Home \ bilar
 

Reagera när bromsvarningslampan tänds.

 

Bromssystemet är ett av de viktigaste systemen i din bil. Om bromsljuset tänds kan det skrämma dig just nu. Den här artikeln kommer att berätta hur du ska svara när bromsljuset slår på i bilen.

              

Förfarande .

    

    1      Simple Brake Systems  ,

    
   
 1.            1      Kontrollera handbromsen (även kallad nödbroms). Försök att lösa det. Varningslampan lyser kontinuerligt när parkeringsbromsen sätts på.        
 2.  
 3.             2      Kör till en säker plats till höger om handbromsen inte är orsaken. Din broms kanske inte har tillräckligt med bromsvätska eller hydrauliskt tryck.       
 4.  
 5.             3      Stäng av motorn och se användarhandboken för information om var huvudcylindern är och vilken typ av bromsvätska ditt fordon behöver.        
 6.  
 7.             4      Öppna motorhuven på din bil och skruva av locket på bromsvätskebehållaren. Titta inuti för att se hur mycket bromsvätska som finns i den.       
 8.  
 9.             5      Fyll tanken med bromsvätska upp till maximal kapacitet. Skruva på locket igen.       
 10.  
 11.             6      Starta motorn och kontrollera instrumentpanelen. Varningslampan ska inte vara på. Du kan fortsätta köra igen.       
 12.  
 13.             7      Få ditt fordon till en bilmekaniker så snart som möjligt för att få bromsarna kontrollerade noggrant. En läckage eller andra problem med bromsarna måste diagnostiseras och repareras av en specialist.                 
 14.  
             

    2      Antiblokeringssystem (ABS)  ,

    
   
 1.             1      Om ditt ABS-varningslampa tänds och stängs av under körning, indikerar detta ett tillfälligt funktionsstörning i anti-låsbromssystemet. Bromsarna ska alltid vara fullt fungerande. Om det händer oftare, kontrollera ditt bromsskyddssystem av en bilmekaniker.       
 2.  
 3.             2      Om ABS-varningslampan tänds och stannar på, indikerar det ett allvarligare problem. Låsningsbromssystemet kommer att vara i drift och lämnar endast den normala bromsförmågan. 
    
  • ABS är inte aktiverat på våta eller hala ytor eller vid nödbroms. Låt dina mekanismer avlåsas av en mekaniker så snart som möjligt.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Om ABS-lamporna och det normala bromsindikatorn tänds samtidigt, finns det en nödsituation. Omedelbart sväng höger och ring för hjälp. Det är inte längre säkert att köra ditt fordon.       
 6.  
             

Varningar .

             
Bilar populär:
Byt torkarbladet på bilen.

Behåll en utombordsmotor.

Ta bort rost från bilen.

Undvik döda vinklar i backspegeln.

Återställ motorens kontrollampa.

Kör korrekt i snön.

Förbättra körtekniker.

Gör ett cykelrör.

Kör säkert i dimma.

Anslut jumperkabeln.

Börja mountainbike.

Byt trumbromsar.

Checka in på flygplatsen.

Tryck på en bil.

Byt till syntetisk motorolja.

Bor i bilen.

Installera torkarblad.

Välj mellan bil med automatisk växellåda och manuell växellåda.

Gör en cykel.

Sälj en bil till ett bra pris till en återförsäljare.

Ta bort fina repor från bilfärgen.

ako woman