Home \ djur
 

odla syrsor.

 

Är du trött på att köpa dina syrsor i husdjursbutiken varje vecka för att mata din skalig, läderrik eller hårig liten vän? Om du är en riktig själv-mannen mannen, kanske är det intressant att du odlar din egen grillkoloni. Så du kan bekvämt tillhandahålla i ditt eget hem regelbundet och gratis med leveranser av syrsor.

              

Förfarande .

    

  Del 1      De första förberedelserna görs  ,

    
   
 1.            1      Köp olika behållare eller plastburkar. Du behöver en behållare eller burk för att hålla cricketerna. Det är lättare att ha minst två behållare, varav en är för vuxna och reproduktiva syrsor och den andra för växande syrsor. Bestäm hur många syrsor du vill odla och få behållarna i lämplig storlek.  
    
  • Du bör vara säker på att behållaren är tillräckligt stor för din grillkoloni. Ett stort misstag som ofta görs när man odlar crickets är en för liten behållare. När cricketsna hålls i en mycket begränsad miljö äter de varandra och det finns färre crickets som kämpar runt på platsen. Det är inte vad du vill ha. Därför bör du se till att behållaren är tillräckligt stor.
  •  
  • Få ett stort förvaringsutrymme med ett hårt lock för att förhindra att crickets bryts ut. Plastförvaringslåda med höga sidoväggar är bäst. En behållare som rymmer 53 liter är tillräcklig för en koloni med 500 syrsor med tillräckligt med kartong eller äggkartong, som klättring. Förvaringsboxar med släta väggar minskar mängden syrsor som flyr från behållaren.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Installera en lufttillförsel i dina tankar. Klipp två hål på 15 cm i locket. Täck öppningarna med finmetallgaller för myggor för att förhindra utbrott. Använd inte en plastrista eftersom cricketsna kan bita den. Stick i gallret med en hetlimpistol. Du kan experimentera med olika typer av ventilation om du vill ha extra kontroll över värmeutveckling.        
 4.  
 5.             3      Belägg golvet med vermikulit. Stänk ett lager av 2,5 cm till 4,5 cm vermikulit på behållarens botten. Detta ger cricketsna en grund att springa på. Vermikuliten håller också marken torr, förhindrar spridningen av bakterier och reducerar luktutvecklingen. Speciellt i tätare kolonier måste detta skikt förnyas var 1 till 6 månader. Så köp lite extra vermikulit.        
 6.  
 7.             4      Placera en utbytbar plastbehållare, som du fyller med våt, lös humus i förvaringslåda. Honorna behöver honom att lägga sina ägg i den. Försök placera behållaren så att den bara är något högre än vermikuliten så att syrorna kan komma in i behållaren. Se till att humusen är fri från bekämpningsmedel och gödningsmedel.  
    
  • Du kan sträcka ett nät över humusen för att förhindra att cricketsna gräver och äter ägget. Honorna lägger sina ägg genom ett slangrör (ovipositor), med vilket de lätt tränger in i nätet.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Köp 50 eller fler crickets. Kom ihåg att du köper tillräckligt med grillar för att mata ditt husdjur och behålla 30-50 exemplar kvar för avel. Det är viktigt att ha en blandning av honor och män, helst kvinnor bör råda.  
    
  • Kvinnorna har tre långa spikar på ryggen, av vilka dominerande ovipositor används i marken. Den kvinnliga syrsan utvecklar fullt formade vingar.
  •  
  • Den manliga syrsan har bara två spikar. De har korta, knappt utvecklade vingar, med vilka de producerar de välbekanta ljud som man hör på natten.
  •  
                   
 10.  
             

  Del 2      Start avel  ,

    
   
 1.             1      Bygg din koloni och ge dem mat. Sätt alla syrsor i din färdiga behållare. Placera en grundskål med inköpt grillmat eller en ersättningsmedel (premiumkvalitets krossad kattmat) så långt som möjligt från humus in i behållaren.  
    
  • Du kan också mata din koloni med frukt, potatisskivor, gröna grönsaker och andra vegetabiliska livsmedel för att komplettera din kost. Se till att du tar oöskad färsk mat ur behållaren innan den formar eller rinner.
  •  
  • Övriga livsmedel för grillar inkluderar fiskflingor för tropiska fiskar, fiskpellets för dammfisk, kaninmat (alfalfa pellets) eller andra matar med höga nivåer av protein.  
  •  
  • Försök diversifiera din kost för att hålla dina syrsor glad. Hälsan hos dina syrsor har direkt inverkan på dina husdjurs hälsa. Slutför torrmat med frukt och grönsaker eller med löv och sallad. Så du kan vara säker på att dina syrsor verkligen är en protein med hög protein för dina husdjur.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Se till att du erbjuder rätt mängd vatten till dina syrsor. Krickorna behöver nästan alltid en vattenkälla för att vara hälsosam och levande. Du kan se din cricket swarm dricka varje gång du befuktar behållaren. Det här är några kreativa metoder för att grilla uppfödare för att hålla svärmen välfuktad:  
    
