Home \ djur
 

Leverera en låda sköldpadda.

 

Boxsköldpaddorna är små sköldpaddor som helt kan stänga sitt skal. De är fascinerande, oberoende lilla varelser och de bör bara vårdas av vuxna och mycket ansvariga barn. Deras behov är väldigt komplexa och som reptiler kommer de inte att smeka eller interagera som valpar eller kattungar. Om du vill ta den här charmiga, pansrede lilla varelsen hem med dig, måste du veta hur du ska ta hand om dem och ta hand om dem. Om du vill veta hur du gör det, gå till steg 1.

              

Förfarande .

    

  Del 1      Inköp av din sköldpadda  ,

    
   
 1.            1      Köp din sköldpadda på en lokal Reptile Reception eller Reptile Club. Sök på Internet för att hitta en adress i ditt område eller fråga på biologiska avdelningen vid ett närliggande universitet. Det finns "många" oönskade reptiler som behöver ett bra hem. Lita inte på husdjursbutikerna, och särskilt inte för att några av sköldpaddorna är upphöjda genom olaglig plockning eller poaching i våtmarker eller andra livsmiljöer.  
    
  • Zooaffärerna säljer nästan uteslutande de sköldpaddor som fångades i deras naturliga livsmiljö, och du borde istället titta på de ansvariga webbplatserna för odlare och handlare eller i sköldpaddsräddningsorganisationerna som behöver ett hem.  
  •  
         
 2.  
 3.             2      Hitta en bra veterinär för reptiler. Du kan fråga i reptilklubbar eller söka på internet. De flesta veterinärer vet inte mycket om reptiler eller andra "exotics" eftersom mycket av deras träning fokuserar på däggdjur. Undvik att gå till någon veterinär utan specialisering om din sköldpadda är i behov. Katterna och hundarna utgör försörjningen av veterinärmedicinska metoder. En veterinär med mycket reptilkompetens anser detta som hans passion och han kommer att vara värd sin vikt i guld. Besök din veterinär en gång om året om din sköldpadda är frisk. Om du tycker att sköldpaddan är sjuk, söker du honom direkt.        
 4.  
 5.             3      Bestäm om du vill mata din sköldpadda inomhus eller utomhus. Båda alternativen har fördelar. Om du bryr dig om din sköldpadda i huset, kan du hålla den i ett stort glasterrarium som är lättare att ta hand om. Om du placerar sköldpaddan utomhus behöver du bygga (eller köpa) ett träskåp för dem. Att ta hand om huset är lättare eftersom du inte behöver gå ut och du behöver inte oroa dig för temperaturen eller vädret som dina sköldpaddor kan attackera. Sköldpaddorna, som brukade leva i frihet, kommer säkert att vara lyckligare utomhus.  
    
  • Även om du bestämmer dig för att hålla din sköldpadda utomhus bör du inte köra den fritt i trädgården. Detta är bara för farligt och det kommer att göra din sköldpadda utsatt för attacker från andra djur.
  •  
                   
 6.  
             

  Del 2      Bygg ett hem för din sköldpadda  ,

    
   
 1.             1      Bygg en utomhushölje för din sköldpadda. Bygg skåpet minst 1,20 mx 1,80 m för en boxsköldpadda och större om du vill ta emot fler djur i den. Använd släta hyvlade plankor med en bredd på 30 cm. På toppen av varje hörn bygger du en triangulär trädel som är ansluten till båda sidor. Detta ger extra stabilitet i sidoväggarna och du får också en början där överskallet inte kan klättra. Sköldpaddorna försöker alltid att klättra ur sina höljen i hörnen.       
 2.  
 3.             2      Tänk på att bygga en sköldpadda i huset för din sköldpadda. Om du väljer glas akvarilösning, bör du köpa ett grund akvarium som rymmer minst 150 liter. Du kan också bygga en bur gjord av plywood eller cement. Väggarna ska vara tillräckligt höga så att sköldpaddan inte kan klättra ut. Om väggarna är tillräckligt höga (ca 60 cm) behöver du inte ett lock. Om du använder ett lock, se till att det finns ventilation så att sköldpaddan andas. Istället för glas akvariet kan du också använda en plastkar. Dessa plastkar och trälådor kan vara bättre eftersom sidorna är ogenomskinliga och din sköldpadda kommer inte att vara så rädd eller stressad av den aktivitet som den kan observera i rummet.  
    
