Home \ djur
 

Rengör en kullkorg.

 

Katter är fantastiska följeslagare och du kan ha kul med dem. En katt behöver inte gå som en hund, men hon behöver alltid en ren kullkorg. Om du inte ser till att kullkassen är ren kan din katt börja göra mattor och möbler. Faktum är att en smutsig kullkorg är en av de vanligaste orsakerna till att katter flyttar utanför kullkassen. Du måste se till att varje kullkorg fortfarande bjuder in på din katt, och en gång i veckan måste du rengöra det noggrant (oftare om du har mer än en katt). Om du vet hur du rengör kattens skräpbox ordentligt, kommer dina möbler att sparas och din katt blir lycklig.

 

<91112>              

Förfarande .

    

    1      Ta hand om lådan varje dag  ,

    
   
 1.            1      Skapa en papperskorgen i närheten. Om du inte vill använda papperskorgen kan du använda en gammal hink eller en tom kattbackpack som papperskorgen för kattavfall. Det är viktigt att placera den här soptunnan nära kistan så att du inte sprider smuts eller kattskräp på golvet.       
 2.  
 3.             2      Tänk på att ha på sig handskar och en mask. Vissa experter rekommenderar att du använder engångshandskar och en dammmask för att förhindra spridning av toxoplasmos. Toxoplasmos är orsakad av encelliga organismer (Toxoplasma gondii), som vissa katter bär och vilka överförs av avföring. Även om du inte är direkt involverad i fekalmaterialet, kan stoftet släppas ut i luften när du rengör kullboxen, vilket kan irritera lungorna och överföra toxoplasmos.       
 4.  
 5.             3      Ta reda på de solida bitarna. Du ska avlägsna avföring från lådan minst en gång om dagen. Vissa experter rekommenderar även att du delar ut solida bitar två gånger om dagen så att kullen är väldigt ren. Om du lämnar de fasta bitarna i skräpboxen kan det hända att katten inte längre vill använda skräpboxen, även om kullen ändrats för några dagar sedan. 
    
  • Använd en speciell scoop som du får i de flesta djuraffärer. Dessa blad har ett galler på botten så att du kan plocka upp de fasta bitarna medan den lösa kullen faller genom gallret tillbaka in i kistan.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Samla urin klumpar. När du använder klumpig kull bör din katt urin bilda fasta klumpar. Liksom avföring måste dessa klumpar hämtas varje dag. Om du inte använder klumpig kull ska du spruta ett lager bakpulver på botten av kullboxen innan du lägger kullet. Detta kan absorbera lukten av urin som du förbiser under daglig rengöring.        
 8.  
 9.             5      Byt ut skräp om det behövs. Om du tar bort de fasta delarna från skräpboxen dagligen kommer det att förlora några av kattskräpet. Det sticks antingen till kattens urin och avföring, eller det föll under rengöring eller användning. Fyll i kullar varje några dagar för att hålla kullbryggan ren och inbjudande till din katt.                 
 10.  
             

    2      Rengör kullboxen varje vecka  ,

    
   
 1.             1      Ta bort den gamla kattskräpet. När du hämtar fasta stycken för daglig städning, måste du tömma och rengöra soplådan minst en gång i veckan. Vissa kattägare behöver städa kullkassen två gånger eller ännu oftare varje vecka om flera katter använder samma kullkorg. Förbered en soptunna eller soptäck för att dumpa innehållet i soplådan före rengöring.        
 2.  
 3.             2      Rengör den tomma rutan. Om kullen har tagits bort måste du rengöra kullboxen, antingen i diskbänken eller utsidan med en slang. Vissa experter rekommenderar en noggrann rengöring en gång i veckan, andra en gång i månaden. Hur ofta du rengör kullkassen beror på hur många katter som använder kullkassen och vilken typ av kattskräp du använder. 
    
  • Använd varmt vatten och ett mildt rengöringsmedel, t ex en diskmedel så att ingen lukt eller rester av hårda kemikalier kvarstår.  
  •  
  • Du kan själv göra en effektiv rengöring genom att skrubba insidan av kokslådan med bakpulver och varmt vatten.  
  •  
  • Se till att du tvättar bort allt diskmedel. Din katt får inte använda skräpboxen om det luktar tvål eller tvättmedel.  
  •  
  • Du bör veta att tvättmedel som luktar ammoniak eller citron är avskräckande för katter. Om du använder städprodukter som lukar som det, kanske vi inte vill använda din katt efter att du har rengjort kullboxen.  
  •  
         
 4.  
 5.             3      Torka kasta lådan noggrant. Det är viktigt att skräpboxen är helt torr innan du fyller i kattskräp igen, annars stannar den mot de våta väggarna och golvet. Om du använder klumpig kull och kullboxen inte är torr, kanske hela kattskräpet blir oanvändbart. Du kan låta skräpboxen torka i luften eller gnugga med en köksrulle eller servett.        
 6.  
 7.             4      Överväg att lägga till lite natron. Några experter rekommenderar att man sprider ett tunt lager bakpulver på botten av kullboxen innan man häller kullen in i den. Det kan absorbera lukt och också hjälpa till att absorbera lite urin om du inte använder klumpig kull.        
 8.  
 9.             5      Välj rätt kattskräp. Katter föredrar vanligen klumpig kull. För de flesta katter är det bekvämare att gå på klumpar eftersom det är tillverkat av finare material. Hon kan också begrava avföring och urin i det lättare. Det gör det också mycket lättare för dig att hålla skräpboxen ren. Men vissa katter föredrar den traditionella, icke-klumpande lerkullen. Var uppmärksam på vad din katt tycker om och använd lämplig kull.  
    
