Home \ djur
 

Uppmuntra din katt att dricka mer vatten.

 

Även om katter inte behöver så mycket vatten som andra varelser, är det fortfarande viktigt att de håller sig hydrerade, särskilt om de har njure- eller blåsproblem. Om du vill se till att de får tillräckligt med att dricka, kan du göra sitt vatten mer attraktivt genom att byta vattenskålarna, placera dem på olika ställen i huset och kanske till och med smaka dem med lite konserverad kycklingjuice. Katter är kända för att vara picky, men om du försöker nog, borde du kunna hitta ett sätt för din favoritkatt att äta sin skål.

                 

Förfarande .

    
   
 1.            1      Använd en mängd olika skål och skålar. Katter är kräsna av sig själva och varje katt tenderar att tycka om att dricka skålar. Vissa gillar att dricka från rostfria skålar, andra som vanliga keramiska skålar, medan andra gillar plastskålar. Om det du har, vad det än är, fungerar inte för din katt, försök bara att byta ut det och se om en annan stil är mer tilltalande för dig. Vissa katter föredrar att dricka från glasögon istället för skålar, eller de tycker om skålar som är bredare eller smidigare än andra. Det finns inget riktigt svar, men experimentering hjälper dig att hitta det drickfartyg som din katt gillar mest.  
    
  • Du kan ha en mängd olika färgade och färgglada skålar och skålar för din katt att välja.
  •  
  • Du kan också använda skålar och skålar av olika material för att se om din katt föredrar.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Ställ in skålarna på olika ställen i ditt hus. Om du bara har vattenskålarna på ett ställe, kan det hålla katten från att dricka. Att ha skålen i diskbänken, på bänkskivan i köket, på din säng, i badrummet eller någonstans i huset, kommer att uppmuntra din katt att utforska mer och påminna dem om vikten av att dricka. Om dina skal bara är på ett ställe kan det vara att katten glömmer dem.  
    
  • Du bör sätta upp vattnet speciellt där katten är sannolikt. Om din katt sover i timmar i vindrutan, lägg en kopp vatten på din favoritplats och se vad som händer.
  •  
  • Katter är galen på badet också! Prova att lägga en skål med vatten där och lura din kattunge för att få det roliga påbörjas.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Håll skålarna och vattnet rena. Se till att dina kattunge skålar är rena så att de verkligen vill dricka från dem. En av anledningarna till att hon inte får dricka mycket är att skålarna är smutsiga. Se till att du tvättar det med tvål och vatten varje dag, så du kan också dricka av det. Du bör också kontrollera vattnet några timmar för att se till att inget har fallit in i det, särskilt i köket eller när katten gillar att dra föremål i sin vattenskål.  
    
  • Något att säga, bör du ändra kattens vatten minst en gång om dagen, om inte två gånger om dagen. Vissa katter är väldigt kräsen om att ha rent vatten.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Skjut vattenskålarna bort från kattmat eller kattskräp. Tänk på det: vill du dricka bredvid din toalett? Din katt är densamma. Placera inte maten eller vattnet bredvid kattavdelningen om du vill att hon ska äta eller dricka. Placera vattnet på ett tilltalande och rent ställe, långt ifrån lådan. Vissa katter bryr sig inte, men andra är picky att de inte har sin vattenskål bredvid maten, så du kan prova det. 
    
  • Om du lägger skålarna för första gången, låt din katt se var du tar med dem, så att hon nästa gång hon vill dricka blir hon inte rastlös  
         
 8.  
 9.             5      Kör kranen. Medan inte särskilt vattenbesparande, gillar vissa katter helt och hållet att dricka från kranen. Du blir väldigt exalterad med rinnande vatten och om du kör i kranet i liten skala blir din katt nyfiken och det kan till och med leda till att hon dricker den. Du kan till och med föra henne till sinken i början om hon inte är nyfiken nog, och visa henne hur mycket kul det är att dricka från kranen.  
    