  • Stänk botten av buret med en säng av sand, jord eller träspån som du blandar med torvmossa. Detta är ett fuktigt substrat. Om substratet är torrare kan huden på din stackars sköldpadda riva.
  •  
  • Montera en glödlampa 75-100 watt med reflektor över ena sidan av buret. Sköldpaddorna behöver ljus för att hålla sig varm. Om ditt rum normalt har en temperatur på 23,8 ° C till 26,6 ° C, kanske du inte behöver lampan, men placera buret nära ett fönster så att sköldpaddan kommer att få solljus i 2 till 6 timmar. Hon borde alltid ha möjlighet att undvika solen.
  •  
  • Akvarierna kan vara svårare att rengöra än trähyllorna. Var försiktig när du rengör.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Använd rätt underlag. Substratet är det som sprids på botten av höljet, vilket ger din sköldpadda med fukt och andra ämnen som behövs. För sköldpaddorna i friluft kan du göra en blandning av jord och löv, se till att sköldpaddan har en plats där den kan gräva in och gömma sig. Se också till att det finns tillräckligt med jord för viloläge. Du måste byta jorden runt paddla poolen eftersom den blir våt och du kan undvika risken för frost. För sköldpaddorna i huset kan du använda enkla kaninpellets och blanda substratet dagligen för att hålla det ventilerat. Du kan också använda träflis eller ett substrat för reptiler om du inte vill skapa ditt eget substrat.  
    
  • Kom ihåg att polera höljet dagligen för att hålla din sköldpadda fuktig.
  •  
  • Vissa sköldpaddaägare svär vid "Bed a Beast" blandningar, medan andra varnar för det. Prata med en veterinär eller sköldpadda djurhållare innan du fattar detta beslut.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Rengör höljet regelbundet. Om du bryr dig om dina sköldpaddor inomhus eller utomhus, är det viktigt att hålla din miljö ren. Du måste vara mycket försiktig när du rengör sängkläderna och rengör det noggrant minst en gång i veckan. Skålen med vatten rengörs dagligen och hela skåpet ska rengöras noggrant en gång i månaden. Du använder diskmedel med några droppar blekmedel (men se till att det inte innehåller ammoniak). Ta sköldpaddan ur höljet innan du börjar rengöra den. Se till att tvålvattnet sköljs ordentligt när du återställer sköldpaddan så att sköldpaddans kemikalier inte kan skada dig.       
 8.  
 9.             5      Ställ in sköldpaddshöljet enligt landskapet. Fyll höljet med ätbara växter som mint, gräs eller örter som timjan eller gräslök. Ställ in skåpet som ett äventyrs lekplats med små kvarter för klättring, blomkrukor för att dölja och naturligtvis en skål med vatten där du kan simma och dricka. En del av höljet borde vara i direkt sol (särskilt tidigt på morgonen gillar din sköldpadda att bada i värmen) och den andra delen ska ha nyans. Sköldpaddorna älskar ett gäng klippt gräs, som du fukta dagligen. De kommer gärna gräva sig och sova. 
    
  • Du kan erbjuda dem en hög av gräs, oavsett om du tar hand om dem inomhus eller utomhus.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Ge dina sköldpaddor mycket vatten. Dessa sköldpaddor älskar att plaska i vatten. Därför sätta en liten pool i höljet så att de kan leka med vattnet. Rengör vattnet dagligen. Om dina sköldpaddor bor i huset, bör du sätta dem i vattnet dagligen så att de inte blir för torra. De är inte de bästa simmarna, men om du bor i en utomhushölje, kan du bygga en större simbassäng för att de ska simma in. Vissa boxsköldpaddor älskar att simma i den en timme om dagen medan andra bara spelar i vattnet. De är som människor. 
    
