Home \ bilar
 

Byt motorcykel.

 

En av de viktigaste sakerna när man kör en motorcykel är växeln. Mastering detta kan tyckas vara en utmaning för dig, men byte är väldigt enkelt. Hur du ställer in växlarna, men beror på om din motorcykel har en manuell växellåda eller halvautomatisk.

              

Förfarande .

    

    1      Byt växlarna med manuell växling  ,

    
   
 1.            1      Förtrogen med koppling, gasreglage och växellåda. Kopplingen är framför vänster handtag. Det är ansvaret för överföring av vridmomentet från motorn till växellådan. Gasen är på höger handtag. Om du slår på gasen ökar du motorns varvtal så att motorn inte dör. Växeln är en hävarm framför den vänstra fotstödet. Hon är här för att byta redskap. Öva följande: 
    
  • Dra kopplingsspaken till handtaget och lossa sedan långsamt det.
  •  
  • Vrid gasreglaget mot baksidan av motorcykeln ("vrid det upp") för att få snabbare.
  •  
  • Vrid gasreglaget på framsidan av motorcykeln (vrid ner) för att sakta ner.
  •  
  • Tryck ned växlingsspaken för att byta motorcykel till första växeln. Detta fungerar endast när du är tomgång eller i andra växeln, eftersom du bara växlar växelspaken till ett lägre växel.
  •  
  • Tryck växlingsspaken uppåt för att komma till de andra växlarna. Det vanligaste växelmönstret på manuell motorcykel är en ned och fyra eller fem upp. Neutral är mellan första och andra växeln.
  •  
         
 2.  
 3.                  2      Starta motorcykeln genom att dra kopplingen och tryck sedan på startknappen. Kontrollera att cykeln är tomgång - detta indikeras med ett grönt "N" -ljus på instrumentbrädan - alla nya cyklar kommer med den här funktionen. Vid denna tidpunkt borde du redan vara i cykelens sadel.        
 4.  
 5.                  3      Växla till första växeln. Börja med att strypa gasen och dra sedan kopplingen helt till dig. Samtidigt flyttar du växeln till det första växeln genom att trycka ner spaken. Sedan sakta ner medan du försiktigt släpper ut kopplingen tills cykeln börjar rulla långsamt. Vid denna punkt börjar du accelerera och släppa kopplingen.  
    
  • Lossa inte kopplingshandtaget för snabbt, men fortsätt att applicera gasreglaget och kopplingen tills motorcykeln börjar röra sig. När cykeln accelererar släpper du kopplingen långsamt och försiktigt.
  •  
         
 6.  
 7.                  4      Växla till de högre växlarna. Om du har tillräckligt med hastighet för att växla till ett högre växel, stänger du av gasen och drar kopplingen in igen. Placera tåren på din vänstra fot under växelspaken och lyft upp den så långt som möjligt. Du kan växla till ett högre växel genom att trycka upp spaken upprepade gånger. Ett tryck går upp i andra växeln, en i tredje, nästa i fjärde och så vidare. OBS: Erfaren chaufförer behöver inte koppla kopplingen till strömmen. Du lyfter enkelt växelspaken lätt med din fot, och när du stänger av gasen växlar nästa högre växel till. Det krävs lite träning för att få det gjort smidigt, men det sparar skifttid och förlänger också kopplingsplattornas liv något.  
    
  • När du är i första växeln och lyfter växelspaken halvvägs, går du tomgång.
  •  
  • Om du släpper ut kopplingen och stänger av gasen, men inget händer så går du tomgång. Dra i kopplingen och tryck växelspaken upp igen.
  •  
  • Om du oavsiktligt saknar ett redskap, oroa dig inte. Det stör inte cykeln så länge du ser till att du ställer in gasen till växeln du är på.  
  •  
         
 8.  
 9.                  5      Växla till en lägre växel. Gasspjället och applicera kopplingen. Tryck växelspaken nedåt och släpp sedan den. Koordinera kopplingen och gasreglaget försiktigt för att matcha din nuvarande hastighet. Om du slutar släpper du gasen, drar kopplingen och trycker växelspaken tills du befinner dig i första växeln.                  
 10.  
             

    2      Växlarna med halvautomatisk brytare  ,

    
   
 1.             1      Lär känna de önskade spakarna. Allt du behöver byta växlarna på en halvautomatisk cykel är gasreglaget och växeln. I en halvautomatisk koppling är kopplingen integrerad i växellåset, varför växlingens aktivering utlöser båda processerna samtidigt.       
 2.  
 3.                  2      Slå på motorcykeln. Håll på cykeln och se till att den är tomgång innan du börjar växla växlarna.        
 4.  
 5.                  3      Växla till första växeln. Detta är en väldigt enkel process eftersom du bara behöver gasa motorn och tryck växeln nedåt ett klick. Du kan alltid hitta det första växeln genom att trycka ner växlarna en stund samtidigt som du hittar de andra växlarna genom att trycka växelspaken uppåt.        
 6.  
 7.                  4      Växla till de högre växlarna. Du använder samma strategi som att gå in i första växeln. Gashandtaget och tryck växelspaken upp med tårna. Om du trycker på ett klick, sätter du cykeln i andra växeln, en annan press sätter den i tredje växeln och så vidare.        
 8.  
 9.                  5      Byt ner till nedre korridorerna. För att sakta ner och stoppa kan du växla till de nedre kugghjulen genom att trycka på växelspaken nedåt. Ställ alltid din motorcykel på neutral när du står.        
 10.  
             

Tips .

      

<91112>             

Varningar .

      

<91112>                  

Bilar populär:
Byt bilens luftfilter.

Anslut jumperkabeln.

Odla din båt.

Reparera Grand Am Blinkersignaler.

Ta bort saltfläckar från bilen.

Byt trumbromsar.

Läs och förstå OBD koder.

Använd en jack.

Kontrollera kilremmen.

Använd en jack.

Kontrollera bilens axeltransmissionsolja.

Rengör bildäck.

Mät och köp rätt cykel.

En flygplan nödlandning.

Sväng höger vid motorcykel.

Hämta en licens som bilhandlare för bilförsäljning.

Undvik bilolyckor.

Starta en bil.

Rengör aluminiumfälgar.

Så här installerar du en headliner.

Ta bort saltfläckar från bilen.

ako woman