  • Humane Society rekommenderar att man använder kullar med dofter eftersom det kan irritera katten och leda till allergiska reaktioner. Om lukt är ett problem kan tillsats av sodavatten vara ett säkert, luktabsorberande alternativ till parfymerad kattskräp.  
  •  
         
 10.  
 11.             6      fyll på nytt kattskräp. När kullen är helt torr måste du fylla på kull. Men du måste vara försiktig med att ta rätt mängd. För mycket skräp gör allt smutsigt när din katt går in och ut ur skräpboxen. Vissa katter (särskilt långhåriga katter) tycker inte om att använda en kullkorg med för mycket kull. Men om du inte fyller på tillräckligt med kull kan din katt känna att hon inte kan begrava avföring och urin, och kanske kommer hon att bryta sig bort från soplådan. För liten skräp kan också leda till luktproblem.  
    
  • De flesta katter behöver bara 5 cm kull. Släng i alla fall inte mer än 10 cm kull i skräpboxen, eftersom din katt inte kommer att använda den längre.  
  •  
  • Oavsett vilket djup du väljer, måste du vara konsekvent. Det kan stressa eller förvirra din katt om det plötsligt har mer eller mindre skräp än normalt i kullkartan.  
  •  
         
 12.  
             

    3      Felsökningsproblem  ,

    
   
 1.             1      Ta reda på dina kattens inställningar. Om din katt kommer ut ur skräpboxen tycker hon inte om det. Oavsett om det är fel kull, fel kulldjup, en smutsig eller felplacerad soplåda, vill katten berätta något.  
    
  • Om din katt inte gillar den traditionella löken, prova klumpig kull. Om hon inte gillar parfymerad kull, ta några utan doft. Du måste bara prova några saker för att bestämma din katts preferenser.  
  •  
  • Kontrollera att kullboxen är inställd på en tyst, lågtrafikig plats. Om platsen är väldigt högljudd, såsom tvättstugan, eller det finns konstant rörelse, som i vardagsrummet, kommer katten inte att tycka om att använda skräpboxen. Välj en plats som är tyst och relativt ostörd, men inte så ostörd att din katt måste gå halvvägs genom huset för att komma dit.  
  •  
         
 2.  
 3.                       2      Avlägsna noggrant nedsmutsning utanför skräpboxen. Använd en enzymbaserad rengöringsmedel för möbler och mattor som har släppt din katt. Detta gör att kvarvarande lukt på möblerna försvinner så att din katt inte anser att platsen är en lämplig plats att släppa ut. Om din katt gör en hög på golvet eller en möbel, plocka upp den med en köksrulle och lägg den i lådan istället för att kasta den bort. Detta påminner din katt för att använda kullkassen nästa gång.        
 4.  
 5.             3      Var uppmärksam på dina katters vanor. Om katten inte använder skräpboxen, leta efter högar och urin i huset. Om din katt inte har någon urin någonstans kan hon ha en urinvägsinfektion, urinblåsning eller njursten eller en helt eller delvis blockerad urinrör. Om du tror att din katt inte fungerar eller är i urinen eller avföring blod, ta henne omedelbart till ett djursjukhus.  
    
  • Detta är en annan anledning till att daglig rengöring av kullkassen är så viktig. Om du tar bort grovföroreningar kan du kontrollera din katts hälsa, eftersom du kan se tecken på matsmältnings och urinproblem omedelbart och agera snabbt.  
  •  
         
 6.  
             

Tips .

      

<91112>             

Varningar .

                  

Vad du behöver .

                Läs mer... (28)      
Djur populär:
Fånga en omedelbar hund.

Få en hund att svälja ett piller.

Lär dig dina råtttrickor.

Feed valpar.

Vård av nyfödda kattungar.

Ta hand om en döende marsvin.

Att uppträda ordentligt efter en gul bit.

Fodervatten och dammsköldpaddor ordentligt.

Upptäck om din fisk är död.

Förhindra en katt att springa bort efter flytten.

Diagnostisera trakeal kollaps i Chihuahuas.

Bestäm kroppstemperaturen hos en hund utan en termometer.

Döda svarta änkor.

Fånga en hund.

Ge en glad marsvin.

Att ta hand om vilda kaninbarn.

Fågelskådning.

Känn fertiliteten hos en ko.

Fånga fladdermöss i huset.

Attityd hos en europeisk halvfingerkuko.

Fluffy hund kudde gjord av dig själv.

ako woman