  • Kontrollera att vattnet är varmt.
  •  
  • Vattentanken ska ha ett ljustuttag.
  •  
  • Lägg vattnet i en tallrik, panna, glas eller skål och se till att den är minst 5 cm djup. Detta är tillräckligt djupt för att sköldpaddan kan dyka helt i vattnet, men det är inte så djupt att det måste simma.
  •  
         
 12.  
             

  Del 3      Feed Your Tortoise  ,

    
   
 1.             1      Foder din sköldpadda regelbundet. Vuxna sköldpaddor måste äta minst tre gånger i veckan eller mer. De unga sköldpaddorna måste äta oftare. Sköldpaddorna ska matas på morgonen. Du behöver en blandning av frukt, grönsaker och protein (50-75% av kosten hos en ung och 10-20% av en vuxen sköldpadda ska bestå av protein). Alla frukter ska tvättas och skäras. Du måste också se till att din sköldpadda får mycket vitamin A. Det här är några livsmedel som din sköldpadda förbrukar med entusiasm:  
    
  •   Protein: sniglar, nudibranchs, gräshoppor, daggmaskar, syrsor, nyfödda möss, konserverad hundmat, vaxmaskar, cikader eller trädslag.
  •  
  •   Frukt : Tomater, druvor, mango, meloner, fikon, jordgubbar, plommon, nektariner och äpplen.
  •  
  •   Grönsaker : Kål, kål, spenat, sallad, bok choi, senapskål, sötpotatis, morötter, svamp, maskros och pumpa.
  •  
  •   Foder med vitamin A : hela möss, gula grönsaker, mörkgröna löv, kalciumkarbonatbestämd foder, laktater, citrater eller glukonater (suga maten varannan i fyra veckor om sköldpaddan inte får redan tillräckligt med vitamin A).  
     
   • Vet vad du ska göra om din sköldpadda är envis och inte vill äta. Försök att erbjuda henne ljusgul, röd eller orange mat eller levande djur för att stimulera sköldpaddans intressen. Foder dessa sköldpaddor vid en tidpunkt då de är mest aktiva tidigt på morgonen eller sen eftermiddag. Du kan också försöka mista buret med lite vatten innan du matar det.
   •  
    
  •  
         
 2.  
 3.             2      Ge din sköldpadda tillräckligt med solljus och värme. Din sköldpadda behöver lite direkt solljus för att omvandla vitamin D3 och förhindra kalciumbrist. Ljuset kommer inte att vara effektivt om det bara lyser genom glaset. Det rekommenderas att din sköldpadda får hela spektrumet av ljus tillsammans med andra ljus- och värmekällor i 12-24 timmar per dag. Kapslingen i huset ska inte vara kallare än 15 ° C och dagtemperaturen ska vara 21 ° C till 27 ° C.  
    
  • Slå av lamporna på natten, men ge sköldpaddan extra värme över en uppvärmd matta när det behövs.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Vet när din sköldpadda är sjuk. Om din sköldpadda är sjuk bör du kunna upptäcka sjukdomen så tidigt som möjligt så att du kan ta det till veterinären. Det här är några tecken att se upp för:  
    
  • Förändringar i foderintag eller beteende som varar mer än två veckor.
  •  
  • Gråa eller vita fläckar på sköldpaddans skal eller hud
  •  
  • En mjukning av tanken
  •  
  • En torr eller skalig tank
  •  
  • En torr, fläckig eller transparent hud
  •  
  • En hud med röd nyans
  •  
  • Näsutsläpp
  •  
  • Svullnad eller stötar över öronen
  •  
  • Skum eller urladdning från munstyckets laterala hörn
  •  
         
