Home \ bilar
 

Reparera luftkonditioneringen i bilen.

 

Svettade du i din bil eftersom klimatanläggningen inte fungerar? Här är en snabb guide till hur en luftkonditionering fungerar i bilen, varför det kanske inte fungerar och vad du kan göra åt det.

              

Förfarande .

    

    1      Förstå bilens luftkonditionering  ,

    
   
 1.            1      Förstå att bilens luftkonditionering är i princip ett kylskåp med en konstig konstruktion. Designad för att bära värme från ett ställe (inuti bilen) till en annan plats (utanför bilen). Medan en grundläggande förklaring om vissa modeller eller komponenter går utöver egenskaperna i den här artikeln, kan följande förklaring hjälpa dig att förstå var felet kan vara. Det här kan hjälpa till att arbeta på rätt delar, om du vill fixa det själv, eller ge en smart tips om du betalar någon för reparationen.       
 2.  
 3.             2      Förtrogen med de viktigaste delarna av bilens luftkonditionering. :  
    
  • Kompressor: Detta komprimerar och cirkulerar kylvätskan i systemet.
  •  
  • Kylvätska: Moderna bilar brukar använda ett ämne som heter R-134a, medan äldre bilar använder R-12 Freon, vilket blir allt svårare att få och kräver en licens att hantera. Kylmediet transporterar värmen.
  •  
  • Kondensor: Detta ändrar kylmedels tillstånd från gasformigt till vätska och släpper upp den absorberade värmen från fordonets inre.
  •  
  • Expansionsventil (eller utloppsrör på vissa fordon): Det här är en typ av munstycke vars funktion samtidigt sänker trycket, mäter kylvätskans flöde och förstorar det.
  •  
  • Förångare: Detta leder värmen från luften som blåses ut från bilen över den till kylvätskan och kyler din bil.
  •  
  • Samlare / torktumlare: Detta fungerar som ett filter för kylvätskan, avlägsnar fukt och andra föroreningar.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Förstå hur bilens luftkonditionering fungerar. Enkelt, kompressorn trycker på kylvätskan och skickar den till kondensorns spolar. I bilen är de vanligtvis monterade framför radiatorn.  
    
  • Komprimering gör en gas väldigt varm. I kondensorn släpps den här extra värmen och värmen som kylvätskan har absorberat i förångaren, till den strömmande luften utanför bilen. När kylmediet har kylt till sin mättnadstemperatur, återgår det från gasformigt tillstånd till vätskan (detta resulterar i en bunt av värme som kallas latent värme av förångning). Vätskan passerar sedan genom expansionsventilen till förångaren, spolarna inuti din bil där det förlorar tryck som läggs till i kompressorn. Som ett resultat blir en del av vätskan en lågtrycksgas och kyler den återstående vätskan. Tvåstatsmängden kommer in i förångaren och kylmedels flytande del absorberar värmen från luften runt spolen och avdunstar.
  •  
  • Blåsaren på din bil cirkulerar luften runt förkylaren och in i interiören. Kylmediet går tillbaka till cykeln, om och om igen.
  •  
                   
 6.  
             

    2      Reparera klimatanläggningen  ,

    
   
 1.             1      Kontrollera om hela R-134a läcker (vilket betyder att det inte finns något i systemet som släpper upp värmen). Läckor är lätta att hitta, men inte lätta att fixa, utan att ta bort delar. I de flesta biltillbehörsbutiker får du fluorescerande färg som du kan erkänna för systemet för att se var läckor är. Dessa har instruktioner för användning på burken. Om en läcka är tillräckligt stor kan systemet inte bygga upp något tryck alls. Hitta ventilen på botten och kontrollera PSI-värdet med en mätare.  
    
  • Använd inte något annat för att placera det i ventilen och se vad som kommer ut som är fel. Det kallas venting.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Kontrollera att kompressorn snurrar.  
    
  • Starta motorn och titta under huven. Luftkonditioneringsanläggningens kompressor är vanligtvis en pumpliknande anordning med stora gummislangar och metallslangar som löper på ena sidan. Han kommer inte ha ett lock att fylla, men ofta en sak eller två som ser ut som ventilen stammar på ett cykeldäck. Remskivan på kompressorns framsida består av den yttre remskivan och ett inre nav som roterar när den elektriska kopplingen griper.
  •  
  • Om klimatanläggningen är påslagen men omkanten av remskivan inte vrider, kommer kompressorkopplingen inte att fånga. Det kan bero på en felaktig säkring, ett problem med en kabel, en felaktig brytare inuti fordonet eller det finns inte tillräckligt med kylvätska i systemet (de flesta system har ett lågtrycksavbrott som stänger av kompressorn om det inte finns tillräckligt med kylvätska i systemet ).
  •  
         
 4.  
 5.             3      Leta efter andra saker som kan vara fel. De andra typerna av luftkonditioneringsproblem inkluderar: brutna brytare, brutna säkringar, trasiga kablar, sprickade fläktremmar som förhindrar att pumpen roterar eller att en tätning inte sitter i kompressorn.        
 6.  
 7.             4      Känner det och hur det kyler. Om systemet kyler, men inte så mycket, kan det vara lågt tryck och du kan fylla upp kylvätskan. De flesta tillbehör till biltillbehör har en uppsättning för att fylla på systemet, komplett med en guide.  
    
  • Fyll inte i för mycket. Om du lägger till mer än rekommenderat kommer du att förbättra inte prestanda men minska den. Faktum är att bra verkstäder, med rätt utrustning, kan observera kylförmågan under fyllning med kylvätska. När kylvätskan börjar ge, sugas kylvätskan igen tills maxlinjen är uppnådd.       
  •  
         
 8.  
             

Tips .

                  

Varningar .

                  

Källor och citat .

       
   
 1. http://www.uniquestuff.net/improve_car_air_conditioner.html  
 2.  
           
Bilar populär:
Förbättra körtekniker.

Köp bilbatteri.

Tvätta en motorcykel.

Ta bort märkeslogotypen från en bil.

Kör bil med automatisk växellåda.

Kör genom en rondell korrekt.

Foder säkert i trafiken på en motorväg.

Lossa hjulmuttrar och däck.

Ta bort kantlås.

Övervinna bilens fobi.

Skada på bilen efter en olycka.

Väntar på en bil själv.

Slå på strålkastarna.

Sätt en förgasare.

Bor i bilen.

Övervinna rädslan för körning.

Tryck på en bil.

Automatisk Kontrollera och fyll upp transmissionsvätska.

Upptäck om en bil behöver en ny koppling.

Reparera ett trasigt elbilfönster.

Byt ut en alternator.

ako woman