Home \ bilar
 

Förlora rädslan för den första bilstationen.

 

Det är inte ovanligt att vara rädd att köra bil för första gången, men du kan vidta åtgärder för att få dig att känna dig tryggare. Förbered dig på att ta hand om de saker som kan hända dig på vägen och lära dig mer om den bil du ska köra. Justera inställningarna på bilen och se till att ingenting distraherar dig. Koppla av med en vän som stöder dig. Kör under dagen så att du har bästa möjliga utsikt.

              

Förfarande .

    

    1      För att få kunskap om körning  ,

    
   
 1.            1      Lär dig uppgifterna om körning. Innan du kör för första gången borde du känna till alla uppgifter som kan krävas när du sitter bakom ratten. Att förbereda dessa möjligheter lindrar den ångest och osäkerhet du har om att köra. Uppgifterna inkluderar:  
    
  • Påfyll
  •  
  • Däckbyte
  •  
  • Applicera jumpstart
  •  
  • Fyll i vindrutetvätt
  •  
         
 2.  
 3.             2      Ta reda på din bil. Innan du kör, bör du lära dig så mycket som möjligt om det fordon du ska köra med så att du känner att du har kontroll. Läs bilens manual så att du känner till dess egenskaper, vet var du ska hitta den och hur du använder den. Sitt i förarsätet och se var de viktigaste kontrollerna är, som lamporna, vrid signaler, hornet och pedalerna.        
 4.  
 5.             3      Fråga vänner och familj om historier och råd. För att lätta din ångest om din första enhet, fråga vänner och familj att berätta om sin första resa. Fråga dem om de var nervösa och hur de hanterade det. Be om råd om hur du bäst ska behärska din första resa.       
 6.  
 7.             4      Planera din rutt. För att undvika onödig stress vid körning bör du planera rutten innan du sitter bakom ratten. Välj områden där du känner dig bekväm och du vet det bra. Leta efter vägar som inte är tunga med trafik så att du kan köra försiktigt och undvika att hantera otåliga förare.                  
 8.  
             

    2      Ställ in bilen korrekt  ,

    
   
 1.             1      Ställ din plats. Ta tid att ställa in förarplatsen innan du kör, så att dina fötter bekvämt kan nå pedalerna. Sitt ner rakt och se till att hälen ligger på golvet och foten på den andra foten trycker på pedalerna. Se till att sittplatsen är bekväm för dig, så att du kan köra säkert. 
    
  • Se till att knäna inte är överböjda när du sitter. Det kan se till att du inte kan använda pedalerna ordentligt under körning.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Stoppa speglarna. Det är viktigt att ställa in speglarna innan du kör. Justera backspegeln så att du kan se hela bakrutan från förarsätet. Justera vingspeglarna så att du knappt kan parkera bilen när du lutar i spegelns riktning.  
    
  • Kontrollera spegelns inställning genom att sitta i den parkerade bilen och titta på bilar passera i speglarna.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Ta bort distraktioner. Slå av telefonen eller stäng av ljudet så att du inte blir rädd för samtal, sms eller varningar. Kör inte med någon som kan distrahera eller upprörd dig. Stäng av radioen eller iPod så att du har ett tydligt huvud på gatan.        
 6.  
 7.             4      Ställ in temperaturen. Ställ in temperaturen innan du går. Om det blir för varmt eller kallt medan du kör, kan det avleda dig. Leka inte med inställningarna när du kör eftersom det kan leda till en olycka.        
 8.  
             

    3      Lätt din ångest  ,

    
   
 1.             1      Ta långa och avkopplande andetag. För att slappna av och vara mer fokuserad när du kör, ta en stund att göra andningsträning. Ta ett djupt, långsamt andetag, håll det i fyra sekunder och andas sedan långsamt genom munnen. Upprepa träningen fyra gånger tills du känner dig lugnare.        
 2.  
 3.             2      Har en nära vän eller en familjemedlem gå med dig. För att lindra rädslan, kan du ta en pålitlig person med dig på din första resa. Fråga en nära vän eller familjemedlem som är bra bilister om de följer med för att hjälpa dig med den här erfarenheten. Ta inte någon med dig som gör att du känner dig stressad eller otålig, annars blir upplevelsen svårare för dig.        
 4.  
 5.             3      Rid inte på natten. Det kan vara svårt att köra på natten som du kommer att se sämre ut. På din första resa ska du inte köra på natten, men under dagen, som människor, är gatubilden och andra bilar mer synliga. Om du är säkrare kör du kan köra på natten.        
 6.  
 7.             4      Kör inte under rusningstiden. För att minska stress, kör på en gång när det inte finns mycket trafik. Kör i mitten av veckan och inte på helgerna när det finns fler bilar på vägarna och fler olyckor. Det är bäst att köra i mitten av veckan och under dagen då det finns en lägre risk för olyckor.        
 8.  
           Läs mer... (7)      
Bilar populär:
Blöda bromsledningar.

Reparera ett trasigt elbilfönster.

Kör bil med automatisk växellåda.

Välj mellan bil med automatisk växellåda och manuell växellåda.

Så du ror en slaktbåt.

Byt ut bromsledningar.

Kontrollera ilska i trafiken.

Reparera ett trasigt elbilfönster.

Kör bil med manuell växellåda.

Kontrollera vätskenivån på batteriet.

Överlev en bilolycka.

Ta bort rost från krom.

Rengör auto plastdelar.

Ta bort fönsterfärgfolien.

Bli en helikopterpilot.

Tryck på en motorcykel.

Köp en husbåt.

Kontrollera vätskenivån på batteriet.

Shampoo inuti bilen.

Köp en bil från en privatperson.

Minska bränsleförbrukningen.

ako woman