Home \ djur
 

fånga en sköldpadda.

 

Har du en sköldpadda i swimmingpoolen eller har en snappsköldpadda flyttad till din damm? Om du har svarat ja på någon av dessa frågor är det förmodligen dags att lära dig att fånga en sköldpadda. Följ en av dessa metoder för att fånga en sköldpadda och släpp den.

              

Förfarande .

    

    1      Sätt in en sköldpaddafälla  ,

    
   
 1.            1      Hitta sköldpaddan. Om du försöker ta bort en från din pool eller damm, vet du redan var sköldpaddan är. Om du bara försöker fånga en sköldpadda i naturen, kan du vanligtvis hitta den i närheten av mindre dammar, där det är fuktigt med massor av gömställen och stenar. Om vattnet sjunker lite, har du förmodligen den största framgången på stranden om möjligt.  
    
  • Det är bäst att lämna sköldpaddor i deras naturliga livsmiljö istället för att ta dem hem som husdjur. Om hon verkar glad i sitt bostadsutrymme, lämna henne bara där. Om du är orolig för deras välbefinnande, kanske du vill kontakta den lokala fiskeorganisationen eller Wildlife Club och fråga vad du ska göra.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Gräva ett hål i närheten av sköldpaddan. Hålet ska vara ca 25 cm djupt och 25 cm bredt och väldigt brant vid sidorna. Hålets form är obetydlig så länge den är tillräckligt djup och tillgänglig för sköldpaddan.  
    
  • Gräva inte hålet djupare än 18 centimeter. Ett fall i ett sådant djupt hål kan allvarligt skada sköldpaddan.
  •  
  • Du kan också köpa en färdig fälla. Det finns ett antal tillverkare, varav många är helt enkelt medborgare som uppfann sin egen fälldesign.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Lägg en bete i fällan. De flesta sköldpaddor som gröna bladgrönsaker och små insekter, men du kan experimentera med en mängd olika livsmedel. Lägg tillräckligt med bete i fällan, speciellt om du planerar att lämna fällan en dag och komma tillbaka senare.  
    
  • Olika arter av sköldpaddor äter olika saker. Sköldpaddor är till och med kända för att vara avskräckare som äter rester av andra döda djur, så att du kan använda små bitar av rått kött för att fånga specifika sköldpaddsarter.  
  •  
  • Glöm inte att lägga betet runt fällan också. Lägg ut tillräckligt om fällan för att sköldpaddan ska märka, men inte så mycket som att fylla dig innan du tar betet i fällan. Ett riven salladsblad med små bitar som är utspridda runt fällan fungerar bra.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Vänta tills en sköldpadda tumlar in i fällan. Låt dem mata och spåra betet som leder till fällan tills det faller i hålet eller går in i fällan.  
    
  • Om sköldpaddan ignorerar maten eller inte märker den, närma henne tyst bakifrån och tryck snabbt på sin svans med en liten pinne. Detta kommer förmodligen att starta sköldpaddan och tvinga det att springa rakt in i hålet.
  •  
  • Om du har andra saker att göra och är trött på att vänta på att sköldpaddan ska falla i fällan, tänk bara på fällan en stund. Det kan ta mer än ett försök, eftersom andra djur kan äta betet, men kanske kommer du att fånga sköldpaddan.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Ta sköldpaddan ur fällan. Ta det försiktigt i mitten och se till att du håller fingrarna borta från dina extremiteter.  
    
  • Sköldpaddor har starka klor som kan skrapa överraskande starka och många är också tunga bettar, så var försiktig.
  •  
  • Om du inte vill röra sköldpaddan kan du lyfta den ur hålet i marken med en hink eller skopa. Om du använder en förfärdig fälla, måste du bara hämta fällan för att flytta sköldpaddan till en annan plats.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Förvandla sköldpaddan till en lämplig livsmiljö. Innan du tar sköldpaddan är det viktigt att veta vilken typ av sköldpaddor som är infödda i ditt område. Vissa sköldpaddor är ofarliga och bör lätt exponeras i närheten. Andra sköldpaddor betraktas som invasiva arter och deras hantering bör överlämnas till den lokala fiskeorganisationen eller vilda djurklubben. Ta reda på vilken typ av sköldpadda du har fångat och uppför sig i enlighet med detta.                 
 12.  
             

    2      Hand att fånga sköldpaddan  ,

    
   
 1.             1      Innan du börjar bör du ta reda på vilken typ av sköldpadda du har att göra med. Handskärande sköldpaddor som använder den här metoden fungerar bäst när du försöker fånga små sköldpaddor. 
    
  • Om du vill fånga en stor sköldpadda kan du förmodligen bara smyga på den och ta den åt sidan.
  •  
  • Akta dig för att snappa sköldpaddor! De har en lång hals som de kan böja bakåt för att ta hand om dem! Det är bäst att bara lämna henne ensam.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Sätt fingrarna i vattnet när du ser sköldpaddor i närheten. Vrid långsamt med fingrarna. Detta bör fånga sköldpaddans uppmärksamhet eftersom de efterliknar insektens rörelse på vattnet.       
 4.  
 5.             3      Låt sköldpaddan komma nära. Men låt henne inte komma så nära att hon biter dig. Du måste kunna avgöra när hon är tillräckligt nära att du kan ta henne med den andra handen.       
 6.  
 7.             4      Ta snabbt tag i sköldpaddan vid sidan. Om du oroar dig för att ta tag i sköldpaddan med händerna, ta en liten behållare för att hålla den med, eller du kan bära trädgårdshandskar eller snöhandskar så att du inte blir repad eller biten.       
 8.  
 9.             5      Njut av sköldpaddan, men ta den inte hem. Det är fantastiskt att se ett vilda djur i närheten, men ta det inte permanent från dess naturliga livsmiljö. Ursprungliga sköldpaddspopulationer, som många andra vilda djur, tappar tyvärr runt om i världen. Vi behöver hjälpa dem att överleva genom att låta dem leva i sin naturliga miljö.       
 10.  
             

Varningar .

      

<91112>             Läs mer... (1)      

Djur populär:
Tillför en häst.

Avskilja lek och slåss i katter.

Ge en halv parade.

Omsorg för en sjuk hund.

Upptäck om din fisk är sjuk.

Ha en hälsosam kämpfisk.

Älska din hund.

Håll skunkar ut.

Bygg ett kattträd.

Sätt honungsbina i din trädgård.

Vad ska man göra med hajattack.

Unvilja en hund som skriker.

Trä en papegoja.

Hjälp en gravid marsvin.

2 3 veckors gammal övergiven kattungehöjning.

Ta hand om dina hunds grundläggande behov.

Transport en häst.

Så älskar din parkett dig.

Ställ in ett akvarietsköldpadda.

Fodervatten och dammsköldpaddor ordentligt.

Kyl en hund i varmt väder.

ako woman