Home \ bilar
 

Ridning en cykel säkert.

 

Att cykla är kul och det är ett bra sätt att hålla sig i form. Att cykla är dock farligt, särskilt om du delar vägen med motoriserad trafik. För att vara säker är det viktigt att din cykel är i topp skick och att du uppmärksammar några grundläggande men väldigt viktiga regler när du cyklar, eftersom du delar din enhet med allmän trafik.

 

Denna artikel är baserad på höger trafik. Om du bor i ett land med vänster trafik, ta hänsyn till detta när du läser anvisningarna.

             

Förfarande .

    

  Del 1      Styr din cykel  ,

    
   
 1.      1      Styr din cykel. Innan du ens sätter av är det viktigt att du är säker och säker på att din cykel är säker. Detta är särskilt viktigt för äldre cyklar. För att styra hjulet måste du titta på följande saker: 
    
  • Luft - är dina däck tillräckligt uppblåsta?
  •  
  • Bromsar - fungerar de, är de rena?
  •  
  • Kedja - Är den ren, fri från skräp och blir det smidigt?
  •  
         
 2.  
 3.      2      Kontrollera bromsarna. Rulla din cykel runt snabbt på en plan yta och använd sedan bromshandtagen och släpp loss. Bromsarna ska gripa efter en kort hävstång och låta hjulen låsa. Om de inte fungerar och du inte vet hur man reparerar dem, kontakta din lokala cykelhandlare och fråga honom om hjälp.       
 4.  
 5.      3      Kontrollera däcken på cykeln. Kontrollera däcktrycket och fyll om det behövs. Det korrekta däcktrycket finns på däckens flank. Kontrollera sedan om däcket har sprickor. Gå ner till vävnaden i däcket, hörde han bytas ut. Upprepa denna process för det andra däcket.       
 6.  
 7.   4      Ta reda på om din cykel är rätt höjd för dig. Det är väldigt enkelt: Allt du behöver göra är att du bara sitter på din cykel och lägger hälen ner på pedalen nedanför. Om ditt knä fortfarande är något vinklat är höjden rätt. I annat fall, justera sadelhöjden och vid behov sadelhöjden. Också               
 8.  
 

Handtagen kan justeras i höjd och fram och bak.

                

  Del 2      Klä på lämpligt sätt  ,

    
   
 1.      1      Använd ljusa / glödande kläder. Detta ökar din synlighet. Om du köper T-shirts eller toppar, gör det en regel att köpa ljusa eller åtminstone vita färger. Du kan också fästa reflektorer eller reflekterande band i din ryggsäck när du bär en.       
 2.  
 3.      2      Använd bekväma skor. Det är aldrig en bra idé att cykla med höga klackar eller flip-flops. Använda skor som passar exakt, som har en platt sål och inga danglande delar som kan komma fast i hjulets konstruktion eller i ekrarna. Lägg skosnören i dina skor.       
 4.  
 5.      3      Använd gummiband eller band för byxorna. Dessa håller tillbaka långbyxor som annars skulle kunna stöta på ekrarna eller bli smutsiga från kedjans dop.       
 6.  
 7.      4      Slå inte på kläder runt midjan. Dessa kan oväntat komma lös och linda runt din vinkel, så att du kastas huvudet först på marken eller på vägen. Du kan också fånga i kedjan eller dölja ditt bakljus och reflektorn.       
 8.  
 9.      5      Det är alltid en bra idé att bära en hjälm medan man cyklar. Men även om det inte är lagstadgat, är det en bra idé att ha en hjälm för att öka din säkerhet. Huvudskador är de vanligaste dödsfall som uppstår i bil och cykelolyckor.        
 10.  
 11.      6      Använd skyddsglasögon. Smuts, småsten eller till och med insekter kan flyga in i ögonen och orsaka tillfälliga synproblem. Cykla glasögon hjälper till att undvika detta.       
 12.  
             

