Home \ bilar
 

Minska bränsleförbrukningen.

 

Det finns många sätt att spara pengar genom att konsumera bränsle, men den mest effektiva metoden reducerar fortfarande det. Om du inte kan utan din bil finns det flera knep som i sista hand kan påverka konsumtionen.

              

Förfarande .

    

  Del 1      Ändra körstil  ,

    
   
 1.                    1      Håll dig till hastighetsgränsen. Den enklaste och mest effektiva lösningen att köra mer effektivt. Mest bränsle förbrukas när bilen kör i de högre växlarna. För de flesta fordon är detta 50 km / h.  
    
  • Det är även så att du kan ladda ytterligare 0,20 euro per liter för varje 0,8 km / h du kör över 50. Ju snabbare du kör, desto mindre effektiv kör du.
  •  
  • Det är också så att trafikljuskretsarna är anpassade till hastighetsgränsen. Så om du kör fortare måste du stanna och starta om hela tiden, vilket också påverkar bränsleförbrukningen negativt.
  •  
         
 2.  
 3.                  2      Undvik jostling och sakta ner hela tiden. Du undviker onödig bränsleförbrukning genom att inte vara för tight. Om du gör det måste du bromsa om och om igen för att inte slå vägen och ge det mer kraft för att få dig tillbaka till snabbhet, en riktig ond cirkel. Denna konstanta retardation och acceleration förbrukar betydligt mer bränsle än en stadig hastighet och ett säkert avstånd.  
    
  • Upprepad retardation förbrukar stora mängder energi. Värme genereras hela tiden och du minskar livslängden på dina bromsar. I framtiden kommer bilar förmodligen att utformas för att återanvända den energi som genereras vid bromsning. Det är dock osannolikt att denna teknik redan är inbyggd i din bil om du inte kör en hybrid.
  •  
         
 4.  
 5.                  3      Snabba upp långsamt. Varje gång du stiger på gasen för hårt för att accelerera efter stopp, bränner du upp bränsle i onödan och använder dina däck snabbare. Å andra sidan, om du accelererar långsammare, äter du egentligen bara det nödvändiga bränslet för att uppnå din körhastighet.  
    
  • Kort sagt bör du använda dina pedaler så sällan som möjligt. Med denna information i åtanke kommer du att minska din bränsleförbrukning till ett minimum.
  •  
         
 6.  
 7.                  4      Kör jämnt och håll dig på ett spår. Bränsleförbrukningen ökar när du håller bilen långsammare och accelererar för att komma upp till fart igen. En stadig hastighet garanterar en mycket lägre förbrukning. Bilen uppåt något långsammare och nedförsbacke lite snabbare för att öka effektiviteten.  
    
  • Och vad gäller den ständiga körfältbytet, låt det vara bättre. Bara av samma anledning som du måste accelerera och sakta ner under förändringarna. Koppla av och stanna på rätt spår så länge som möjligt.
  •  
         
 8.  
 9.   5      Kör på motorvägen med farthållare. Ett annat sätt att hålla foten på gaspedalen eller bromspedalen är att stoppa farthållaren på motorvägen.  
    
  • Farthållaren kontrollerar att din bil rör sig i konstant fart, så att din bränslepump inte pumpar för hårt eller för lågt. Det är dock bara värt att vara på motorvägen, för i staden måste du stanna för ofta och börja igen, eftersom det skulle vara värt att justera kryssningsregleringen.
  •  
         
 10.  
 11.                  6      Koppla av under körning. Medan trafiken omkring dig kan vara ganska turbulent är det viktigt att koppla av. Slå på tyst musik. När du hör energisk musik kommer din hjärtslag att hoppa och din körstil blir snabbare och aggressiv, vilket definitivt inte har någon positiv effekt på din bränsleförbrukning.  
    
  • Detta hindrar dig också från jostling och minskar risken för olyckor.
  •  
                   
 12.  
             

