Home \ bilar
 

Minska bländaren vid körning på natten.

 

Körning på natten kan vara en utmaning för nybörjare och erfarna förare. På natten ser du inte så bra ut, speciellt om du redan har synproblem. Om du är blindad av smutsiga fönster, speglar och glasögon gör det bara det värre. Du kan minska reflexen när du kör på natten genom att hålla fönstren, speglarna och strålkastarna på din bil rena. Om du bär glasögon, ska det också vara rent. Dessutom, om du ser till att bilens strålkastare och speglar är rätt inställda, kan du ytterligare minska bländning och synproblem vid körning på natten.

              

Förfarande .

    

    1      Håll bilen ren  ,

    
   
 1.            1      Rengör vindrutan. Rengör vindrutan inifrån och ut minst en gång i månaden med en lämplig rengöringsmedel. Om du vet att du måste köra lång tid på natten, rengör vindrutan precis framför den.  
    
  • Alternativt använd en blandning av vatten, diskmedel och ättika för att rengöra vindrutan. Blanda sex koppar (1400 ml) vatten, en matsked (30 ml) tvättmedel och en kopp (240 ml) ättika tills den är väl omrörd. Sätt blandningen i en sprayflaska och använd en mikrofiberduk för att torka av vindrutan.  
  •  
         
 2.  
 3.             2      Kontrollera att dina speglar och fönster är rena. Rengör dina sidospeglar och fönster en gång i månaden eller när de är smutsiga. Du kan också använda lösningen av diskmedel och ättika. Spraya blandningen på en mikrofiberduk. Använd den för att rengöra inuti och utsidan av dina fönster såväl som spegelns yta.  
    
  • Torka av dina fönster och sidospeglar med en ren mikrofiberduk för att undvika strimmor.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Rengör dina strålkastare. Du kan använda tandkräm för detta. Rengör dina strålkastare med en fuktig trasa. Använd en matsked (30 ml) tandkräm för varje strålkastare. Använd en fuktig trasa för att gnugga hela ytan med tandkräm. Skruva i en minut och fokusera främst på smutsiga områden. Skölj sedan strålkastarna med vatten och torka dem med en ren mikrofiberduk.  
    
  • Om tandkrämmetoden inte fungerar måste dina strålkastare vara professionellt polerade och rengöras.
  •  
                   
 6.  
             

    2      Förbättra din förmåga att se på natten  ,

    
   
 1.             1      Kontrollera att glasögonen är rena. Innan du kör, kontrollera alltid att glasögonen är rena. Använd tvål och vatten för att avlägsna smuts och smuts från burkarna. Torka sedan med en mjuk mikrofiberduk.        
 2.  
 3.             2      Släpp av dina glasögon. Om du har glasögon, fråga din optiker för att få dem att bli antireflekterade. Ett mycket tunt lager av silikon och zirkon appliceras på glasögonen. Eftersom reflektionen på insidan minskas och mer ljus överförs, kan denna beläggning förbättra din syn på natten.        
 4.  
 5.             3      Undvik att titta direkt i strålkastarna på kommande fordon. Istället vänder du ögonen mot kommande trafik. Titta ner och till höger. Fokusera på den vita randen längs trottoaren eller trottoaren tills det andra fordonet är över.  
    
  • Om du gör det ser du fortfarande bilarna runt dig med din perifera vision.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Kontrollera dina ögon regelbundet. Om du har synproblem eller andra medicinska problem som påverkar dina ögon, kan du bli mer blindad vid nattkörning. Gå regelbundet till ögonläkaren. Så ögonproblem kan upptäckas och korrigeras så att du inte har problem att se när du kör på natten.  
    
  • Den amerikanska optometriska föreningen råder till exempel att hålla ett öga på vartannat år fram till 60 års ålder och därefter varje år.
  •  
         
 8.  
             

    3      Justera dina speglar och lampor  ,

    
   
 1.             1      Använd nattinställningen på din backspegel. Titta på undersidan eller baksidan av din backspegel för en liten brytare eller spak. Detta gör att du kan växla till nattinställningen i din backspegel. Det säkerställer att bilens strålkastare dyker upp bakom dig och bländar inte på natten.  
    
  • Om din backspegel inte har den här funktionen, bör du köpa en spegel eller bil med en sådan spegel.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Kontrollera att strålkastarna är rätt inställda. Du måste gå till din bilhandlare eller mekaniker för verifiering. Om din strålkastare är ordentligt anpassad ser du bättre på nattens bilar. Andra bilar ser dig bättre på natten också.  
    
  • Låt oss kontrollera inställningen av dina strålkastare varje år.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Kontrollera inställningarna för sidospegeln. För att justera dina speglar på rätt sätt måste du luta huvudet mot förarens sidovindu. Justera spegeln på passagerarsidan så att du kan se bilens bakre hörn. Sedan luta sig över till andra sidan tills ditt huvud ligger mitt i bilen. Justera spegeln på förarsidan så att du även kan se bilens bakre hörn här.  
    
  • Om dina vingspeglar är rätt inställda, blir du inte så blinda på nattritt och har färre blindproblem.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Håll lamporna i interiören avstängd. När du sätter på lamporna i bilen blir du mer blindad och du kan se ännu värre. Om du behöver ljus i inredningen, lämna det bara på natten.        
 8.  
             

Varningar .

                Läs mer... (10)      
Bilar populär:
Installera en bilradio.

Undvik distraktioner vid körning.

Gör ett cykelrör.

Använd en jack.

En flygplan nödlandning.

Starta en bil.

Öppna en filial som bilhandlare.

Spara bränsle.

Ta bort vinylklistermärke från bilfönster.

Återställ motorens kontrollampa.

Diagnosera en felaktig luftkonditionering i bilen.

Burnout med cykeln.

Kontrollera däcket med ett mynt.

Stanna en bil på den kortaste vägen.

Reparera hagelskador.

Tvätta en bil.

Kör en snabb, smidig böjning med bil.

Polsk vindruta.

Starta en bil i frysande kallt vinterväder.

Ta bilen ut ur snö.

Mät däcktrycket.

ako woman