.

Beräkna bränsleförbrukningen.

Lås säkert på en cykel.

Byt kylvätska.

Rengör billädersätena.

Förhindra rullning av en bil på berget.

Byt torkarbladet på bilen.

Spola en radiator.

Kör bil i omvänd ordning.

Återställ ABS på en BMW R1100RT.

Undvik döda vinklar i backspegeln.

Producera biodiesel.

Lägg till bromsvätska.

Ta bort bromsdamm från aluminiumfälgar.

Överlev en bilolycka.

Kontrollera bromsvätskan.

Stanna en bil trots bromsfel.

Minska bränsleförbrukningen av alla typer av motorfordon.

Undvik kollisioner bakifrån.

Upptäck om en bil behöver en ny koppling.

Kör säkert i dimma.

ako woman