Home \ djur
 

Utbilda en valp.

 

Utbildning av en valp är lika viktig som utbildningen av ett barn. Valparna går igenom samma utvecklingsstadier som barn. För att vara nöjd med dem behöver vi utbilda dem för att lära dem vad som är rätt och vad som är fel. Nedan följer stegen för att höja valpen: <91112>               

Förfarande .

    

    1      Ange gränser tydligt  ,

    
   
 1.            1      Håll fast vid dina gränser. Om du alltid ger hunden vad han vill och belönar sitt dåliga beteende varje gång kan det göra din valp bortskämd och otrygg och alltid göra precis motsatsen till vad du förväntar dig att göra - och det leder bara till kaos.       
 2.  
 3.             2      Visa din hund tydligt att detta beteende inte tolereras. Var noga med att justera valpen när du gör något. Säg nej, om han nibbles på någonting borde han inte nippla på. Var inte rädd att skylla på valpen för att göra något fel.        
 4.  
             

    2      Disciplin med kärlek  ,

    
   
 1.             1      Älskande disciplinering. Klä upp din valp, men gör det med kärlek. Behandla aldrig din valp som avfall eller som om han / hon är oönskade. Glöm inte att det är det beteende som du vill ändra, inte valpen.        
 2.  
 3.             2      Var tydlig, bestämd och konsekvent. Försök inte bli hög eller skrik. I stället vara så specifik som möjligt och håll alltid konsekvent. Skrikande eller höja din röst till din valp bryter bara länken mellan dig och honom, det ökar rädslan men inte kärlek.  
    
  • Om din hund är nonsens, svara först med en avgörande "Nej!". Skrik inte och se till att valpen inte tror att han skrek. Detta kan betraktas som en varning.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Om din hund inte svarar på nej fyller du en sprayflaska med vatten (se till att det verkligen är bara vatten - andra vätskor kan orsaka irritation om de kommer in i hundens ögon). Spraya din hund nu. Bara ett stänk, överdriv inte det. Säg nej när du stänker. (Glöm inte att det bara finns några hundar som gillar det, de flesta hundar slutar efter ett stänk eller två, men det finns några undantag, du vet snart om din hund gillar det.) 
    
  • Om din hund fortfarande inte lyder efter det första stänket, spraya hunden igen. Men överdriv det inte med sprutningen. Efter ungefär fem stänk bör du gå vidare till nästa steg.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Om sprutning och påfyllning inte fungerar för din hund, ta hunden bort från din favoritleksak. Gör det klart att du tar bort den - visa den till exempel och lägg den på en hög hyllning där den inte kan komma undan. 
    
  • Om han fortfarande är olydig, ta bort ytterligare två leksaker. Om det fortsätter ändå, då tre mer.
  •  
  • Om han fortfarande inte slutar, fyra, fem och så vidare tills alla hans leksaker är borta. Om din hund, som någon hund, älskar leksaker, är det mycket troligt att han kommer att stoppa det dåliga beteendet.
  •  
   
   
  Om hunden gör vad du berätta för honom, ge honom en leksak tillbaka. Om han fortsätter att lyda, ge honom två, sedan tre, sedan fyra, och så vidare tills han får tillbaka alla leksaker. Det här är för utbildning och positivt stöd.
   
         
 8.  
 9.             5      Ge time-outs. Som med unga barn kan time-outs också fungera hos hundar. Ett inhägnad område är ett bra område för en paus. Eller du kan bara lägga din valp i en liten, enkel transportlåda och lämna den där i fem minuter. Om din valp whines eller hurlar, ignorera den. Din valp måste lära sig att allt han gör har konsekvenser. Var inte uppmärksam på ditt husdjur under "hundbrytningen".        
 10.  
 11.             6      Var tålmodig. Din hund kommer förmodligen inte förstå dessa metoder först.       
 12.  
             

    3      Begränsa dina egna dåliga vanor  ,

    
   
 1.             1      Sluta äta rester från bordet - det är ohälsosamt för hundar och valpar. Om din valp tigger eller hoppar på din stol medan du äter, ignorera honom och berätta för din valp en viss "off!" När han hoppar på din stol. Din hund eller valp måste lära dig att när han är hungrig, har han hundmat till det. Visa din valp där hans mat är. Matrester kan också skämma bort din valp, vilket gör att man ber om rester ännu värre - en annan anledning till att du inte får ge din hund några skräp av bordet.        
 2.  
 3.             2      Om din hund är olydnad, ge honom inte någon behandling. Överdrog du godistern? Då är det dags att sluta. För många behandlar gör din hund en bortskämd rascal, och det är inte hälsosamt eller bra för din hund att gå ner i vikt. Gör det klart för din hund att han inte kommer att få en behandling i dåligt beteende. Om de uppför sig och respekterar andra, bör du ge hunden en behandling och vara stolt över honom eller henne.        
 4.  
             

Tips .

      

<91112>             

Varningar .

             
Djur populär:
Känn igen om en häst behöver tandvård.

Farlig och giftig mat för hundar.

Förstå vad din hund vill ha.

Ta hand om en katt med njursvikt.

Döda myror i huset.

Diagnostisera en tumör i hamstrar.

Tämja en skäggig drake.

Tryck på en orm.

Håll guldfisken ordentligt.

Lär en rädd hund för att använda trappan.

Bygg en agilitykurs för hundar.

Transport en hund.

Överlev attacken av en coyote.

Behandla kaninsnus.

Välj rätt hund.

Överlev mötet med en bukett.

Behandla en värmeslag i kaniner.

Ta bort husdjurshår.

Ghost räka ras.

Behandla nacksmärta hos hundar.

Ge en injektion till en katt.

ako woman