Home \ djur
 

Håll en bönen mantis.

 

Böner är fascinerande varelser och utbredd i världen. De är också mycket lätta att hålla hemma. Även människor som annars inte bryr sig mycket om insekter kan lätt övertalas av de berömda mantisens charm när de vänder huvudet och tittar över sina axlar (rätt, de är de enda insektsarterna som kan!) Böda mantis ( eller mantis - "Mantodea") finns i många olika färger, till exempel rosa som en blomma (Orchid mantis - "Hymenopus coronatus") och vit; De flesta är dock bruna eller gröna. Vilken typ av berömda mantis är rätt för dig beror på var du bor och om du kan hitta en i naturen eller köpa den i en djuraffär för exotiska djur. Mantis är lätta att höja, roligt och säkert kommer du att lära dig mycket om dessa unika och spännande insekter bara genom att titta på deras dagliga antics.

              

Förfarande .

    

  Del 1      Hitta en Mantis  ,

    
   
 1.            1      Hitta en berömd mantis. I många delar av världen hittar du böner i naturen. Du kan även hitta några arter i USA. De introducerades i slutet av 1800-talet och är nu infödda där. Om du bor i ett sådant område kan du bara fånga en vild mantis. Mantisna är vanligtvis 7 till 8 inches lång, mestadels brun eller grön, och ser nästan ut som en liten pinne med löv som blandar sig väl med miljön. 
    I Centraleuropa finns det till exempel endast europeiska mantis som finns på den röda listan i Tyskland. Det är därför särskilt skyddat och det är förbjudet enligt lag att fånga och hålla den.  
  • Sök på platser där många gröna buskar växer och crickets och fjärilar lever. Dessa är högst uppe på Mantis menyn.
  •  
  • Titta noggrant. Dessa insekter är mästare av kamouflage. De flesta är långa och gröna. Vissa är också ganska tjocka och gråa eller ser lite rosa ut. Vissa ser ut som blommor, men dessa finns mestadels bara i Afrika och Asien. Om du försöker föreställa dig hur de berömda mantiserna kan camouflera sig som en del av växten, kan det vara lite lättare att hitta en.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Skaffa en lämplig behållare för dina böner. Hämta en liten behållare för att lagra dyrkan när du har hittat henne. En liten behållare är tillräcklig för nu. De flesta bönerna passar i en behållare som är ca 15 x 15 tum lång. Se till att behållaren är väl ventilerad. Företrädesvis bör det bestå av mycket fint trådnät, så att bönen och hennes byte kan klamra sig på den. Dessutom måste han kunna stängas säkert. Använd aldrig en behållare som innehåller kemikalier i förväg.       
 4.  
 5.             3      Fånga dina böner. Du behöver nog inte ens handskar för det, om du inte är lite mer känslig för att röra insekter. Håll bara behållarens öppning i riktning mot de berömda mantiserna. Krulla dem med en kvist eller, om du inte har något emot dina fingrar, i behållaren. Det mesta av tiden tog det inte lång tid och de berömda mantisna går in i sig själv. Stäng behållaren. Bönen är mycket smarta och tar alla tillfällen att fly.       
 6.  
 7.             4      Köp en mantis. Om du inte kan hitta en bönen mantis i naturen eller om du inte råkar vara i ditt område, fråga din lokala djuraffär för råd och om de kan få dig en bra kopia. Som ett resultat har du vanligtvis fler alternativ för att välja de speciella bönen. Ta reda på om det finns några lagbestämmelser i ditt land som reglerar import och förvaring av insekter. 
    
  • Bönskläder säljs vanligtvis som nymfer. Nymferna levereras individuellt i små behållare.  
  •  
                   
 8.  
             

  Del 2      En Mantis Hold  ,

    
   
 1.             1      Förbered livsmiljön hos dina böner. För att dina mantis ska känna sig bekväma och hälsosamma behöver du optimala levnadsvillkor i ditt hem. Du behöver ett lämpligt hölje för dina böner, t.ex. en vivarium. Tänk på att dina böner kommer att växa (om du har köpt henne som en nymf), måste vivarium också ge gott om plats för en fullfjädrad bönsmantis och vara varm nog (ca 24 ° C, lite mindre på natten).  
    
