Home \ bilar
 

En optimist seglar.

 

Segling är kul och relativt lätt om du vet hur det fungerar. Optimister (ofta kallade Optis för korta) är säkra, enkla segelbåtar utformade för barn som vill lära sig att segla. Den största fördelen med att vara optimist är att det erbjuder många möjligheter för barn att föra segelbåt till en mycket avancerad nivå. Optimister är mycket populära, och det finns landslag och årliga VM i optisk segling i många länder. Det finns också tusentals mindre lokala tävlingar anordnade av båtklubbar och seglingskurser.

                 

Förfarande .

    
   
 1.            1      Hämta all nödvändig utrustning (ett roder, svärd, segel, mast, träd och spritmassage, etc. ). Allt detta borde redan vara med båten. När du köper båten igen, kommer en bra återförsäljare alltid att lägga till delar för riggen, t.ex. Linjer (rep) och avböjningsblock (rullar). De är extremt dyra för vad de är och också svåra att montera om du köper dem separat. Det är också lämpligt att få en vagn för båten. Optis är tyngre än de ser ut, och om du vill starta den från en strand och dra den över sanden, torkar du av gelcoaten (den släta ytan över glasfibern) och som i sin tur saktar ner ritten i vattnet.       
 2.  
 3.             2      Sätt seglet tillsammans. Slå seglet till trädet med band så att du kan ta ett finger i mellan. Se också till att seglet kan glida över trädet utan att bli fast på något. Remmen för masten ska spännas lite snabbare än den för trädet, så att kanten på seglen vilar direkt på masten. Innan du monterar Spriettalje, placera seglet i mastskon (metallmonteringen vid båtens främre ände). Då kan du justera spänningen i seglet så att inga rynkor syns. Generellt sett skulle seglet vara mer spänt i starkare vindar än i svagare vindar.        
 4.  
 5.             3      Låt båten vatten. Skjut båten i vattnet och rikta den så att den vetter mot vinden. Fäst roret medan du fortfarande står på vattenbotten eller dockan. Först, justera bottenstiftet med motsvarande hål på båten (eftersom det är längre) och se till att säkerhetsklippet hindrar roret att falla ut. Sätt sedan in svärdet i öppningen, men tryck inte ner det helt. Och nu, i en rörelse, skjut båten från stranden eller bryggan och klättra in i den. Vinden kan komma från landet, från vattnet eller från sidan. I alla fall hittar du en riktning eller en plats där du kan segla. Det finns områden där du enkelt kan segla (go zoner) och områden du inte kan eller borde inte segla in i (no-go zoner). Här är ett diagram över go och no-go-områden för segling.        
 6.  
 7.             4      Ställ dig själv mot bågen (båtens mindre ände). Din fot som pekar i färdriktningen ska luta sig mot skottet (det 30 cm höga skottet i mitten av skrovet).        
 8.  
 9.             5      Ta tag i förlängningen med handen närmare bakbenet (bakre delen av båten) och håll den som en mikrofon. Å andra sidan håller du arket. Vik inte arket runt handen om du behöver släppa det. Ta arket tills seglet fyller och slutar flapping. När du är i tillräckligt djupt vatten, tryck svärdet hela vägen ner.        
 10.  
 11.             6      Se till att seglet alltid är ordentligt trimmet (inriktat) så att det fångar vinden. Segla aldrig direkt i vinden. Om du drar skytten mot dig, fortsätter båten att vända sig från vinden, och om du trycker den bort från dig kommer båten att vända mot vinden (om du sitter på motsatta sidan av seglen). När du seglar mot vinden, ta med seglen så långt att trädets ände ligger på baksidan av båten. Om du seglar med vinden, gör seglen öppen tills den är vinkelrätt mot skrovet. Du måste hålla ett öga på seglet och vindriktningen så att du får viss varning om seglet vill komma över båten eller på dig. När trädet slår dig, det gör ont mycket!                  
 12.  
             

Tips .

                  

Varningar .

             
Bilar populär:
Mätning av ett hål i cykeldäcken.

Justera strålkastaren korrekt.

Byt bromsskivor.

Bli en helikopterpilot.

Kör korrekt i snön.

Smörj en cykelkedja.

Rengör bilfönster på rätt sätt.

Felsökning om din bil förlorar olja.

Vakuum bilen.

Hitta en dold riktningsfinnare på en bil.

Upptäck om en bil behöver en ny koppling.

Ta bort sprayfärgen från din bils färg.

Kör tryggt nära barn.

Uppdatera en motor.

Bilfönster ljud.

Bor i bilen.

Vinter en motorcykel.

Ta hand om din egen bil.

Ta bort en dörrinsida från en bil.

Var en bättre bilförare.

Undvik bilolyckor.

ako woman