Home \ djur
 

Undersök en hund för barklök.

 

Under sin livstid utvecklar de flesta hundar en svamphudsjukdom som allmänt kallas barklåg. Aktiva hundar som är ute i det öppna, eller hundar som har kontakt med andra husdjur med bark lichen, är troligt att få infektionen. Bark lichen är inte bara obekväma och farliga för hundar, men kan också lätt sprida sig till människor. Av denna anledning och för ditt husdjurs hälsa är det särskilt viktigt att leta efter tecken på barklök i din hund och att gå till veterinären så att sjukdomen inte sprider sig.

              

Förfarande .

    

    1      Bark lichen känner igen  ,

    
   
 1.            1      Se till att din hund skrapar, nibbling på kroppsdelar eller visar tecken på hudirritation. Dessa är ofta de första tecknen på barklök. Framför allt är dessa tecken en indikation på att du behöver titta närmare på din hund.        
 2.  
 3.             2      Ta en närmare titt på din hunds hud. Om du tror att din hund har en hudinfektion, måste du titta noga på några områden som du tror kan påverkas. Dela hundens kappa så att du kan se huden tydligt. Fokusera särskilt på områden där hunden har repat, liksom ofta drabbade områden som huvud, öron och fötter. 
    
  • För att minska risken för att sprida en eventuell infektion, tvätta händerna efter att ha hanterat ett djur som misstänks ha barklök.  
  •  
         
 4.  
 5.             3      Letar efter kala fläckar där kappan har misslyckats. Detta kan ofta vara fallet på huvud, öron, tassar och fötter. Är dessa platser runt? Har du en ljus röd gräns? Om du kan svara på båda frågorna med ja blir det allt mer sannolikt att det är Borkenflechte.        
 6.  
 7.             4      Observera de drabbade områdena i några dagar. Om du ser områden som verkar vara smittade eller irriterad, hålla koll på dem. Du kanske inte är säker på om det är Bark lichen, så du måste fortsätta att titta på situationen och se hur hundens tillstånd utvecklas. 
    
  • Det kan vara klokt att isolera hunden medan du tänker. Separera honom från andra djur och håll honom i ett rum med bara några mjuka möbler. Så du kan suga rummet lättare och minska risken för kontaminering. Om det visar sig att din hund verkligen har bark lichen, kan sjukdomsutbredningen och risken för infektion för andra minskas om du begränsar kontakten med andra djur.
  •  
  • Var uppmärksam på fläckar som ser ut som insektsbett eller ett allmänt utslag som inte bildar en rund form. De föreslår en alternativ diagnos - som en allergisk reaktion - som kräver en helt annan behandling. En infektion med barklök är ofta resultatet av ett försvagat immunförsvar, medan allmänna utslag delvis utlöses av ett överaktivt immunsystem.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Observera spridningen av en eventuell inflammation. Om lesionerna blir större och blir mer inflammerade, men förbli ringformiga, är de förmodligen barklagen. Du kommer att behöva få din hund undersökt av veterinären och ge antimykotiska läkemedel för behandling.                 
 10.  
             

    2      Bekräfta att din hund har bark lichen  ,

    
   
 1.             1      Ta din hund till en veterinär. I allmänhet borde du ha ditt husdjur undersökt av veterinären om du tycker att det har bark lichen. Med hjälp av olika metoder kan din veterinär bekräfta misstanken och sedan behandla den.       
 2.  
 3.             2      Du bör förstå vad din veterinär gör när du använder en trälampa. Trälampan är en speciell lampa med ultraviolett glödlampor och ett förstoringsglas. Lampan är påslagen och lamporna lämnas för att värma i tio minuter. Djuren undersöks i ett mörkt rum genom att belysa de misstänkta fläckarna med trälampan och observera reaktionen genom förstoringsglaset.  
    