  Del 3      Vägregler och förståelse av vägtrafik  ,

    

Håll dig till trafiklagen och bästa praxis för säkerhet. Även om föraren som driver dig över toppen kanske är fel, strängt sagt, du är den som sannolikt kommer att bli skadad eller ens dödad. Följ dessa grunder för din egen säkerhet: <91112>  

   
 1.      1      Känn reglerna och använd dina sinnen. Varje cyklist har skyldighet att känna till vägareglerna, både de som gäller cyklister och andra trafikanter. Detta inkluderar undervisning av barn som reglerar att veta (se nedan). Det är också viktigt att använda sunt förnuft när man cyklar på gatan och lita på alla dina sinnen som kan hjälpa dig att vägleda dig säkert genom trafiken. Förutse det oväntade för att minimera överraskningar.       
 2.  
 3.      2      Kör i riktning mot trafiken. Körning i fel riktning på fel sida av vägen eller på cykelbanor eller trottoarer är olaglig och ökar cyklistens risk dramatiskt. Att slå och böja bilister söker ofta inte efter trafik från den riktning som en cyklist som reser i fel riktning skulle komma ifrån.       
 4.  
 5.      3      Innan du går till vänster eller höger, kolla först för att se till att allt är klart och ange din avsikt. Lär dig att vända ditt huvud för att titta tillbaka utan att gå självklart. Du kan göra detta genom att träna tillbaka när du kör på en remsa tomt parkeringsutrymme och följa det. Denna färdighet är oumbärlig varje gång du behöver ändra din färdriktning åt vänster eller höger. Det kan vara nödvändigt, till exempel om du behöver göra plats för en lastbil som stannar vid kanten eller för något annat hinder. Det faktum att den nödvändiga ändringen av riktningen inte är ditt fel betyder inte att du har rätt till väg när du drar över. Om andra trafikanter använder den intilliggande körfältet, måste du ge dem ledningen eller klargöra sin rättväg, så att du kan växla över (se nedan). Det är viktigt att öva din skicklighet när man tittar tillbaka eftersom många cyklister (även erfarna) inte märker hur mycket de avviker från sin körlinje när man tittar bakåt. Om du tittar tillbaka för att se till att det är säkert att byta till den andra körfältet hjälper du inte om du vrider vänster / höger före trampande trafik så snart du vänder dig.       
 6.  
 7.      4      Visa dina intentioner mot andra trafikanter, nämligen när du vrider eller sidledar på vägen. Håll din arm parallellt med golvet, rakt och med din öppna palm framåt, är mycket tydligare och mer uppmärksamhetsfull än en halvhäftad arm med en böjd armbåge. Innan du tar handen från styret, se till att du ser vägen med dina ögon för hinder som stenar, potholes eller något annat som kan rycka ditt däck. Signalering tillåter inte bara andra att förutsäga ditt nästa drag, utan också förbättrar andra cyklists rykte (i form av artighet!).       
 8.  
 9.      5      Stanna vid stoppskyltar och kolla på trafiken.        
 10.  
 11.      6      Följ trafikljusen.        
 12.  
 13.      7      Hör inte hög musik medan du cyklar. Din öron fungerar inte bara som en slags radar för att upptäcka bilar närmar sig: vissa typer av musik kan också uppmuntra dig att ta överdrivna risker!       
 14.  