  Del 2      Tulländring  ,

    
   
 1.   1      Kör tills din tank är nästan tom. Här arbetar vi bara med fysik: en lättare bil använder mindre bränsle. Hur kan man göra en biländare? Genom att inte köra med full tank. Så, om du har nått 1/3 av din tank och fyller på den, vänta några dagar. Denna sista tredjedel av din tank kan vara längre än hela första tredjedelen.  
    
  • Generellt sett är det dock sant att bränslepriserna stiger kraftigt under helgen, från och med torsdag eftermiddag. Så om du ser att du ska tömma din tank med lördag, så är det bättre att kolla i förväg. Speciellt om du ser ett extremt frestande bränslepris, borde du dra nytta av detta.
  •  
         
 2.  
 3.                  2      Undvik för lång inaktivitet. Om din bil går tom för mer än en minut kommer det att spara bränsle för att stänga av motorn. Dessutom behöver inte nya bilar "värmas upp" och med några sekunder ska allt ske.  
    
  • Om du väntar på någon, stäng av bilen helt. Kör in eller sitta inuti? Sitt inuti. Radion körs också utan viloläge!
  •  
         
 4.  
 5.   3      Vrid gasmunstycket över när du är färdig med att bränna. Munstycket är anslutet till en konventionell slang, när du slutar trycka på kranen, finns det fortfarande gas i slangen. Så att den här sista lilla (slutligen den här delen är gratis) kommer in i din tank, vrider du bara gasmunstycket över och skakar det kort.  
    
  • Lyft upp slangen för att få återstående gas i tanken. Genom gravitation samlas gasen på den lägsta punkten. Där borde du lyfta slangen så att den strömmar ut genom munstycket.
  •  
         
 6.  
 7.   4      Använd din luftkonditionering. Många bilister tror att luftkonditionering har en mycket negativ inverkan på bränsleförbrukningen. Det är inte sant. Luftkonditioneringssystemet påverkar några fordonsmodeller, särskilt äldre. Naturligtvis gör det också lite på de nyare bilarna, men denna inverkan är marginell.  
    
  • Vad många inte inser är att öppna fönster kan vara mycket "sämre". Brisen saktar din bil omedelbart och detta kan bara kompenseras av en högre acceleration.
  •  
         
 8.  
 9.   5      Parkera i skuggan! Ännu mer vetenskap! Ju kallare bilen är desto mindre gas kommer att avdunsta i tanken. Det är som att ge pengar till himlen.  
    
  • Och nämna vi att du inte brinner din rumpa när du kommer tillbaka i bilen? Så det är den bättre lösningen för bilen och för dig. Slutligen är det svårare om du inte kan röra ratten på grund av risken för brännskador.
  •  
         
 10.  
 11.                  6      Försök att undvika tung trafik och dåligt väder. Bränsleförbrukningen är högre i upptagen, tung trafik och i regn, vind eller högt lufttryck. Regn, vind och högt lufttryck ger större motstånd mot bilen, vilket resulterar i ökad bränsleförbrukning.  
    
  • Tailwind, å andra sidan, gynnar konsumtionen. Vilken riktning kommer vinden från?
  •  
  • Det bör inte överraska att bränsleförbrukningen ökar med tung trafik. Om du stannar ständigt, rör dig om, byt körfält, tomgång och förmodligen faller i dåliga vanor, som inte gör något bra för din bränsleeffektiva.
  •  
         
 12.  
 13.   7      Stäng av elektroniken och den automatiska klimatkontrollen "innan" du stänger av motorn. Självklart är allt automatiskt avstängt när du stänger av motorn, men vad händer när du börjar? Om du har stängt av allt på förhand, kommer din bil att använda mycket mindre bränsle för att få allt att gå igen. Det är trots allt lättare för din bil att aktivera en funktion efter den andra än att sätta tillbaka allt igen vid start.     
 14.  
 15.   8      Minska antalet turer. Försök att ansluta ärenden och möten. Om du gör allt på en gång får du mer ledig tid i slutet. Planera dina resor för specifika dagar för att undvika stora trafik- och bränslekostnader.  
    
