Home \ djur
 

Korrigera feljusteringar av hundtänder.

 

En dålig bett hos hundar är en onormal position hos en eller flera tänder. Det orsakar ofta obehag och svag bett på grund av felaktig kontakt med andra tänder eller tandköttet. Det kan vara svårt för hundarna att stänga munnen ordentligt och rätt tuggmekanik eller svalteknik kan äventyras. Det finns flera behandlingsmetoder som låter dig välja rätt metod för dig och din hund. Detta är också beroende av svårighetsgraden av felaktigheten. Börja med steg ett nedan och lära dig mer.

              

Förfarande .

    

    1      Använd en boll eller en leksak  ,

    
   
 1.            1      Köp en hårdgumkula eller en Kongleksak. Om hundens käke och tänder problem är marginella, kan det här minimala, konservativa och lättillgängliga alternativet vara tillräckligt som en korrigering. En hårdgumkula eller en Kongleksak av lämplig storlek kommer att användas under den aktiva spelperioden. Som ett passivt ortodontiskt verktyg kan de hjälpa till att korrigera positionen hos hundtänder i käken. 
    
  • Kongleksaker finns i de flesta husdjurstillverkningsbutiker eller online. Eftersom det finns ett mycket brett utbud, är det tillrådligt att söka råd från en veterinär eller djuraffärspersonalen.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Låt din hund leka med leksaken minst tre gånger om dagen i 15 minuter. Lär honom att det här är en speciell leksak som han bara får när han beter sig bra, eller använd leksaken tillsammans med godis att animera hunden att leka med. Avbryt inte hunden efter 45 minuters speltid. Låt honom spela så länge han vill och effekten blir effektivare. 
    
  • Enligt Journal of Veterinary Dentistry har denna teknik hjälpt till att rätta till 28 av 38 fall hos unga hundar av olika raser och har visat delvis förbättring hos ytterligare tre hundar. I alla fall där tekniken har misslyckats var inte bara en tand i fel position, men det var en mer omfattande malpositionering av skelettet.  
  •  
         
 4.  
 5.             3      Observera korrigeringsförloppet för att se till att det är effektivt. Detta är det minsta ingripandet vid korrigering av tänderna. Hos hundar med måttliga till svåra misstag kan denna teknik inte räcka. Efter en vecka eller två ska du undersöka tänderna. Kan du säga en skillnad? Om inte, kan du överväga andra alternativ. 
    
  • Ta en bild av dina hunds tänder regelbundet. Det gör det lättare att bestämma de små skillnaderna. Det är också lättare att dokumentera din veterinärs historia när du tar din hund till träningen för undersökning.
  •  
                   
 6.  
             

    2      Använd ett lutande inlägg  ,

    
   
 1.             1      Försök med en ortodontisk åtgärd som kallas "snett infogning". Den andra konservativa metoden ska användas i åldern 7 till 9 månader. Det är vanligtvis tillverkat av ett kompositmaterial som har effekten av ett "glidbräda". Åtgärden verkar på de nedre tänderna när snuten är nästan stängd, vilket resulterar i långsam lateral rörelse av hundtänderna, som korrigeras till rätt position. 
    
  • Det vanligaste materialet för denna insats är samma material som används för mänskliga kronor. Materialet blandas blött och härdas inom några minuter till en fast massa.
  •  
  • Tanden är etsade före applicering, vilket gör att materialet kan klibba sig mot tanden. Föreningen appliceras på den etsade, torra tand och härdas där. Materialet appliceras över misslyckad tand. När materialet torkar kan det fräsas med en router i idealisk vinkel. I vissa fall kan tänderna separeras på detta sätt.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Håll insatsen ren. Foderet måste rengöras väl hemma och borsta noggrant för att hålla det rent. Det kan också lossna när hundar tyggar på hårda föremål medan de har påsolen. Titta på vad din hund tuggar och borstar tänderna regelbundet för att försäkra sig om att insolesen stannar på plats. 
    
  • Få råd från din veterinär om effektiv hundrengöring så att du inte lossar fodret själv när du rengör det. Det är en bra idé att söka råd från din veterinär och ta reda på hur du rengör hundens tänder ordentligt.
  •  
  • Om du upptäcker att innersulan har gått loss ska du gå med din hund till veterinären och ersätta den. Korrigeringskostnaderna beror på hur mycket depositionen blir lättare.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Använd insatsen som hållare om du vill. Inlägget kan behållas som ett stöd för stabilisering när tanden har rört sig. Insatsen kan också bibehållas i minst några månader för att förhindra att tand glider tillbaka till sin ursprungliga position. Tala med din veterinär om detta alternativ. 
    
  • Titta på hundens tänder en stund för att se om det är nödvändigt. Ta bilder regelbundet för att göra de små förändringarna mer synliga och jämföra kursen bättre.
  •  
         
 6.  
             

    3      Har kronan förkortat  ,

    
   
 1.             1      Bestäm om en krona om det behövs. Det tredje alternativet för behandling av felaktiga hundtänder är minskningen av kronan. Eftersom tandmaterialet avlägsnas även om kronan är något förkortad exponeras massan (tandrot och tandkött). Denna procedur utförs med användning av en aseptisk teknik. När kronan är förkortad till den ungefärliga höjden av den intilliggande tredje snedställaren, avlägsnas en del av koronalmassan för att skapa ett mellanrum för läkemedelsbehandling och fyllning. 
    