  • Utrusta vivarium med klättringselement. Mantises behöver nödvändigtvis möjlighet att klättra på grenar, tunna grenar, barer, etc.
  •  
  • Dekorera livsmiljön med kvistar, grenar, lövverk, etc. så att dina böner kan klä sig fast och klättra runt på den. Vissa lägger levande växter i deras vivarium för att göra livsmiljön ännu mer naturlig.
  •  
  • Som värmekälla kan du använda en lampa eller en värmematta. Vänd dig till din djuraffär, de brukar ha olika alternativ på lager.
  •  
         
 2.  
             

  Del 3      Feed a Praying Mantis  ,

    
   
 1.             1      Var uppmärksam på rätt diet. Kosten hos en bönsmantis beror starkt på utvecklingsstadiet. I grund och botten behöver hon inte mycket mat. 
    
  • Få en nymf ut från husdjursbutiken: fruktflugor, mikrokrickor, myggor, bladlöss och andra små insekter.  
  •  
  • För mantislarver (om de smälter): Foder allt större insekter; Fortsätt att mata henne normalt under moulting, men samla allt hon lämnar och ta bort henne från vivarium. Det kan väl vara att hon inte äter medan han smälter.
  •  
  • För en fullfjädrad bönsmantis måste du vidta åtgärder: fånga fjärilar, odla dina egna syrsor, gräshoppor eller till och med husflugor. I naturen äter bönsmantage allt de kan fånga och hålla. De har också observerats äta bin, vartor och till och med småfåglar, men du vill nog inte lura över det.  
  •  
  • Det finns inget behov av att köpa syrsan på djuraffären, men du kommer noga att få veta att vilda syrsor kan göra ditt husdjur sjuk. Det kan eller inte vara fallet för uppfödda bebisar för djur som fångas i naturen, och det finns ingen fara för vilda syrsor. Dessutom har vissa sällskapsdrivare överskattat sina syrsor, så du måste vara försiktig. Andra husdjur handlar inte bra om sina syrsor alls och eventuell sjukdom kan sedan överföras till dina böner. Om du inte är säker, mata sedan köpte eller fångade syrsor i några dagar med högkvalitativt foder för att avlägsna eventuella bakterier från matsmältningsorganet. Du borde vara på den säkra sidan med det.
  •  
  • Foder aldrig dina bönsna mantis med insekter längre än dem själva. Annars är det fortfarande de berömda mantiserna som äts.
  •  
  • Böda mantis äter inte döda insekter.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Spruta väskan regelbundet med vatten så att mantisna kan täcka dess vätskekrav. Ta en sprayflaska och spray på buret (om det är av tråd). Om du inte har en trådbur placerar du ett vattenflaskans lock i buret och låt det dricka. Tänk på att bönsmantor gillar att hänga på något, så ge dem möjlighet att hänga från en gren eller något liknande när de dricker.       
 4.  
 5.             3      Ta bort oödat mat kvar från vivarium. Bönskläder är inte nödvändigtvis bland de renaste djuren. De lämnar bakom alla typer av rester av sitt byte: ben, vingar och hårda vilar som de inte tyckte om. Dessa rester måste omhändertas och dagligen avlägsnas från vivarium. Vid och med dessa rester kommer annars att spänna dina böner och då kommer hon inte att trivas bra med dig. 
    
  • Och medan du plockar upp rester, kan du också ta bort alla utskiljningar från dina böner (små pellets).
  •  
         
 6.  
             

  Del 4      Förvara mantises apart  ,

    
   
 1.             1      Om du vill hålla flera böner, måste du strikt separera dem. Be om mantis längtar efter insekter, även andra böner. Bön Mantis är kända i insektvärlden som outspoken rovdjur, efter sitt byte eller väntar tålmodigt på att det ska vara en chans. Låt det inte gå så långt att det blir kannibaler. Se till att du ställer in ditt eget vivarium för varje berömd mantis.       
 2.  
             

