Home \ bilar
 

Fly från en sjunkande bil.

 

Alla bilolyckor är skrämmande, men en olycka där din bil kastas i vattnet och du är i det är en absolut skräck. Sådana olyckor är särskilt farliga på grund av risken för att drunkna, och många dödsfall från förtvivlan har orsak till att de fångas i en bil.

 

Men de flesta dör av panik och okunnighet om vad som händer med bilen under vattnet. Genom att ta en spärrposition för att överleva effekten och vara fast besluten att agera så snart bilen är i vattnet och gå ut snabbt, kan man överleva att fånga sig i ett sjunkande fordon, även om det är en rasande flod.

                 

Förfarande .

    
   
 1.            1      Klinga till påverkan. Så snart du märker att du kommer bort från vägen och faller i vattnet, ta en brace position. Placera båda händerna på tio och två på ratten. Kollisionen av bilen kan orsaka krockkudden, och alla andra klipppositioner kan då leda till allvarliga skador. Glöm inte att en krockkudde blåses snabbt inom 0,04 sekunder efter att den triggats. När du förstår denna aspekt, förbered dig på nästa steg.  
    
  • Håll dig lugn. Panik reducerar energi, förbrukar dyrbar luft och gör dig svag. Upprepa en mantra av vad du behöver göra för att komma ut (se nästa steg) och fokusera på situationen. Paniken kan vänta tills du når stranden när du når den.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Ångra din säkerhetsbälte. Professor Dr Gordon Geisbrecht, som specialiserat sig på kallvattendykning, säger att sele är det första att göra, eftersom det ofta glömmas i panik. Hans motto är: Säkerhetsbälte, Barn, Windows, NEJ .  
    
  • Ta bort barnsätet som börjar med det äldsta (vilket kan hjälpa andra).
  •  
  • Glöm samtalet med telefonen. Din bil kommer inte vänta tills du ringer, och tyvärr såg människor på det sättet. Skynda, kom ut.
  •  
  • Det finns en motteori som säger att säkerhetsbältet ska vara kvar på. Denna teori hävdar att när du släpper ut din säkerhetsbälte, flyttar du ut ur dörren eller fönstret på grund av desorientering under vattnet på grund av ingången av vatten genom öppningen. Om du måste skjuta dörren öppen, ger den dig en extra hävstång som hålls av bandet, i motsats till att du trycker på dörren medan du omges av vatten. Ett bältesspännbälte hjälper dig också att hålla din känsla av riktning när bilen lutar. Å andra sidan kan ett bältesspänne göra det svårt att komma ut snabbt, vilket kräver ett snabbt svar från början istället för att vänta i bilen. Det är viktigt att kunna flytta från början, även om du måste flytta baksätet för att komma ut ur bilen eftersom den tyngre delen av bilen först sänker.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Öppna fönstret så snart du slår vattnet. Enligt professor Gieslers rekommendation borde du lämna dörren ensam i detta skede och fokusera på fönstret. En bils elsystem ska fungera i vattnet i tre minuter, så försök först metoden för att öppna fönstren elektriskt. Många människor tänker inte på fönstret som en flyktväg, antingen i panik eller eftersom fönstret vanligtvis är en obekant avresa, eller eftersom de utsätts för en mängd felaktiga uppgifter om dörrar och sjunker.  
    
  • Det finns flera anledningar att lämna dörren ensam, enligt professor Giesler. Omedelbart efter påverkan har du bara några sekunder under vilken det är möjligt att öppna dörren på den sjunkande bilen medan den största delen av dörren fortfarande ligger över vattnet. När bilen har börjat sjunka är det inte mänskligt möjligt att öppna dörren tills trycket mellan inuti och utanför är balanserat. det betyder att hytten måste fyllas med vatten, och du vill inte verkligen uppleva det. Dessutom säger professor Giesler att genom att öppna dörren snabbar du upp sinkningen, istället för att ha lite tid medan bilen körs för att komma ut. I detta experiment med 30 fordon fann han att alla fordon kör mellan 30 sekunder och 2 minuter. Du kan använda denna körtid att fly i stället för att öppna förardörren och vattnet släpper bilen inom 5 till 10 sekunder, vilket gör att alla i baksätet dricker.
  •  
  • Det finns flera teorier som föreslår att du bor lugnt i bilen tills den träffar golvet, fyller med vatten och öppnar sedan dörren och simmar upp. Mythbusters har beskrivit detta som maximal bevarande av energi , och det verkar möjligt om du tittar. Problemet med denna teori (endast i en källa med känt djup med full räddningsteam på plats) är att du vanligtvis inte känner till djupet i vattnet som bilen föll i, så det är vanligtvis dödligt, för länge vänta. Denna metod fungerade endast i 30% av fallen i professor Giesbrechts studie, medan fönstermetoden fungerade i över 50 procent av fallen.
  •  Sidan av bilen där motorn sitter sänks vanligtvis sänks snabbare, så bilen kommer i en vinkel där den tunga delen av bilen är lägre än den ljusaste. Därför kan du kanske öppna några av dörrarna i körbilen.  
         
 6.  
 7.             4      Bryt fönstret. Om du inte kan öppna fönstret, eller det öppnas bara halvvägs, måste du bryta det. Du måste använda ett föremål eller din fot för att bryta skivan. Det kan vara fel att låta vattnet gå in i bilen, men ju tidigare det är öppet, desto tidigare kan du fly genom det trasiga fönstret.  
    
