Home \ djur
 

Bli av med tvättbjörnar.

 

Raccoons är söta på TV, men de är inte så söta när de sprider sina papperskorgen i trädgården. Den goda nyheten är att du kan använda humana tekniker för att köra tvättbjörnar ur din gård. Se till att dina skräpburkar är oattraktiva eller otillgängliga för dem. Ta bort möjliga matkällor från din trädgård eller förhindra åtkomst till dem. Slutligen måste du fortfarande blockera all tillgång till ditt hus.

              

Förfarande .

    

    1      Håll tvättbjörnar borta från ditt sopor  ,

    
   
 1.            1      Säkra locket på dina sopor. Använd ett rep, en kedja eller en bungeesnor för att fästa locket ordentligt. Alternativt kan du locka locket med vikter, tegelstenar eller andra tunga föremål. Vikten bör vara ca 9 kg, så att även de starkaste, fullvuxna tvättbjörnarna inte får locket öppet.  
    
  • Om du har råd med det, kan du också köpa skräpburkar med barer eller lås.
  •  
         
 2.  
 3.                  2      Rengör dina skräpburkar. Skölj med en slang ungefär en gång i veckan. Stänk med bakpulver för att avlägsna eventuella kvarvarande matlukt. Vrid dem över för att förhindra myggor eller tvättbjörnar från dricksvatten.        
 4.  
 5.                  3      Dumpa inte sopor på natten. Raccoons är nattliga och skräpburkar är bland deras favorit "jaktmarker". Så du behöver inte gå i sopor, du borde behålla tonarna i garaget eller i andra inomhusutrymmen. Ta henne ut på morgonen på sopbilen.        
 6.  
 7.                  4      Packa matrester två gånger. Raccoons har en mycket god luktsans och kan upptäcka matkällor långt ifrån. Om du fördubblar matrester, minskar du lukten. Det här är särskilt användbart om du behöver lämna din skräp om natten innan du hämtar soporna.                  
 8.  
             

    2      Ta bort matkällor  ,

    
   
 1.             1      Ta bort alla matrester från din trädgård. Samla bär som har fallit från trädet. Se till att picknickbord och stolar (och allt annat som är ute) är fria från mat och smulor. Rengör dessa områden noggrant. Kontrollera området igen efter rengöring.        
 2.  
 3.             2      Var uppmärksam på sällskapsdjur. Raccoons är omnivores och stoppar därför inte hos hund och kattmat som ligger utanför. Du kan helt undvika detta problem genom att mata ditt husdjur inomhus. Om du behöver göra det utomhus, ta bort eventuell kvarvarande våt eller torr mat efter matning. Om du har en hund eller kattflik, måste du hålla matskålar borta från dessa åtkomstpunkter.        
 4.  
 5.             3      Feeders för fåglar bör inte vara inom räckhåll. Även en fågelmatare med solrosfrön kan vara förförisk för en tvättbjörn. Häng fågelmataren på en stolpe ca 1 cm i diameter. Raccoons kan inte klättra upp sådana smala stavar. Säkra polen så att den inte kan knackas över. Håll fågelfröet i en metallkorg eller ett interiör där tvättbjörnarna inte kommer.  
    
  • Om det inte är ett alternativ ska du ta med ditt fågelhus i garaget eller skjul precis före solnedgången.
  •  
         
 6.  
 7.                  4      Skydda din fiskdamm. Som omnivörer gillar vaskebjörnar att fiska. Lägg betongstenar, keramiska rör och trådkorgar i dammen. I den kan din fisk gömma sig. Du kan också fästa ett metallnät över dammen. Köp det starkaste materialet du kan hitta för att hålla tvättbjörnen.        
 8.  
             

