Home \ bilar
 

Kontrollera sin bil innan han reser.

 

Planerar du att resa på en resa snart? Innan du gör det, bör du kolla din bil för att försäkra dig om att den är i gott skick och att du kör på ett tillförlitligt sätt. Så här är det.

                 

Förfarande .

    
   
 1.            1      Kontrollera vätskorna i bilen. Kontrollera oljenivå, kylvätska och bromsvätskenivån. Det kan hjälpa till att undvika olyckor eller onödiga olyckor.       
 2.  
 3.             2      Kontrollera lufttrycket. Dessa ska visas i bruksanvisningen eller på en klistermärke på kroppen, t.ex. på förarens dörrram. Trycket på däckens sida indikerar det maximala trycket som inte får överskridas. Glöm inte att kontrollera reservdäckets däcktryck. Detta försummas ofta och kan göra en obekväm situation till en ännu mer obekväm om den är oanvändbar i händelse av en uppdelning.        
 4.  
 5.             3      När det är dags att byta olja, gör det innan du går. En lång resa kan vara en extra börda på din motor. Tänk inte heller att tillsättning av extra olja är som att byta olja eftersom den gamla oljens lera inte kommer att tas bort. Du kanske inte inser det, för om du ständigt lägger till ny ren olja visas oljan ren totalt.        
 6.  
 7.             4      Kontrollera däckslitaget genom att använda en mynt- eller slitmätare. Däck värms upp på långa resor, vilket kan leda till däckpickningar på slitna däck.        
 8.  
 9.             5      Kontrollera det automatiska luftfiltret. En rik leverans av ren luft förbättrar din motors prestanda.        
 10.  
 11.             6      Tvätta din bil. Rengör åtminstone din bils fönster för bra sikt.        
 12.  
 13.             7      Kontrollera alla lampor och signaler på din bil för att försäkra dig om att de fungerar. Du behöver någon annans hjälp. Sitt i bilen och tryck på något ljus eller signal och be din vän att berätta om det fungerar eller inte. Byt ut glödlampor om det behövs. Obs! Ibland kan lampor inte fungera eftersom en säkring måste bytas ut.        
 14.  
 15.             8      Se till att du har fullständig nödutrustning i din bil och att allt fungerar ordentligt. Räddningsutrustning innehåller en färdplan som är aktuell, mobiltelefon, reservdäck och nödredskap. Även om det inte är vanligt att ha facklor, ficklampa, medicinsk utrustning och brandsläckare till hands, är det en bra ide om fallet uppstår.                  
 16.  
             

Tips .

                  

Vad du behöver .

             
Bilar populär:
Välj rätt cykel.

Bromsa en motorcykel på ett säkert sätt.

Starta en bil i frysande kallt vinterväder.

Byt ut en alternator.

Kontrollera en alternator.

Så du ror en slaktbåt.

Bra över långdistansflyg.

Rengör bilfönster på rätt sätt.

Kontrollera bilens axeltransmissionsolja.

Främja en bil.

Rengör bilfönster på rätt sätt.

Byt bilens luftfilter.

Stanna en bil på den kortaste vägen.

Kör tryggt nära barn.

Var en bättre bilförare.

Rengör tonade bilfönster.

Få en bra affär på däck.

Rengör bilfönster på rätt sätt.

Rengör en bilhimla.

Kör rätt på vintern.

Mät däcktrycket.

ako woman