  • Vissa typer av bark lichen glöder i en fluorescerande äppelgrön när de utsätts för ultraviolett ljus. Om det händer, har din hund bark lichen.
  •  
  • Därefter kan din veterinär kontrollera sina resultat genom att skicka ett prov till ett laboratorium för att bestämma arten.
  •  
  • Du bör vara medveten om att endast 50% av barklagsartet lyser på detta sätt. Med andra ord, ett negativt resultat med trälampan betyder inte att ditt husdjur inte har barklök. Detta är ett sätt att få ett snabbt positivt resultat men inget slutligt negativt resultat.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Du bör förstå vad din veterinär letar efter när du tittar på hårsäckar under mikroskopet. Din veterinär kan också få ett snabbt resultat genom att plocka håret från kanten av det drabbade området och titta på det under mikroskopet. Vid hög förstoring kan man se svampsporerna som vikas runt håraxeln, vilket också bekräftar en infektion med barklök.        
 6.  
 7.             4      Du bör veta vad din veterinär gör med en svampkultur när allt annat har misslyckats. En svampkultur ger dig ett bestämt svar. För att göra detta gnider veterinären det drabbade området med en steril borste (t.ex. en steriliserad tandborste). Borsthuvudet pressas sedan mot ett svampkulturmedium, mediumbehållaren förseglas och avlägsnas. Sedan väntar man om en svamp växer.  
    
  • Många veterinärer använder ett "internt" test där svampkultursmediet ändrar färg som en svamp växer. Detta indikerar tydligt att det är Borkenflechte.
  •  
  • Det tar i genomsnitt fyra till fem dagar för svampen att växa och orsaka en färgförändring. Testet anses endast negativt om det inte har skett någon färgförändring efter två veckor.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Låt barklaken behandlas. Om din hund har bark lichen, kommer din veterinär förmodligen att ordinera en antifungal medicinering. Under behandlingsperioden ska du isolera din hund eftersom infektionen fortfarande kan spridas till andra djur och till och med människor.  
    
  • Så att din hund inte slickar de aktuella medicinerna, borde han bära en tratt under behandlingen.
  •  
         
 10.  
             

    3      Ta reda på sjukdomen  ,

    
   
 1.             1      Du bör förstå att Bark lichen är en svampinfektion. Två typer svampar är ansvariga för bark lichen infektioner: Microsporum och Trichophyton. Denna kunskap hjälper dig att förstå hur sjukdomen sprider sig och hur man känner igen den.       
 2.  
 3.             2      Du borde veta vad barklök ser ut. Barklök har ofta runda eller fläckar på ytan av huden. I de tidiga stadierna av infektionen ser man ofta bara en plats där håret faller ut. Anledningen till detta är att svampen växer längs håraxeln, så avstår kroppen håret så skadat och det misslyckas. Hudirritationen kan orsaka klåda, men även utan uppenbar nötning kan sjukdomen bidra till håravfall i det drabbade området.       
 4.  
 5.             3      Du borde veta hur en hund kan få bark lichen. En av de viktigaste faktorerna i infektionen är djurets immunhälsa. Hos hundar förekommer barklök oftast hos valpar eller äldre djur, men det kan också påverka djur med undertryckta immunsystem. Därför är stressade hundar eller hundar som tar vissa mediciner särskilt sårbara. Anledningen är att immunsystemet håller flora och fauna, som är en vanlig del av huden, i sjön. Men om immunsystemet inte kan kämpa ordentligt, kan svampen växa obehindrat och en fullt utvecklad infektion uppstår.  
    
  • Även om svamparna som orsakar barklök är vanliga kan kontakt med hög koncentration av sporer öka sannolikheten för infektion. Starka koncentrationer finns faktiskt bara på andra infekterade djur. Om din hund är hälsosam men har bark lichen, hade han förmodligen kontakt med ett sjukt djur.
  •  
  • Bark lichen är mycket smittsam och det infekterade håret som misslyckas är en stor infektionskälla för människor och andra djur. För att undvika spridning av sjukdomen måste du separera alla infekterade djur och avlägsna pälsen från ett infekterat djur innan andra djur får komma in i området.
  •  
         
 6.  
             

Varningar .

                Läs mer... (10)      
Djur populär:
Träna din hamster.

Ta reda på om din hund har matallergi.

Rengör sår på katter.

Undvik fästingar hos hundar.

Bli av med löss i hunden.

Få din katt till en ny valp.

Få din marsvin att lita på dig.

Behandla förstoppning hos hundar.

Ljusa din hästs kappa.

Få din katt att använda kattlådan igen.

Lär en katt en hög fem.

Överlev en lejonattack.

Gör din egen hundmat.

Manliga och kvinnliga möss skiljer sig från varandra.

Bli av med earwigs.

Behandla aspergillos hos hundar.

Håll en glad hamster.

Ett husdjur begravd.

Gör kattavvisande medel.

Träna en beagle.

Ta hand om en parkett.

ako woman