    3      Ta bort åtkomstpunkter  ,

    
   
 1.                  1      Hitta åtkomstpunkterna. Titta på ditt hus, ditt garage och ditt stängsel. Leta efter hål med en diameter av 7,5 cm eller större. Titta på downspouts för repor och rester av kroppsolja som tvättbjörnarna kanske har klättrat där. När du är på vinden, titta under hörn, takfönster eller brutna ventilationshål. Om du hör dem i ditt krypningsutrymme, leta efter brutna ventilationshål eller grottor. Det kan också hjälpa till att leta efter fotavtryck, särskilt när det har regnat och det är väldigt lerigt.        
 2.  
 3.                  2      Hitta nestningsområden. Raccoons använder inte häckningsmaterial som fåglar gör. Du kan bara känna igen ett bo med de droppings som de lämnar bakom sig. Leta efter bruna, cylindriska föremål med smälta bär. Vaskebjörnen av tvättbjörnar ser ut som hos små hundar. Om du är osäker, ring ditt miljökontor.        
 4.  
 5.             3      Fördela tvättbjörnar från ingångspunkter och boendområden. Koka en kopp cayennepeppar och tre till fem hackade habaneros i vatten och låt blandningen svalna. Häll det sedan i en sprayflaska och spraya ingångspunkterna. Som tvättbjörnar är beroende av sina näsor, tålar de inte längre de nästande områdena.  
    
  • Använd glasögon och andningsskydd vid sprayning inomhus. Även om chilies är giftfria kan de irritera slimhinnorna i ögonen och munnen.  
  •  
         
 6.  
 7.                  4      Hitta huvudaccesspunkten. Titta på taket, på grunden eller på sidorna. Tydliga skyltar är nygravade hål, nestmaterial, fläckar eller hår som hänger i ingången. Om entrén ligger nära fundamentet kan du också leta efter fotspår på marken.        
 8.  
 9.                  5      Lås de flesta åtkomstpunkter. Kontrollera att tvättbjörnarna har lämnat området innan du stänger några öppningar. Det bästa stället att hitta tomma utrymmen är mellan 8:00 och 11:00 när tvättbjörnarna förekommer. Täck in ingångarna med 1,3 cm kyckling och försegla med skum eller tätningsmedel.        
 10.  
 11.                  6      Använd tidningspapper vid huvudåtkomstpunkten. Vänta tills någon gång mellan 20:00 och 23:00. Lägg tidningspapperet i öppningen. Titta på tidningen på morgonen. Om det har flyttats kan tvättbjörnarna ha blivit avskurna. Sätt tillbaka den igen. Fortsätt att titta på området i 48 timmar. Om tidningspappret inte rör sig kan du stänga öppningen permanent.  
    
  • Om det flyttas, kommer tvättbjörnarna troligen att vara tillbaka. Kolla om du har att göra med en mor och hennes pojke. Om så är fallet borde du låta pojkarna växa tills moderen tar dem någon annanstans. Om du hittar en övergiven tvättbjörnsbull måste du kontakta närmaste djurpark för att hjälpa dig.  
  •  
  • Om det inte finns några pojkar kan du få en envägsdörr som används av ett proffs, så tvättbjörnarna kan komma ut men inte tillbaka in.  
  •  
  • Du får inte permanent blockera ventilationshål med tidningen.
  •  
         
 12.  
 13.             7      Gör din trädgård otillgänglig. Raccoons kan enkelt klättra trä eller metall staket. De använder också grenar eller buskar som ligger i närheten för att komma över staket. Fäst elektriska ledningar till toppen och botten av ditt stängsel så att tvättbjörnarna inte kommer in. Korta grenar som är nära stängsel. 
    
  • Om du vill ersätta ditt staket, se till att ledningen inte är längre än 7,6 cm. Så, unga tvättbjörnar kan inte gå till din trädgård.  
  •  
         
 14.  
             

Tips .

                  

Varningar .

                Läs mer... (18)      
Djur populär:
Trä en kanin.

Håll en rovfågel stadig.

Behandla en simblåsesjukdom med guldfisk.

Design en bostad för en padda.

Sätt fisk i ett nytt akvarium.

Se till att din hund inte biter.

En roligt katt lugnar sig ner.

Erkänna rabies hos en hund.

Fläta på hästens svans.

Hitta en gräsorm.

Mjölkgetter med hand.

Vilda djurattacker överlever.

Behandla öronmider hos katter.

Hitta en rutthund.

Ta hand om dina hunds grundläggande behov.

Bli av med kackerlackor.

Manliga och kvinnliga möss skiljer sig från varandra.

Bestäm kön på en skalär.

Ta hand om en döende marsvin.

Undersök katter för uttorkning.

Bli av med fästingar i trädgården.

ako woman