  • Köp obehagliga nödvändigheter (som mat, kosmetika, textilier och burkar, etc.) i stora mängder, för att inte köra till snabbköpet för enskilda produkter med bil.
  •  
         
 16.  
             

  Del 3      Optimera bilen  ,

    
   
 1.                  1      Gör din bil lättare. Gör inte någonting onödigt med dig i bilen, så att totalvikten hålls så låg som möjligt. Att sänka bakluckan på en pickup minskar också din bränsleförbrukning tack vare lägre luftmotstånd. Om bakluckan inte sänks, skapas en luftkudde bakom stugan, vilket skapar ett lågt motståndsområde som måste övervinnas av luften.  
    
  • Men om du behöver transportera något, använd stammen istället för bäraren på bilen. Att transportera något på bilen betyder igen ett högre luftmotstånd, vilket saktar ner din bil och kräver att du accelererar hårdare.
  •  
         
 2.  
 3.                  2      Byt luftfilter. Ett smutsigt luftfilter kostar motorns energi och effektivitet. Det förbrukar mer gas än ett rent filter. Så om den senaste ändringen är ett tag tillbaka kan det vara dags igen. Vanligtvis tar det bara några minuter och kan göras själv.  
    
  • Bland reservdelarna är luftfiltret fortfarande relativt billigt. Så förvänta dig € 30-40.
  •  
         
 4.  
 5.                  3      Se efter rätt däcktryck. Med rätt däcktryck kan du nå ännu mer med tanken full. Mätta därför trycket igen och igen vid bensinstationen. Med tiden förlorar däcken vanligtvis sin luft, så du behöver inte oroa dig.  
    
  • Däcktrycket bör kontrolleras oftare när yttemperaturen varierar mycket. På grund av den utsträckta luften har heta däck ett högre lufttryck; Om däcket emellertid tappar den normala mängden luft och sedan svalnar, kan däcktrycket vara för lågt och du måste manuellt hjälpa till med något. Däck som är för låga eller för höga tryck har större rullande motstånd, vilket resulterar i färre kilometer per liter.
  •  
  • Behöver du nya däck, köp sedan radialer. De har lågt rullmotstånd och håller din bil aerodynamisk.
  •  
         
 6.  
 7.                  4      Regelbundna inspektioner enligt tillverkarens rekommendation för att optimera bränsleförbrukningen. För din bränsleeffektivitet, rekommenderas att byta tändstift och kablar enligt tillverkarens rekommendation. Ju bättre motorn är, desto mer kraft har den och desto mindre bränsle kommer det att förbrukas.        
 8.  
 9.                  5      Använd syntetisk olja i din bil för att spara i genomsnitt 5% på bränsleförbrukningen. En annan fördel med detta är att det innebär att oljan behöver bytas mindre ofta och att miljön hjälper till.  
    
  • Under inspektionen bör du fråga mekanikern vilken olja du bäst kan spara på bränsle. Kanske kan han till och med ge dig en flaska eller två.
  •  
         
 10.  
             

Tips .

                  

Varningar .

      

<91112>         

Bilar populär:
Defensiv körning.

Köp en begagnad motorcykel.

Övervinna bilens fobi.

Kör bil i omvänd ordning.

Bromsa en motorcykel på ett säkert sätt.

Välja rätt cykelstorlek.

Hitta en lämplig begagnad bil.

Kontrollera kilremmen.

Kontrollera bilens axeltransmissionsolja.

Vrid en bil till ett mobilannonseringsmedium.

Kontrollera vätskenivån på batteriet.

Kontrollera bilbatterierna.

Förhandla priset på en bil.

För att reparera grumliga oxiderade strålkastare.

Spara pengar på en bil.

Undvik distraktioner vid körning.

Köp en motorcykel.

Nedväxling med mellangas.

Återställ ABS på en BMW R1100RT.

Gör ett stopp med cykeln.

Kontrollera en startspole.

ako woman