 15.      8      Välj en synlig position på banan. Bli medveten om att många bilister kan förbise cyklister, speciellt de som kör obekväma nära vägarna. Vissa förare är irriterad av närvaro av cyklister och försöker göra det svårare för dig att köra i närheten av dem. Bli inte arg. Om de baserar sig, betyder det att de har märkt dig! Ge tacksamhet genom att le, nicka eller blinka. Håll dig lugn, tappa inte huvudet och bli fokuserad. En spegel kan hjälpa dig att veta när en förare närmar sig bakifrån. En väl tidsbegränsad bakåtblick, en nick eller till och med en slow-stop-signal från armen kan vara till stor hjälp vid överföring till bilföraren att du har varit väl medveten om hans närvaro och är medveten om din effekt på honom, vad Brott i trafik kväver ofta i sig själv.       
 16.  
 17.      9      Håll dina däck minst 1,5 meter från sidan av bilarna som parkeras vid kanten. Detta eliminerar risken för att drabbas av en plötsligt öppningsdörr eller tvingas för att undvika att passera trafik. Kom ihåg att även vid 16 kilometer i timmen passerar du längden på en hel bil varje sekund. När en dörr plötsligt öppnar framför dig, kanske du inte har tillräckligt med tid att reagera och mycket mindre tid att stanna. Och om du instinktivt undviker eller skjuts till vänster vid öppningsdörren, kan du drabbas av övergripande trafik. Visst är det att lagarna måste titta först innan de öppnar dörren, men kommer du att satsa på din säkerhet (kanske till och med ditt liv) att de alltid gör det, utan undantag? Om du regelbundet går till zoner där det finns många parkerade bilar, är det bara en fråga om tid innan en dörr får dig. Eftersom bil- och lastdörrarna expanderar till cirka en meter när de är öppna, ger ett 1,5 meter säkerhetsavstånd din ca 60 cm breda kropp möjlighet att undvika en öppen dörr, med minst 15 centimeter bred felgräns. Närmare än 1,5 meter sätter dig i dörrens öppningsområde och utgör en allvarlig risk. Frist inte av en cykelväg för att köra inuti dörröppningsområdet för parkerade bilar. Färgen på golvet är nej skydd!       
 18.  
 19.      10      Försök inte dela banor som är för smala för att vara säkert sida vid sida med andra trafikanter. Om du kör längst till höger i banor som är mindre än 4,3 meter breda, är detta en stor orsak till argument och misstro i trafik. Det säkerställer att cyklisten är mindre synlig och uppmanar bilister att klämma in i banan vid sidan av cyklisten, vilket får dem att köra förbi med otillräckligt säkerhetsavstånd eller för att inse för sent att de är åtminstone närliggande banan måste ta för att passera säkert. Varning dem tidigt på att dela upp ett spår är inte ett alternativ genom att tydligt styra spåret genom att köra nära mitten av spåret eller till och med till vänster om mitten. Detta ger dem tid och utrymme för att sikta på en säker körfältbyte och köra genom.       
 20.  
 21.      11      Dela vägen klokt. Om det finns snabb trafik mellan korsningar och körfältet är tillräckligt stort så att andra trafikanter säkert kan ta dig in i körfältet, stanna på sidan och underlätta för chaufförerna att lämna dig. Men när det finns betydligt långa luckor i flödande trafik, kommer en mer synlig position i banan att hjälpa till att locka uppmärksamheten hos nästa förare närmar sig. Detta kan undvikas, att han distraherar från någonting innan han har passerat dig säkert. En backspegel kan hjälpa dig att märka snabbare trafikanter närmar sig. Han kommer också att meddela när du ska flytta åt sidan (vanligtvis efter att ha bromsat, vilket visar att de har märkt dig, men innan de blir arg). Se aldrig i backspegeln istället för att vrida huvudet innan du rör dig sidled på vägen.       
