Home \ bilar
 

Skapa ett bilförsäljningskontrakt.

 

Att sälja en begagnad bil privat betalar mer än att betala en köpman, men ett högre försäljningspris bär ansvaret för att skapa egna papper. Lyckligtvis är kontraktet att sälja en begagnad bil, eller köpavtal för en bil, ett relativt enkelt dokument som du kan skapa själv.

              

Förfarande .

    

     Skapa ett kontrakt  ,

    
   
 1.            1      Identifiera parterna och anledningen till kontraktet. Kontraktets första mening ska innehålla fullständiga, juridiska namn på köparen och säljaren, samt att kontraktet avser försäljning av en bil. Till exempel, "Detta är ett kontrakt mellan säljare X och köpare Y på försäljningen av X: s Honda Civic 1995" tillräckligt för att utse de två parterna.       
 2.  
 3.             2      ge en beskrivning av fordonet. Kontraktet ska skrivas på ett sådant sätt att alla som läser det vet exakt vad kontraktet hänvisar till. Vid försäljning använd så många identifierande egenskaper hos bilen som möjligt. Till exempel, om kontraktet endast anger modell och år för tillverkning av bilen, till exempel "Toyota Camry of 1990" och ägaren har två Toyota Camrys, skulle det vara oklart vilken bil kontraktet avser. br & gt;  
    
  • Ange chassinummer, färg, år, fabrikat, modell, inre färg och alla andra unika egenskaper i bilen. Till exempel, "Bilen är en silver Honda Civic från 1990 med svart läderinredning och ett takfönster. Chassinumret är 123456789 och körsträckan är 167 000 den 14 mars 2013. "
  •  
         
 4.  
 5.             3      Ange försäljningsdatum och inköpspris. Skriv också om hur betalningen görs (kontanter, check, banköverföring, etc.). Till exempel "Försäljningsdatum är 14 mars 2013. Köparen betalar säljaren det överenskomna försäljningspriset på 500 euro i kontanter."        
 6.  
 7.             4      Skriv ner bilens tillstånd. När du säljer en begagnad bil säljs vanligtvis som en bil, vilket begränsar säljarens garantiförpliktelser till problem med bilens skick. Ett påstående om att bilen säljs "sett" och att ägaren "inte garanterar bilens skick" är tillräckligt.        
 8.  
 9.             5      Förklara vilka dokument säljaren överlämnar till köparen. Ange att säljaren lämnar köparen med fordonsregistreringsdokumentet, faktura och alla andra nödvändiga handlingar, såsom den senaste TÜV-rapporten eller andra inspektioner. Be den ansvariga Admissions Office för andra nödvändiga dokument som säljaren måste ge till köparen.        
 10.  
 11.             6      Datum och underteckna kontraktet. Båda parterna bör datera och underteckna kontraktet. Ett vittne bör också underteckna kontraktet efter det att båda parter har undertecknat. En fest behåller originalet och den andra får en kopia. Det spelar ingen roll vem som får originalet och vem får kopian.                  
 12.  
             

Tips .

             
Bilar populär:
Ta bort träharts från bilen.

Inflate cykeldäck.

Byt bilnyckel.

Köp en matchande cykel.

Förhandla priset på en bil.

Måla dina däck.

Korta bil.

Rengöring av bil.

Blöda bromsledningar.

Installera torkarblad.

Tvätta en bil för hand.

Öppna en frusen bildörr.

Ta bort tuggummi från utsidan av en bil.

Reagera när bromsvarningslampan tänds.

Ta bort tuggummi från utsidan av en bil.

Överbrygga ett batteri.

Byt bromsbelägg på bilen.

Formel 1 pilot.

Rengör vindrutorna.

Flyga en helikopter.

Välj det bästa stöldskyddet för din bil.

ako woman