 6.  
 7.             4      Förbered vinterperioden. Din lådsköldpadda kommer att vilja stanna i de fyra till sex månaderna av det kalla vädret. Det beror på det område du bor i. Har sköldpaddan undersökts av en veterinär först. Din veterinär är bäst beredd att svara på eventuella frågor om viloläge. Se till att din sköldpadda är skyddad mot skador och att vattnet hålls varmt under denna tid.        
 8.  
 9.             5      Död försiktigt din sköldpadda. Sköldpaddor gillar inte att bli rörd ofta, men du kan fortfarande bygga ett förhållande med din sköldpadda utan att försöka smeka dem. Sköldpaddorna kan bita hård om de är olyckliga och dessa bett är verkligen smärtsamma. Om du är lugn och försiktig med din sköldpadda, kommer hon att älska dig och lita på dig. Besök alltid och mata dem samtidigt. Mycket snart kommer du att göra en vana med det och din pansarvän väntar redan på dig. Ju mer du lär känna varandra, desto starkare blir förhållandet. 
    
  • Om du måste hämta sköldpaddan, låt inte dina små fötter falla in i det öppna utrymmet. Sätt alltid en hand under dina fötter för att säkerställa att den känns säker. Helst kan du njuta av att titta på din sköldpadda långt ifrån. Det blir mest aktivt tidigt på morgonen och vid solnedgången.
  •  Ibland gillar sköldpaddorna att äta från skeden, men gör inte sköldpaddan beroende av den.  
  • Om du har en sköldpadda i huset, ta det ut på fina dagar. Se till att du lägger dem i en bur och tittar på dem. Sköldpaddorna kan springa fort. Det kommer att uppmuntra din sköldpadda att vara utomhus, men var försiktig så du inte oroar dig för förändringen.
  •  
  • Tvätta händerna före och efter att du rörde sköldpaddan eller dess matskålar. Håll dig frisk och bevara din sköldpadds hälsa genom att hålla dig fri från patogener.
  •  
         
 10.  
             

Tips .

    
   
 • Boxsköldpaddorna är berömda flyktingar. Kontrollera deras livsmiljö för spår av utbrott försök, med sköldpaddorna klättring och gräva. Du kommer bli förvånad över hennes uppmaning att fly.
 •  
 • Mata sköldpaddorna med morötter.
 •  
 • Om din sköldpadda inte vill äta, lura dem med två favoritsköldpaddor: moths (sköldpaddorna lockas av sina rörelser) och jordgubbar (sköldpaddorna älskar lukten).
 •  
 • Använd UVA och UVB belysning när du håller sköldpaddan i ett terrarium.
 •  
 • Hitta en erfaren veterinär för reptiler innan du köper din sköldpadda.
 •  
 • Håll inte en sköldpadda i en terrarium om hon inte återvinner från sjukdom eller av andra skäl inte passar tillräckligt för att tillbringa vintern. Du bör sedan behålla dem i huset för de kalla månaderna.
 •  
             

Varningar .

    
   
 • Tvätta händerna med antibakteriell tvål efter att du har rört sköldpaddan eller dess vatten. Din avföring kan innehålla salmonella, som du bara kan veta om du har testat dem i ett laboratorium.
 •  
           Läs mer... (11)      
Djur populär:
Behandla finrot.

Mata en orm frusen mat.

Få din cockatiel att sluta lägga på ägg.

Behandla magsår i hästar.

Myror vänder sig bort.

Gör en kattbädd ur en gammal tröja.

Ta hand om en hare.

Håll larmen av en björnmoth.

Gör kattavvisande medel.

Bota en kolik i hästar och ponnyer.

Kramar en hund.

Få din hund att somna.

Hjälper din hund att hantera en annan hunds död.

Ta hand om marsvinbarn.

Badar en brittisk korthårskatt.

Fånga en omedelbar hund.

Ta hand om en hund med sömmar.

Sätt upp en bur för en puffin.

Ta bort vårtor från hundar.

Håll en hund med en rivad VKB.

Att ta hand om vilda kaninbarn.

ako woman