  • Om du inte har några verktyg eller tunga föremål att bryta fönstret, ta fötterna. Om du har höga klackar, kommer de att fungera om du sätter dem i mitten av fönstret. Annars rekommenderar professor Giesbrecht att gå nära gångjärnen vid fönstret. Det är mycket svårt att göra ett fönster, så använd dessa brytpunkter. Försök inte vindrutan. Det är tillverkat av obrännbart säkerhetsglas, och även om du krossar det (osannolikt under den tid som finns tillgänglig), gör det svårt för säkerhetsglaset att komma ut tillsammans. Sida och bakre fönster är de bästa alternativen att fly.
  •  
  • Om du har ett tungt föremål, rikta in mot fönstret. En sten, hammare, ratt, paraply, skruvmejsel, stor kamera etc. kan vara ett lämpligt slagobjekt. Om du är tillräckligt stark kan din nyckel också fungera.
  •  
  • Om du redan har tänkt dig framåt har du ett verktyg för att bryta fönster i bilen. Det finns olika verktyg. Professor Giesbrecht rekommenderar en skivhammare, ett litet verktyg som enkelt kan förvaras i förardörren eller i handskfacket för snabb åtkomst. Detta verktyg har ofta en fjäder och är hammareformad. Om det inte finns det kan du ta en liten hammare med dig.
  •  
         
 8.  
 9.   5      Kör genom det trasiga fönstret. Ta ett djupt andetag och simma ut genom det trasiga fönstret så snart du öppnar det. Vattnet kommer nu att dyka in i bilen, så förvänta dig detta och simma kraftigt ut och upp.     
 10.  
 11.             6      Professor Giesbrechts-experiment har visat att det är möjligt att komma igenom denna ström (i motsats till vissa teorier), och att det är bättre att simma ut nu än vänta.  
    
  • Ta hand om barn först. Lyft upp det till ytan så gott du kan. Om de inte kan simma, låt dem hålla fast vid något som flyter, om möjligt, med strikta instruktioner att inte släppa taget. Om det inte finns något att hålla på, måste en vuxen simma med dem direkt.
  •  
  • Om du lämnar bilen, slå inte fötterna tills du är borta från bilen - du kan skada andra passagerare. Kör fram med armarna.
  •  
  • Om bilen sjunker snabbt och du inte är ute, försök komma ut ur fönstret. Om ett barn är i bilen fortsätt andas normalt tills vattnet är uppe på bröstet.
  •  
         
 12.  
 13.             7      Flyga när bilen är balanserad. När det gäller det dramatiska steget att hytten fylls med vatten och balanserat tryck måste du vara snabb och effektiv för att säkerställa din överlevnad. Det tar vanligtvis 60 till 120 sekunder (1 till 2 minuter) för att en bil normalt fyller med vatten. Medan det fortfarande finns luft i bilen, ta långa, djupa andetag och koncentrera dig på vad du gör. Lås upp dörren, antingen elektriskt, om den fortfarande fungerar, eller manuellt. Om dörrarna är fasta (vilket de vanligtvis gör på grund av trycket) har du förhoppningsvis redan öppnat fönstret som tidigare rekommenderats.  
    
  • Fortsätt andas normalt tills vattnet ligger vid bröstkorgsnivån, ta sedan ett djupt andetag och håll näsan stängd.
  •  
  • Håll dig lugn. Håll din mun stängd för att hålla luften och förhindra att vatten kommer in. Simma ut ur det trasiga fönstret. ,
  •  
  • När du lämnar bilen genom en öppen dörr, lägg din hand på dörrlåset. Om du inte kan se det, orientera dig själv genom att sträcka handen från midjan och känna dig längs dörren tills du hittar låset.
  •  
         
 14.  
 15.             8      Simma till ytan så fort som möjligt. Ta av bilen och simma upp. Om du inte vet vilken riktning du ska simma in, leta efter ljus eller följ bubblor som du ser när de går upp. Var uppmärksam på din miljö vid simning, eftersom du kanske måste klara av starka strömmar eller hinder som stenar, bryggor eller till och med passande båtar. När vattnet är täckt i is måste du leta efter hålet från bilens påverkan. Försök att inte skada dig själv av hinder och använda grenar, rekvisita och andra saker att klättra när du är skadad eller utmattad.        
 16.  
 17.             9      Sök medicinsk hjälp så snart som möjligt. Adrenalin i ditt blod kan göra att du saknar risken för skada efter flykten. Sluta passera bilister som kan ringa efter hjälp från sina telefoner och ge dig värme och komfort och ta dig till närmaste sjukhus.  
    
  • Du kan vara underkyld, beroende på vattentemperaturen, chocken som föraren och passagerarna upplever, och utetemperaturen.
  •  
                   
 18.  
            

Tips .

                    

Varningar .

                  

Vad du behöver .

                     
Bilar populär:
Köp en husbåt.

Kontrollera tändkabeln.

Övertagande på landsbygdsvägar.

Byt cykeldäck.

En optimist seglar.

Minska bländaren vid körning på natten.

Slå på en motorcykel.

Förankra en båt.

Ta bort tuggummi från bilen.

Installera ett avgassystem.

Förhindra skrynkliga vindrutetorkare.

Köra uppförsbacke.

Ta bort en dörrinsida från en bil.

Bor i bilen.

Kör en gaffeltruck.

Byt kopplingsvätska.

Upptäck om en bil behöver en ny koppling.

Automatisk Kontrollera och fyll upp transmissionsvätska.

Shampoo inuti bilen.

Lossa hjulmuttrarna på bilen.

Kör bakåt i en släpvagn.

ako woman