Home \ bilar
 

Upptäck läckan av en vätskebehållare i bilen.

 

Det finns en mängd olika vätskor i din bil som gör att allt fungerar som det ska. Det händer ibland att en slang eller behållare läcker, och inte alltid lätt att bestämma. Men det finns några knep på hur du hittar en läcka på din bil innan det orsakar ett större problem.

              

Förfarande .

    

    1      Hitta droppområden  ,

    
   
 1.            1      Sätt i papp, tidning eller aluminiumfolie under din bil. Har du märkt några fläckar eller små pölar under din bil, men vet inte exakt vad det kan vara? Med den här metoden kan du samla värdefull information om vad en läcka din bil kan ha.        
 2.  
 3.             2      Parkera bilen över natten. Håll bilen tillräckligt lång så att läckor läcker tillräckligt med vätska för att vara tydligt synlig på det material du har satt under din bil.       
 4.  
 5.             3      Undersök din kudde. Lägg märke till hjulets position där några fläckar eller pölar har skapats. Så du kanske kan göra några första gissningar om vilken typ av läcka det kan vara.       
 6.  
 7.             4      Titta på färg och konsistens hos den läckta vätskan. Alla vätskor i din bil är olika och av olika färg och konsistens. 
    
  • Om du märker ljusbruna eller svarta fläckar med medelhög konsistens, är det mycket troligt att du förlorar olja. Några droppar är normala, men större oljeförluster bör undersökas närmare.
  •  
  • Röd, ljusbrun eller svart fläckar i mitten av bilen kommer vanligen från växellådsolja.
  •  
  • Om färgen liknar växellådsolja, men läckan ligger på framsidan av bilen, så är det förmodligen din servovätska.
  •  
  • En ljusbrun, mycket smörjig fläck indikerar bromsvätska läckage.
  •  
  • Ljusa gula fläckar är från kylvätska. Detta kan dock också vara grönt eller rött.
  •  
                   
 8.  
             

    2      Kontrollera behållarna  ,

    
   
 1.             1      Läs manualen för att se vilka vätskenivåer du kan styra hemma. Handboken kan också berätta hur mycket av varje vätska som ska finnas i bilen och vilken typ av kylvätska du behöver. 
    
  • Om ett varningslampa i instrumentbrädan redan är tänt kan du läsa vad det betyder (det är ofta olja eller kylvätska). Ofta indikerar ett varningslampa en läcka.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Parkera på en jämn plats. Om du parkerar bilen på en sluttning kan detta ändra läsningarna. Vätskenivåerna ska alltid kontrolleras när bilen är stillastående.       
 4.  
 5.             3      Hitta mätstickan. Många fordon känner igen det med det gula handtaget. Om du inte hittar det, kolla din bilmanual för var den ligger. 
    
  • Dra ut oljestickan och torka av med en pappershandduk eller gammal trasa. Sätt tillbaka det och dra ut det igen. Håll den horisontellt och avläs oljenivån. Det finns två skåror eller märken, en uppåt, den andra nere. Oljenivån ska vara någonstans däremellan.  
  •  
  • Placera enkelt mätstickan i oljebehållaren när nivån ligger inom normalområdet. Om det låg under de nedre markörerna, kan du förlora olja någonstans.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Hitta kylvätskebehållaren. Kontrollera kylvätskans tillstånd när motorn är kall. Se om vätskan är mellan de två värdena för hett och kallt .  
    
  • Du kan behöva öppna locket på kylvätskebehållaren för att se exakt hur mycket det är. Det beror på färgen på ditt kylvätska och din tank. Om vätskan är under märket eller tom tomt är du nästan säker på att ha en läcka någonstans.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Hitta behållaren med servovätska. Detta är en hydraulisk vätska för din servostyrning.       
 10.  
 11.             6      Kontrollera att vätskan är varm. Låt motorn gå i tomgång i några minuter och vrid ratten fram och tillbaka några gånger.       
 12.  
 13.             7      Stäng av motorn. Var noga med att stänga av motorn innan du kontrollerar vätskenivåerna.        
 14.  
 15.             8      Skruva av locket i vätskebehållaren moturs. Mätstiften med motsvarande märkning installeras normalt direkt i locket. Om vätskan är under detta märke, eller ingen alls, kan du förlora servovätska.       
 16.  
 17.             9      Hitta bromsvätskebehållaren. Det bör finnas en märkningslinje på sidan av behållaren. Om du inte kan se vätskan exakt kan du helt enkelt skruva av locket och titta inuti. 
    
  • Om det finns liten eller ingen vätska kvar i den, förlorar du lite. Det är dock normalt att bromsvätskan är något mindre om bromsbeläggen är slitna. Om du tror att det kan vara, fyll bromsvätskan till märket och titta på stallet i några dagar. När den ändras, lickar den någonstans. Annars kan du anta att det helt enkelt var relaterat till bromsens slitage.
  •  
         
 18.  
 19.             10      Se hur mycket glasrenare du fortfarande har i tanken. De flesta glasrengöringsbehållare är klara, så du kan snabbt se hur mycket som finns kvar inuti. Om det inte är fallet med dig, se i din bils manual för mer information. 
    
  • Eftersom du rengör din vindruta regelbundet är det normalt att vätskan blir mindre. Så det kan vara svårt att säga om någonting förloras oavsiktligt någonstans. Men om du har fyllt på en vecka sedan, och nu är tanken tom igen, så är det ganska möjligt att du har en läcka.
  •  
         
 20.  
             

    3      Låt en specialist kontrollera  ,

    
   
 1.             1      Se efter tecken på en uthållig läcka. Om du har en läcka som du inte kan reparera själv, gör ett möte i din verkstad.       
 2.  
 3.             2      Håll ögonen på dina indikatorlampor. Även om du tror att du kan reparera läckan, kanske du fortfarande måste köra till ett garage om motsvarande lampa inte släcks. Detta kan vara ett tecken på att vätska fortfarande läcker, eller kanske är sensorn bruten också.       
 4.  
 5.             3      Kör till en specialist. Om du inte kan reparera läckan själv, bör du köra till en verkstad. När allt kommer omkring är alla vätskor i din bil viktigt för att det ska fungera tillförlitligt och säkert.       
 6.  
             

Tips .

                  

Varningar .

                  

Vad du behöver .

                Läs mer... (1)      
Bilar populär:
Montera snökedjor.

Vrid en bil till ett mobilannonseringsmedium.

Nedväxling med mellangas.

Övervinna bilens fobi.

Lär dig att cykla.

Ta bort saltfläckar från bilen.

Reparera bromsar på en cykel.

Måla dina däck.

Reagera korrekt till trafikkontroll i USA.

Anslut jumperkabeln.

Rengör bilmattor.

Odla din båt.

Var en bättre bilförare.

Ta bort rost från bilen.

Navigera stjärnorna.

Hur man professionellt rengör och underhåller en bil.

Blöder bilbromsarna.

Kontrollera bromsvätskan.

Tryck på en motorcykel.

Rida en cykel utan träningshjul.

Mät däcktrycket.

ako woman