  • Försök att installera en Reptile Inverted Recycle Bottle med en svamp i din behållare. Svampen förhindrar läckage eller nedsänkning av vattnet i substratet.
  •  
  • Klipp upp långsidan av en toalettpappersrulle och öppna den i en rektangel. Wrap mycket absorberande toalettpapper runt denna rulle och placera den i ett hörn av behållaren för att bilda en slags fästning.
  •  
  • En skål med vattengel (den säljs också som humus-substitut under namnet polyakrylamid) eller icke-smaksatt gelatin gör en bra vattenkylare i ett hörn av behållaren.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Värm dina syrsor. Det är viktigt att hålla syrsorna varma så att de kan reproducera och kläcka sina ägg. Värmen kan genereras genom olika metoder, såsom en reptilvärmare, en värmepanna eller en lampa. Du kan värma en klädkammare med en värmare. Så du erbjuder både crickets och ägg tillräckligt med värme.  
    
  • Under parning skar hanarna endast vid en temperatur av 12 ° C till 37 ° C. Den bästa temperaturen för grillning är mellan 26 ° C och 32 ° C.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Ge din crickets tid att kompisera. Om du erbjuder dem tillräckligt med mat, vatten och värme och dina syrsor är glada, kommer de att föröka sig rikligt. Ge dem två veckor att kompisera och lägga ägg i humusen. Cricketsna gräver ca 2,5 cm djupt in i humusen och lägger sedan ägget. Efter två veckor kommer jordens översta lag att täckas med små långsträckta ägg, ungefär hälften av en riskorns storlek. Ta försiktigt bort det här skiktet och lägg det i en broder för att inkubera äggen.  
    
  • Medan du väntar på att dina syrsor ska lägga ägg måste du vara försiktig med att hålla jorden fuktig. Äggen som torkar helt ut är stunted och därför värdelös. Fyll en nebulizer med filtrerat vatten och sprut jorden regelbundet för att säkerställa att den inte torkar helt ut på grund av värmen.
  •  
         
 8.  
             

  Del 3      Slutför utbredningen  ,

    
   
 1.             1      kläck äggen. Krickorna behöver värme för att äggen ska utvecklas tills de kläcker. Placera den lilla plastbehållaren med humus i en större behållare som kan förseglas väl och bibehålla en temperatur på 29 ° C till 32 ° C. Efter ungefär två veckor (lite längre vid låga temperaturer) börjar de unga syrsan börja kläcka. De är storleken på ett sandkorn. Under de kommande två veckorna kläcker de hundratals varje dag.        
 2.  
 3.             2      Samla stekpannor och placera dem i uppfödningstanken. Denna behållare ska vara försedd med tillräckligt med mat och vatten tills de små syrsorna har uppnått en storlek på cirka 7 till 10 dagar för att kunna placera dem i huvudbehållaren.  
    
  • Kom ihåg att fukta jorden i din avlstank mycket ofta så att syrorna har tillräckligt med vatten.
  •  
  • Du kan också placera uppfödningstanken på en värmepanna som du ställer in vid 26 ° C till 32 ° C.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Repetera. Om du upprepar stegen ovan med dina syrsor, kommer du att producera dem med hundratals eller till och med tusentals och du kommer att ha gott om mat till ditt husdjur och kanske även dina väns husdjur. Mycket snart blir du en riktig grilluppfödare. När dina syrsor dör, undersök noggrant följande punkter:  
    
  • Inte tillräckligt med utrymme. Cricketsna behöver mycket utrymme som livsmiljö och för reproduktion. Om dina syrsor lever för nära varandra, äter de varandra för att ta bort sina kamrater från ekosystemet.
  •  
  • Inte tillräckligt eller för mycket vatten. Cricketsna behöver mer vatten än du tror. Det är mycket viktigt att dämpa golvet med vatten varannan dag och fylla upp vattenbehållarna. Samtidigt bör du inte drunkna syren i vatten. Regelbunden dimning och kontroll av vattenförsörjningen är tillräcklig.
  •  
  • Inte tillräckligt med värme. Cricketsna älskar varma temperaturer för att leva och för reproduktion. Försök att bibehålla en optimal temperatur mellan 26 ° C och 32 ° C i behållaren.
  •  
         
 6.  
             

Tips .

                  

Varningar .

                     
Djur populär:
Vinn din budgies förtroende.

Erkänn en brasiliansk vandrande spindel.

Erkänn en sfärisk spindel.

Ta bort spindlar.

Ta hand om en get.

Förmedla din hund.

Höja fjärilar.

Ta hand om får.

Att känna igen en brun änka.

Lämna en hunds grävning.

Identifiera skalbagge.

Att hyra en hund.

Vinn förtroende hos en katt.

Träna stora danar.

Använd en elektrisk krage för hundträning korrekt.

Montera ett elstaket.

Hälsa öroninfektioner hos hundar.

Ta hand om syriska gyllene hamstrar.

Byt vatten i akvariet.

Lär din hund nej.

Rengör akvariet för att slåss fisk.

ako woman