  • Efter denna del av processen appliceras ett återställande mellanlager av glasjonomer. Slutligen förseglas tanden med ett kompositmaterial. Detta förhindrar att bakterier kommer in i det utsatta området.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Ta en tandröntgenstråle tagen två gånger om året. Även om denna procedur kan slutföras i en session och endast en anestesi krävs, rekommenderas dental röntgenövervakning sex månader efter operationen. Som uppföljning är det tillräckligt att ta en bild var 12: e månad. Detta steg är viktigt för att se till att hundens tänder är rätt inställda och att kronan inte har skadats. 
    
  • Gör ett avtal med din veterinär omedelbart efter proceduren så att du inte glömmer kontrollen efter sex månader eller ett år.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Det här alternativet är mycket framgångsrikt. Det kallas också vitalmasseterapi. Dess framgångsgrad är mycket hög om massaexponeringen är aseptisk, med tiden i minuter istället för timmar eller dagar. 
    
  • Materialet som appliceras direkt på massan kan vara antingen kalciumhydroxid eller ett mineraltrioxidaggregat, som båda är säkra på hundar på lång sikt.
  •  
         
 6.  
             

    4      Förstå hundens tänder  ,

    
   
 1.             1      Vet vad en vanlig hundkäke ser ut. Det är viktigt att känna till det normala antalet och positionen hos hundtänderna för att kunna bedöma felaktighet eller felinriktning. Det här är grunderna: 
    
  • Hundar brukar ha 42 tänder. Det finns 20 tänder i övre raden och 22 tänder i den nedre raden av tänder. Den nedre raden av tänder ska passa in i utrymmet mellan den tredje snittet i överkäken och hundens tänder när munnen är normalt stängd.
  •  
  • Dessutom bör de övre molarna normalt överlappa med de nedre fyra molarna. Eventuell avvikelse från den ovan beskrivna positionen kallas feljustering.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Vet vad som orsakar felaktigheten. Orsaken till abnormiteterna i tändernas läge beror ofta på att valpen tänder till permanenta tänder. Denna period kallas även "tandutbrottstiden". Det är viktigt att övervaka denna period och undvika feljusteringar i din hund. Det finns två vanliga skäl som är ansvariga för utvecklingen av onormalt tandade tänder: 
    
  • 1) En onormal vinkel eller riktning hos en hundtand som befinner sig i ett normalt läge.
  •  
  • 2) deformiteter och dålig skelettutbildning. Detta kan vara en kortare, bredare eller smalare käke än den normala (nedre) käften.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Börja kontrollera din hunds tänder tidigt - och speciellt om din hund är en leksaksras. Det är bäst att identifiera en onormal missbildning vid en tidig ålder så att behandlingen kan planeras och övervakas i enlighet därmed. En bedömning av tuggytorna bör ske vid varje veterinärbesök med valpen. 
    
  • Den vanligaste formen av feljustering hos hundar är orsakad av uppdelning av valpen och återväxt av permanenta tänder i onormala positioner. Detta sker ofta med tänderna i Toyzuchts underkäke som Yorkshires, Toypudeln och Chihuahuas.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Rada inte med en hund vars tänder är deformerade. Några missuppfattningar är mycket smärtsamma och kallas "traumatiska" deformiteter. Tyvärr kan de traumatiska eller andra deformiteterna vara genetiskt ärvda. Därför rekommenderar American Veterinary and Dental College att sterilisera dessa hundar så att detta smärtsamma attribut inte kan vidarebefordras till kommande generationer.       
 8.  
 9.             5      Om det är absolut nödvändigt kan du dra i tanden. Den slutliga behandlingen är en extraktion av de mandibulära tänderna som orsakar trauman. Det här är förmodligen den minst önskvärda lösningen eftersom underkäftens tänder utgör en mycket stor del av käken. Utvinningen av båda snitten leder till både funktionell och estetisk störning. 
    
  • Denna process är dåligt dokumenterad och rekommenderas endast i extrema fall. De nedre snedningarna i hundar är de största tänderna i hundens mun. Ditt stöd genom roten är väldigt starkt. Extraktionen kan leda till funktionella förändringar på lång sikt.
  •  
  • Från en estetisk synpunkt rekommenderas inte denna procedur. Skälet i underkäken har en rot som har en total längd på 60 till 70% av tanden. Därför är det kirurgiska förfarandet för extraktion av tanden ofta inte övervägt.
  •  
         
 10.  
             Läs mer... (1)      
Djur populär:
Feed baby kaniner.

Undvik insektsbett under sömnen.

Ha en marsvin.

Håll din hund från att springa ur trädgården.

Erkänner en morddronning.

Feed baby kaniner.

Mätning av feber i en katt.

Testa hundens temperament.

Rengör en hamsterbur.

Foder vilda fåglar.

Gör en enkel kattbädd.

Ta hand om en sköldpadda.

Behandling av en hund för skunk kontakt.

Ge en injektion till en katt.

Höj en föräldralös kalv.

Skapa en lekfull miljö i ett kaninbur.

Straff en hund.

Håll katter från möbler.

Bestäm könsbestämning hos en kanin.

Ha kul med din katt.

Kontrollera om din hund är frisk och nöjd.

ako woman