Home \ bilar
 

Felsökning när din bil förlorar olja.

 

Oljeläckage är vanliga. För det mesta är det ett mindre problem som enkelt kan lösas. Läckande olja kan dock vara ett tecken på att något är allvarligt fel med din bils motor. Här är några enkla felsökningsanvisningar om din bil förlorar olja innan du tar den till proffsen.

                 

Förfarande .

    
   
 1.            1      Kontrollera oljenivån. Öppna motorhuven, skruva av oljekåpan och ta bort oljestickan. Torka av oljan med en trasa eller en pappershandduk så att du kan se oljenivån. Doppa staven i oljebehållaren och ta den ut igen. Se om oljan på stången når märket för normal oljenivån.  
    
  • Fyll på olja om oljenivån är låg eller tom. Kontrollera var 30: e minut. Snabb läckande olja kan innebära att du har ett hål i oljekanna.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Använd ett fluorescerande läcksökningssystem. Med en kombination av ultraviolett (UV) eller blått ljus och en fluorescerande färg, hittar du små oljeläckor. Sätt färgen i oljebehållaren och låt motorn gå i tomgång i 10 minuter. Stäng av strålkastarna och lysa det fluorescerande ljuset över din motor. Lysstrålar indikerar läckage.        
 4.  
 5.             3      Applicera ett tunt lager av talk runt motorn. Kör ca 15 minuter med bil. När oljan är på ytan är den synlig i pulvret och du kan se dess ursprung.        
 6.  
 7.             4      Kontrollera oljeledningen. Kontrollera att oljetanken är full och starta bilen. Om oljeledningen är läckagekällan kommer oljan att stickas ut när tryck påläggs. Oljeledningen kan bytas ut eller repareras med silikonband.        
 8.  
 9.             5      Hitta oljekanna packningen och avlägsna avlagringar. Placera en hink under oljekanna, dra i kontakten och dränera oljan. Vrid tillbaka skruven och fyll oljekanna. När oljan ackumuleras runt kanterna beror läckan på tätningen.        
 10.  
 11.             6      Titta på flera läckor. Om oljan läcker på mer än ett ställe, kan det vara vid trycket i vevaxelhuset. Eftersom detta kan ha flera orsaker, ska du få din mekaniker eller en verkstad att diagnostisera problemet.        
 12.  
 13.             7      Tänk på att "ånga" din motor för att göra oljeläckage lättare. Vik cellofan runt kontaktdon, sensorer och sele och fäst den med tejp. Spruta avfettningsmedel på din motor, landningsutrustning och upphängning och låt den fungera enligt anvisningarna på förpackningen. Använd en ångrengörare för att avlägsna fett eller härdad smuts. Torka elektriska komponenter och sensorer med tryckluft.                  
 14.  
             

Tips .

                  

Varningar .

                  

Vad du behöver .

                  
Bilar populär:
Passera den teoretiska körkortsexamen i USA.

Vinter en motorcykel.

Ta bort träharts från bilen.

Defensiv körning.

Vrid en bil till ett mobilannonseringsmedium.

Parkera säkert.

Byt cykeldäck.

Gör en cykel.

Minska bländaren vid körning på natten.

Ta bort kräkningar från insidan av bilen.

Reparera ett läckert taklucka.

Reparera luftkonditioneringen i bilen.

Köp och sälja bilar.

Blöda bromsledningar.

Ta bort dimma från vindrutan.

Hitta en lämplig begagnad bil.

Vad ska man göra när pilotlampan tänds.

Övervinna rädslan för körning.

Vaxa en svart bil.

Traktordrivning.

Inflatdäck.

ako woman