  • Du kan även göra denna del av din morgon eller kväll rutin. Om du låter kranan springa, om du stiger upp eller gör dig redo för sängen, då kommer katten att veta vad som ska förväntas.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Få en dricksfontän. Många katter älskar att dricka fontäner som håller sitt vatten igång hela dagen, vilket gör vattnet ännu mer spännande. Katter älskar att titta, leka med och dricka från dessa brunnar och de uppmuntrar dem definitivt att dricka mer vatten. Katter älskar att springa vatten mer än fortfarande vatten och vissa flytta även sina vattenskålar för att få vattnet att röra sig! Men om du ställer upp det för första gången, se till att du också har vanliga vattenskålar så att din katt har ett annat alternativ om hon inte är redo för brunnen.  
    
  • Kattdryckfontäner kan vara lite dyra och kostar minst 40 € i de flesta fall. Men om du är orolig att din katt kan vara uttorkad, kan det vara värt att investera.
  •  
         
 12.  
 13.             7      Sätt lite tonfisk eller kycklingföda i din kattens vatten. Du kan också lägga till lite juice av läckra kattmat till din katt vatten för att uppmuntra dem att dricka mer. Du kan bara lägga till en sked eller två och blanda den i för att "lura" din katt till att dricka vattnet. Var bara förberedd för det faktum att inte alla katter gillar smaken av detta vatten och att det kanske inte fungerar för varje katt. Men om din katt vanligtvis gillar våtmat för katter, ska juicen av det tjäna sitt syfte.       
 14.  
 15.             8      Ge din katt mer våtmat. Som namnet antyder innehåller våtmat mer fukt än torrfoder. Även om det oftast är rikare och dyrare, om du är orolig för att din katt inte dricker tillräckligt, kanske du vill byta till mer våtmat eller kanske byta till det helt, så länge som din veterinär säger att det är okej.  
    
  • Ge inte upp vatten i din torra mat i ett försök att få din katt att dricka vatten. Detta gör inte bara matningen mindre tilltalande och blötläggning, det kan också snabbt förstöra.
  •  
         
 16.  
 17.             9      Sätt isbitar i vattnet på din katt. Vissa katter älskar verkligen kallt vatten och isbitarna ger dem något spännande att leka med. Låt din katt titta på att du lägger en isbit i vattnet, och du kommer att finna att hon är mer glad över dricksvatten än någonsin tidigare. Lägg bara en eller två isbitar i varje skål först så att din katt inte är helt förvirrad av temperaturändringen.        
 18.  
 19.             10      Servera mindre, mer frekventa måltider. Många katter tenderar att dricka efter att ha ätit, liksom människor, så om du vill uppmuntra din katt att dricka, kan du försöka mata din katt mer än en eller två gånger om dagen för många möjligheter att gå till källan. Det kan ta tid för din katt att vänja sig vid denna nya utfodringsplan, men det kan vara värt det. Nackdelen är att du måste vara där för att mata din katt oftare.       
 20.  
 21.             11      Sätt kattnäpp i din kattens vattenskål. Sätt en liten kattnyp i botten av vattenskålen och krossa den för att blanda med vattnet. Din katt blir galen om det här vattnet och dricker det - hoppas kunna få lite kattnäppa i munnen. Du kan även låta din katt titta på dig, så hon vet att katten är verkligen i den.                  
 22.  
             

Tips .

                  

Varningar .

                  

Vad du behöver .

                Läs mer... (6)      
Djur populär:
Köp en tysk herdevalp.

Gör en enkel kattbädd.

Hundar skäller av.

Gör en kattbädd ur en gammal tröja.

Känn skillnaden mellan en giftig koralslang och en kungens slang.

Ta en katt utan en transportlåda till veterinären.

Håll katter ur trädgården.

Upptäck termitskador.

Håll en rovfågel stadig.

Håll en kanin som husdjur.

Diagnostisk kronisk kräkning hos katter.

Omsorg för en babybarkare.

Foderhönor.

Bestäm könet av en siamesisk kämpande fisk.

Sköter om en sköldpadda.

Mäta en sadel.

Åtgärda kappförlust hos katter.

Utbilda valpar.

Undervisa din hund för att skydda dig.

Framkalla kräkningar hos en hund.

Håll en padda som husdjur.

ako woman