 22.  
 23.      12      Vet att den största risken är framför dig, speciellt genom att trafik och trafikanter överväger din väg. När du närmar dig en korsning eller avstängning som kan vända, välj ett mycket synligt och förutsägbart läge på din körfält med mycket buffert runt dig, oavsett vilken riktning du vill gå. Den smarta cyklisten väljer den rätta positionen på hans spår minst 30,5 - 61 meter före korsningen, om han inte redan har placerat sig på någon av dessa.       
 24.  
 25.      13      Se till höger om bilar som svänger till höger. Vändmotorister tittar ofta bara på andra trafikdeltagare på platser där fordonstrafik förväntas. Ibland överväger de fotgängare eller cyklister som har placerat sig någon annanstans. Men ibland överväger bilisterna rätt positionerade cyklister (precis som motorcyklister eller bilar ibland förbises), så extra utrymme är viktigt som buffert. Letar efter absolut tydliga tecken på att du har märkts (ögonkontakt är inte en av dem (någon kan titta på dig noga och ändå inte "se dig")) innan du litar på dig att bli märkt. Var uppmärksam på var den andra mannen tittar, i vilken riktning hans däck står, oavsett om de rullar eller står helt och hållet. Det är bara en fråga om tid innan någon tittar på dig och saktar dig... så var förberedd och bli inte förvånad om det gör det händer!       
 26.  
 27.      14      Förflyttning i sidled på trottoaren behöver ibland inte bara vända sig och signalera, men ofta är förhandling nödvändigt. Kom ihåg att det inte ger dig rätt att visa din avsikt att flytta dig i en riktning. Därför tydligt ange vad du vill, titta bakåt och vänta på att se om de andra låter dig gå först innan du flyttar i den riktningen. Om du behöver korsa flera körfält, titta bakåt för varje körfält, ange din avsikt och "fynd" som om du cyklade på en motorcykel... en körfält i taget.       
 28.  
 29.      15      Om du svänger vänster använd sedan vänster körfält. Börja tidigt för att förbereda så att du har gott om tid och utrymme för att korsa vägen, alltid byta spår en i taget, visa din avsikt och förhandla efter behov. Om du inte känner dig bekväm med det, kör till sidan, ta av cykeln och skjut den över korsningen, med fotgängarövergångar, följ trafikreglerna.       
 30.  
 31.      16      Om du kör rakt fram, använd inte svängbanan eller den del av vägen som normalt används av trafikanterna, sväng höger. Andra förare är osannolikt att förvänta sig raktrafik där. Om du inte redan är på höger körfält, gå rakt fram vid korsningen.       
 32.  
 33.      17      Ta inte långsam eller stoppande trafikanter som kan svänga till höger och kanske göra det till höger. Istället går du in på vänster för att gå med dig bakom dem eller till vänster för att komma över till vänster. Akta dig för förare som övertar dig och bli så långsamma att du kan låsa upp och ta över dem... till höger. I de flesta fall saktar de ner till höger. Det här är din cue att titta bakom och tränga vänster för att komma över till vänster. Knippa inte dig själv! Om du övertar bilar till höger, akta dig för att en passagerardörr plötsligt öppnar (speciellt om det är en taxi). Att övervinna länkar med mer än 1,20 meter är mycket säkrare och oftast snabbare.       
 34.  
 35.      18      Känn fartsgränserna. Det är viktigt för dig som cyklist att undvika hastighet och hålla fast vid alla hastighetsbegränsningar i låghastighetszoner (t.ex. fotgängarövergångar och skolzoner).       
