Home \ djur
 

Afrikanska jätte sniglar håller.

 

De afrikanska jätteslaklarna, även kända som stora agatsläckor, kommer från Östafrika, men har anpassat sig som en invasiv art till många olika länder. De kan vara upp till 25 cm långa. Om de får behållas i ditt land, är de stora husdjur eftersom de inte behöver så mycket omsorg och det är fascinerande att titta på dem. Om du vill behålla en afrikansk jätte snigel behöver du ge henne ett skydd, ge henne rätt skötsel och ge henne färsk mat regelbundet.

              

Förfarande .

    

  Del 1      En African Giant Snail Housing  ,

    
   
 1.            1      Få ett akvarium med ett tätt passande lock. Skruven behöver naturligtvis luft, men det är också viktigt att locket på behållaren är tätt så att den inte kan klättra ut. Ett akvarium är mycket väl lämpat, liksom andra plast- eller glasbehållare med fast lock.  
    
  • Ta inte en träbehållare eftersom splinterna kan skada snigeln.
  •  
  • För två sniglar måste behållaren vara minst 65 centimeter med 45 centimeter med 40 centimeter.
  •  
  • Du kan hålla snigeln ensam eller med en partner. Sniglar är emellertid Hermaphodites. Så om du har mer än en i samma behållare får du troligen sniglar.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Lägg substrat i behållaren. Underlaget är golvet som din snigel behöver känna sig bekvämt. Sniglar som jord, men du behöver torvfri kompostmark. Ta inte något som du har i din trädgård, eftersom det kan innehålla kemikalier som skadar din snigel.  
    
  • Placera tre till sex tums substrat i behållaren.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Fuktar substratet. Komposten du använder måste hållas fuktig för att din snigel ska vara lycklig. Det behöver inte blötläggas, det behöver bara vara fuktigt. Använd en sprayflaska för detta.  
    
  • Stänk behållaren en liten bit varje dag för att fukta jorden och ge rätt fuktighet.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Håll din snigel varm. Sniglar känner sig mest bekväma vid temperaturer mellan 21 ° C och 23 ° C. Det är bäst att höja temperaturen (om rummet inte är tillräckligt varmt) genom att placera en värmematta under hälften av snigelskalet. Du bör bara lägga den under en halv, så att snigeln också har områden där det kan svalna om det behövs.  
    
  • Håll ögonen på temperaturen i akvariet med hjälp av en termometer. Den afrikanska jätteslakan kan leva i temperaturer mellan 18 ° C och 29 ° C, men de bör inte vara under eller över den.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Ge indirekt solljus. Sniglar behöver lite ljus för att vara lyckliga. Indirekt solljus är bäst för dig. Direkt solljus är för mycket för sniglarna och de gömmer sig när det är möjligt.        
 10.  
 11.             6      Se efter tecken på att hon inte mår bra. Om snigeln inte gillar villkoren i hennes bostad, låser hon sig säkert i sitt skal. Ofta gömmer sig snigeln när akvariet inte är tillräckligt varmt. När du har löst problemet kan du locka det ut genom att bada det i varmt vatten.  
    
  • Sätt det försiktigt i en skål med vatten och torka av det med en mjuk trasa.
  •  
                   
 12.  
             

  Del 2      Sörja för korrekt hygien  ,

    
   
 1.             1      Torka av akvariet om det ser smutsigt ut. Om du märker att akvariet ser smutsigt ut eller smutsigt, måste du torka av det. Torka sidorna och locket med en fuktig trasa.        
 2.  
 3.             2      Byt substrat varje vecka. Substratet blir smutsigt över tid då din snigel använder den som toalett. Därför måste det ändras regelbundet. Ta bort det gamla substratet en gång i veckan och byt ut det med ett nytt rent lager.        
 4.  
 5.             3      Rengör akvariet en gång i månaden. När och då måste du rengöra akvariet helt. Rengör det minst en gång i månaden, med vissa ägare gör det varje vecka. Ta ut allt och skrubba akvariet med varmt vatten.  
    
  • Använd inte tvättmedel eller desinfektionsmedel eftersom dina sniglar tar dem genom huden.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Bad sniglarna en gång i månaden. Sniglar måste badas regelbundet, vanligtvis en gång i månaden. Kom ihåg att sniglar absorberar ämnen genom huden. Därför får du inte använda tvål. Bad bara i ljummet vatten och torka sedan försiktigt med en mjuk trasa.        
 8.  
 9.             5      Tvätta händerna noggrant. När du har behandlat snigeln och dess miljö, till exempel efter badning eller rengöring av buret, måste du tvätta händerna noggrant. Tvätta med varmt vatten och tvål i minst 20 sekunder före sköljning.        
 10.  
             

  Del 3      Mata snigeln  ,

    
   
 1.             1      Ta färsk mat. Afrikanska jätte sniglar äter nästan allt vegetarian, men det är bäst att ta färska råvaror. Börja med mat som sallad, gurkor, äpplen, bananer och kål. Prova majs och peppar, zucchini, druvor, meloner, vattenkryddor och spenat.  
    
  • Fortsätt kontrollera mat och ta bort det när det inte är bra längre.
  •  
  • Ge inte sniglarna, pasta (stärkelseföda livsmedel) eller produkter med salt.  
  •  
         
 2.  
 3.             2      Tvätta maten på din snigel noggrant. Kom ihåg att tvätta din snails mat innan du ger den till henne. Du måste se till att alla bekämpningsmedel har tvättats bort så att din snigel inte äter dem.        
 4.  
 5.             3      Använd en liten vattenskål. Lägg en grund skål med vatten i din snigels bostad så att hon kan dricka. Fördelen är att denna skål också generellt ger fukt i akvariet. Byt vattnet en gång om dagen.        
 6.  
 7.             4      Erbjuder din snigelkalcium. Sniglar behöver en kontinuerlig tillförsel av kalcium för att behålla sina snäckskal. Du kan bara ge dem en Kalkschulp i akvariet. Du kan köpa den i de flesta husdjursaffärer. Alternativt kan du ta riven äggskal (ren) eller riven ostronskal.  
    
  • Om dina sniglar inte gillar det, finns det kalcium som du kan spruta direkt på sin normala mat.
  •  
         
 8.  
             

Tips .

                  

Varningar .

                Läs mer... (17)      
Djur populär:
Att ta hand om dvärgkaniner.

Ta hand om en katt med leukemi.

För att förbättra hästens skick.

Bygg ett fågelhus för de fjädrade vännerna.

Matar vilda babyfåglar.

Använd en elektrisk krage för hundträning korrekt.

Behandla öroninfektioner i Cocker Spaniels.

Feed wild.

Ställ upp ett kaninbur.

Sätt fisk i ett nytt akvarium.

Tämma din marsvin.

Erkänn en brasiliansk vandrande spindel.

Att bry sig om guldfisk.

Ta tag i en katt i nacken.

Ta bort kackerlackor med Borax.

Kycklingvingar trimma.

Acclimatize en fisk.

Tämja en fågel.

Behandla botulism i ankor.

Utbilda din valp med en klocka.

Lär en hund att stanna.

ako woman