  Del 5      Hantering av Mantis  ,

    
   
 1.             1      Hantera dina berömda mantis noggrant. Oavsett hur robust hon ser ut för dig, är en bönen mantis mycket känslig. Undvik att plocka upp det, eftersom det utsätter dig för flera risker. Du kan oavsiktligt krossa dem genom att hålla dem för snäva eller de försöker försvara sig genom att sticka dig med sina framvapen. Det kommer troligen att skrämma dig mer än det verkligen gör ont, men dina böner kommer att stressa det väldigt mycket och lägga det på defensiven. I stället kan du hålla din utsträckta hand i vivarium så att den frivilligt klättrar på fingret. Var tålamod! 
    
  • Om du behöver rengöra buret, var inte rädd för att ta ut det. Om du föredrar kan du använda handskar för det.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Var inte rädd att älska dina böner. Tydligen trivs även några exemplar när deras ägare smäller dem överst på bröstet (där lemmarna är fastsatta på kroppen). 
    
  • Vuxen mantis har vingar och kan flyga. Om du vill hålla henne, stäng alla fönster och dörrar innan du släpper ut henne från hennes vivarium.
  •  
  • Lämna din berömda mantis ensam när hon smälter och rör inte henne. Hon tar bort hennes gamla exoskelett och får en ny. När den nya "sitter" ordentligt kan du röra den igen.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Ta hand om hygienen. Tvätta händerna varje gång du rör på din böna mantis, bur eller bur tillbehör.       
 6.  
             

  Del 6      Ras  ,

    
   
 1.             1      Tänk på att du själv har flera mantis om du vill ha flera under en längre tid. Bönskläder har en kort livslängd - från cirka sex månader från nymphstadiet till den fullfjädrade bönen, och sedan ytterligare sex månader. Med rätt omhändertagande och bekvämt boende som bönderna leder till, kan du kanske göra det ungefär ett och ett halvt år gammalt. Först måste du bestämma kön av dina böner: kvinnorna har sex segment längst ner och män åtta. Efter parning producerar tjejer äggpaket (Oothek) och ibland äter manen (kom ihåg att även tjejer lägger ägg som inte har parats, men från dessa ägg kläcker ingenting). 
    
  • Var beredd på extra arbete när du parar en kvinna och en man. Honan får en stor mage och kan inte flyga längre. Dina böner måste lägga sina ägg tidigt på hösten eller sen på våren. Oroa dig inte. Du har gott om tid att förbereda för kläckning av nymferna nästa vår.
  •  
  • Äggpaketet är kammat. Det är inte för alla att titta på detta, men du bör övervinna din motvilja.
  •  
  • I början av nästa vår glider nymferna ut ur ägget genom små hål. Men akta dig: nymferna kan och kommer att äta varandra om du inte skiljer dem. Under smältning slutar de flesta nymferna att äta, så att de bättre kan klämma ut ur det gamla skalet.
  •  
  • Mata nymferna som beskrivits ovan.
  •  
  • Alla nymfer som du inte vill behålla kan bara släppas ut i naturen, men kontrollera i förväg om det finns några lagliga krav som du måste följa.
  •  
         
 2.  
             

Tips .

                  

Varningar .

                  

Vad du behöver .

             
Djur populär:
Förvara dvärggetter.

Rengör burken på din gerbil.

För att förbättra hästens skick.

Behandla hundens rep och hudproblem.

Ta hand om larver av björkträdet.

Petting en hund.

Sätt upp en hamsterbur.

Så din kanin kommer till dig när du öppnar buret.

En katt tycktes ha sitt brutna ben.

Hantera en sjuk kanin.

Gör din egen hundmat.

Erkänna ett tornfinger (spindel).

Förstå vad din hund vill ha.

Väg en häst med ett band.

Tama en igelkott.

Ta hand om tidiga födda kattungor.

Få din hund att somna.

Justera en sadel.

Deworming a dog.

Få din hund hemma inom tio dagar.

Lyssna på vän med en lurad katt.

ako woman