 36.  
 37.      19      Vet när du ska köra på gatan, banketten eller cykelvägen. Reglerna varierar från jurisdiktion till jurisdiktion, men i allmänhet är banketten valfri, men aldrig obligatorisk. Att använda cykelvägen är i allmänhet endast obligatorisk om det finns snabbare trafik och cykelvägen kan användas säkert och rimligt. Akta dig för glas, skräp och andra skräp, som tenderar att ackumuleras i banketter och cykelbanor, för att de inte ständigt "sopas rena" med fordonstrafik, vilket är fallet med resten av vägen. Tänk på den extra risken du tar när du kör längst till höger, hur cykelbanor och banketter är vanligtvis placerade, för att du är mindre synlig där (såväl som mindre synlig för förare som närmar sig bakom och för förare framför dig) , Att rida så långt till höger förkortar också fokus på potentiella faror framför dig och minskar mängden utrymme för säkerhet / buffert mellan dig och potentiella faror nära vägarna. I korthet bestämmer du var du går genom att föreställa dig var du skulle gå med ovanstående överväganden, om det inte fanns någon remsa och kör dit. Tänk på att markörerna befinner sig i en fast plats och den bästa positionen beror på nuvarande situation och förhållanden, så lita inte blint på cykelbanans markeringar för orientering.       
 38.  
 39.      20      Rid inte på cykelbanor som befinner sig i farozonen (dörr! ) av parkerade bilar. Tänk på att cykelvägarna bara är 1,2 - 1,5 meter breda, så även om en 1,5 meter bred cykelväg direkt ansluter till parkerade bilar, ska du inte åka på denna cykelväg. Markeringsremsan på cykelvägen ska representera det minsta avståndet till bilarna.       
 40.  
 41.      21      Användningen av cykelvägar som kör längs vägarna krävs sällan enligt lag, men det kan föredras, särskilt för relativt långsamma fritidsresor. När du närmar dig en korsning med en väg eller uppfart, var mer medveten än att åka på cykelbanor på vägen att det finns en ökad risk att köra, där trafikanter lätt kan förbises.       
 42.  
 43.      22      Undvik cykling på trottoaren eller på vandringsleder. Generellt är körning på trottoaren inte en bra idé och i många jurisdiktioner är det förbjudet. Ett tydligt undantag till detta är en trottoar, som specifikt utsetts som en markerad cykelväg. Var försiktig, för det är mycket troligt att du måste dela den med fotgängare och cyklister som kommer från andra håll. Sammantaget är många vägar i allmänhet mjukare, vilket gör resan enklare, snabbare och bekvämare än att försöka navigera i en ojämn trång trottoar.       
 44.  
 45.      23      Var försiktig när du reser på våta villkor. Detta gäller speciellt för de första regnarna på en tid: olja och fett i asfalten kan vara på ytan. Luta dig därför inte i kurvor och var uppmärksam på identifieringsmärken för Ölfecken och brunnsskydd. I ett isigt tillstånd krävs extrem försiktighet, men överväga att flytta din tur till eftermiddagen eller helt överge den.       
 46.  
 47.      24      Korsa järnvägslinjer i rät vinkel. Om du inte kan däcken fånga på spåren eller om de blir våta släcks däcken av.       
 48.  
 49.      25      Ha alltid ett pass eller liknande med dig. Detta kan vara ett akutmedicinsk band, till exempel eller ditt identitetskort i en sadelväska. För första respondenter (EMS) kan detta vara ovärderligt om du är medvetslös.       
 50.  
            

  Del 4      Sett och iögonfallande  ,

    

Följ dessa steg för att undvika att bli förbisedd: <91112>  

   
 1.      1      Använd lämplig belysning. Motorcyklister måste alltid ha sitt strålkastare, eftersom de är mindre och svårare att se än andra fordon. En cykel är ännu mindre. På natten tillhandahålls normalt en strålkastare och ett bakljus. Också viktig är den stora reflektorn på baksidan. Belysning är användbar både för dagtid och kvällskörning: 
    
  • Använd alltid ett stadigt ljus istället för ett blinkande ljus.
  •  
  • Slå alltid på ditt ljus när det blir mörkt ute (vilket innebär det ögonblick som dina ögon måste spänna för att se bra, även om himlen inte är svart). Kom också ihåg att förare måste se dig i skymningen, så spela säkert genom att tända lamporna snarare än senare.
  •  
         
 2.  
 3.      2      Placera dig själv slående på din lane. Att rida en eller två meter mer på ena sidan eller den andra verkar inte ha stor skillnad när det gäller att ses, vare sig du borde vara i varandras synfält. Men det förändras när du tänker på deras "uppmärkselszon" istället för deras synfält. När du är i sitt synfält, är det vanligtvis inte tillräckligt för att bli märkt... du måste vara på ett ställe som är relevant för dem att bli märkt. Bo där folket betalar sin största uppmärksamhet. Även om detta inte garanterar att du kommer att märka är det mindre troligt att du kommer att förbises i "Motorcyclist" -positionen. Dessutom ger denna position en bättre uppfattning och en större buffert mot faror. Om du har en spegel gör det också en mer central position i spåret det enkelt för dig att bestämma när du kommer märka att bilister uppenbarligen saktar ner när de har en cyklist framåt i sin lane "meddelande. När du är på kanten, bromsar de dig inte ens, även om de märker dig, så du har ingen möjlighet att berätta för dem som har märkt dig från dem som inte märkte dig. Du kan ändå tillfälligt flytta sidledes för att köra snabbare trafikanter, eftersom en mer central, ögonfångande position i körfältet är det bästa sättet att bli märkt.       
 4.  
 5.      3      Titta på natten. Kör alltid på en väl upplyst väg utan smuts eller potholes. Kör långsammare än du skulle under dagen, eftersom du fortfarande behöver tillräckligt med tid för att reagera på faror och den kortare siktigheten gör att natten körs farligt av denna anledning.       
 6.  
 7.      4      Använd handsignaler korrekt. Handsignaler är avgörande när du vänder. Detta är speciellt viktigt för svängen till vänster, eftersom detta inkluderar korsande trafik. Ignorera vad du fick höra i grundskolan. Istället sträcker du din vänstra arm när du svänger vänster och din högra arm när du svänger till höger. Signaler en gång baserad på vänster arm var avsedda att köra bil (en situation där endast vänster arm är ute) kan nå fönstret).       
 8.  
 9.      5      Ge tillräckligt med varning. När du kör förbi fotgängare eller andra cyklister är det viktigt att du meddelar din närvaro. Inte bara är detta artig, det minskar också risken för kollision, eftersom det är mindre troligt att fotgängare plötsligt kommer att shuffle i din riktning och de kan göra plats för dig, hålla dig borta från trafiken. En ringande eller hög röst "från dig", "Uppmärksamhet, jag kör vänster / höger över" är bra sätt att locka uppmärksamheten.       
 10.  
 11.      6      Se upp för parkerade bilar. Om du kör förbi bilar parkerade parallellt, lämna tillräckligt med utrymme för en bildörr att helt svänga utan att slå dig när du passerar. Om en bildörr träffar dig kan det leda till allvarlig skada och till och med dödsfallet.       
 12.  
            

  Del 5      Förbättra dina barns säkerhet på cykeln  ,

    
   
 1.      1      Lär dina barn säker cykling på en helt säker plats. Låt barnen lära sig i sin takt och ge dem mycket uppmuntran. De kommer att falla ner, så var beredd att få dem att krama och motivera dem att försöka igen. Var alltid tålamod.       
 2.  
 3.      2      Se till att barnen alltid bär en hjälm när de cyklar. Det borde vara den "andra huden" för henne.       
 4.  
 5.      3      Förklara för äldre barn att körning med hög hastighet kan på allvar skada dem. Håll dem från att göra det och varna dem om farorna med att släppa på styren under körning eller köra branta sluttningar för fort.       
 6.  
 7.      4      Hitta säkra platser där dina barn kan köra på roliga och säkra vägar till skolan och andra platser. Som en person som ansvarar för dina barns välbefinnande är det upp till dig att balansera bra spår med dina barn och hitta platser för att ta dem till säkerhet.       
 8.  
            

Tips .

                  

Varningar .

      

<91112>                  

Bilar populär:
Välj rätt cykel.

Ta bort dimma från vindrutan.

Öppna en filial som bilhandlare.

Köp en begagnad båt.

Kör säkert i regnet.

Gör en dåre.

Winterizing en jet ski.

Känn igen en glidkoppling i din bil.

Börja mountainbike.

Tryck på en bil.

Odla din båt.

Erhöll körkortet i USA.

Identifiera problem med vindrutespolaren.

Hur parkerar du bilen ordentligt.

Välj mellan bil med automatisk växellåda och manuell växellåda.

Återställ ABS på en BMW R1100RT.

Montera dimljus.

Bygg en strandvagn.

Bra över långdistansflyg.

Reparera ett däck.

ako woman