Home \ djur
 

Ge hamsterbarn.

 

Trots att hamsterbarn är födda döva, blinda och nakna, är de fortfarande anmärkningsvärda söta små saker. Oavsett om du gillar det eller inte, om din favorit hamster har blivit gravid, behöver du lära dig hur du tar hand om hamsterbarnen! Denna artikel kommer att vägleda dig genom förberedelserna för de söta barnen. Hela vägen för att avskräcka henne från mamman när hon växer upp.

              

Förfarande .

    

  Del 1      Innan barnen är födda  ,

    
   
 1.            1      Du bör veta om din hamster är gravid! Bland annat är några av de vanligaste tecknen att din hamster är ännu mer aggressiv, skördar mer mat och rör sig ännu långsammare än normalt. Hon kommer också att bygga en bo där hon inte flyttar mest av tiden.  
    
  • Ett par dagar innan din hamster kommer att föda, kommer hennes mage att svälla upp mycket. Det borde vara den bästa indikatorn att din hamster kommer att föda snart.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Rengör buret! Du vill att hamsterbarnen ska sättas i en ren miljö. För att se till att det händer, rengör hamsterburet två veckor efter att din hamster har blivit gravid (eller om du har märkt att din hamster är gravid)!        
 4.  
 5.             3      Ta hamsterhjulet och andra leksaker ur buret! Det är viktigt att göra det för att när din hamster föds, vill hon lindra lite av den energi hon har byggt upp. Om hon använder hjulet medan hennes barn är kvar, kan hon oavsiktligt skada eller till och med döda henne.        
 6.  
 7.             4      Ta fadern ur buret! Om du har hamstrar ska du ta din pappa ur buret några dagar innan mamman föder. Så snart moderen föds kan fadern försöka befrukta henne igen. Det skulle leda till att många små barn springer runt, och det kan vara ont för mamman.  
    
  • Gyllene hamstrar ska alltid hållas i enskilda burar, så detta steg påverkar vanligtvis bara hamstrarna.
  •  
  • Några hamsterälskare hävdar att hamburgare verkligen är till stor hjälp för att höja de små. Konsultera med en veterinär eller en hamsterspecialist hos en djuraffär om du överväger att lämna din far i buret!
  •  
         
 8.  
 9.             5      Ge mjuka material till din hamster mamma! En av de första reaktionerna i din hamster när hon är gravid blir att hon kommer att bygga ett bo för att föda sina barn. Du kan hjälpa till genom att göra små bitar toalettpapper tillgängligt för din hamster för rippning och nestning.  
    
  • Näsdukarna går också till boet.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Foder hamstermodern med närande godis! Som en mänsklig mamma behöver hamstermödrar extra näringsämnen för att vara hälsosamma. Behandlingar som morötter, nötter, hårdkokta ägg, ost och gröna kommer att ge hamstermodern näringsämnen hon behöver. Du borde också äta lite mer mat i buret, för att hon ska börja äta maten för sina barn (och hon kommer äta mer än vad som är vanligt för henne).        
 12.  
 13.             7      Ordna ett hem för barnen! Du behöver bara göra detta om du inte har för avsikt att hålla barn efter födseln. Om det är svårt för dig att hitta vänner som vill ta en eller två spädbarn, försök att skicka en annons på Craigslist! Du kan också kolla med lärare på lokala skolor - hamstrar gör ett perfekt klassdjur!                  
 14.  
             

  Del 2      noll till två veckor gammal  ,

    
   
 1.             1      Stör inte hamstermodern! Du ska lämna hamstermammen ensam i en eller flera dagar! Hon kommer att vara mycket stressad och i sin helhet "skydda boet" -läget, så det är bäst att bara lämna henne ensam! Hon kan också vara väldigt upprörd efter att ha fött - hon borde vara störd så lite som möjligt, annars kan hon avvisa sina barn (eller till och med i extrema fall äta dem).        
 2.  
 3.             2      Rör inte barnen i minst två veckor! Den första anledningen är att du inte vill lägga doften på barnen, annars kan mamman sparka bort dem. Den andra anledningen är att om du försöker plocka upp en bebis blir moderen mycket aggressiv och kommer inte ha några problem med att attackera din hand.  
    
  • Om du behöver flytta en baby av någon anledning, använd en sked! Det kommer att se till att din lukt inte kommer på barnet. Men för det mesta behöver du inte göra det - även om du ser en baby som strider från boet, eftersom hamsterns mamma snart tar tillbaka den.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Rengör inte buret under dessa två veckor! Även om det kan tyckas konstigt att du inte rengör buret är det bäst för barnet om du inte stör moderns livsmiljö. Vänta två dagar efter barnets födelse, för att rengöra buret!  
    
  • Om du märker att det finns en väldigt våt plats i buret, kan du städa upp det, men se till att du inte förstör boet!
  •  
         
 6.  
 7.             4      Förbered mycket mat och vatten för de små hamstrarna! Du borde titta på buret minst två gånger om dagen för att se till att det finns tillräckligt med mat och vatten för att mata dina hamstrar! När barnen är en vecka gammal kan du börja distribuera mat längs sidorna och botten av buret. Hamstermodern kommer ut och samlar maten för sina barn, men de små kommer också att börja utforska allt och hämta sin egen mat.  
    
  • Se till att potionerna är tillräckligt djupa för att den gamla hamstern i veckan ska nå dem och ta en drink!
  •  
         
 8.  
 9.             5      Ta hand om barnen om mamma har dött! Tyvärr är barnhamstrar ibland föräldralösa. Om hamstrarna är 12 eller 14 dagar gamla, blir det lättare för dem att överleva. Placera en uppvärmd kudde på den lägsta punkten under buret (detta kommer att kompensera för brist på kroppsvärme under frånvaron av mamman). Rip upp toalettpapper och bygg ditt eget bo för barnen! Se till att barnen har bitar av äpple och små bitar av hårdkokta ägg för att hålla sina näringsnivåer kvar! Potionerna bör också sänkas till deras höjd!        
 10.  
 11.             6      Hitta en surrogatmor för föräldralösa barn 12 dagar gamla eller yngre! Om dina hamstrar är mindre än 12 dagar gamla behöver du en ersättningsmamma. Torka bort eventuella rester av hamsterns nestling! Vik försiktigt i en ren dukhandduk och gnid försiktigt handduken för att stimulera cirkulationen (och därmed värma)! Hitta en surrogatmamma som har spädbarn några dagar äldre än dina barn! Målet är att dina barn får samma lukt som surrogatmödrarna. Håll moderen borta från boet så länge som möjligt så att barnen har en chans att krypa runt boet lite och täcka doften!  
    
  • Detta är den mest effektiva metoden, men det är långt ifrån en garanti för att det kommer att fungera! Hamstermödrar räknar inte hur många barn de har, så att öka antalet är inte ett problem. Men om modern inser att något är fel eller annorlunda om barnet, kan hon döda henne.
  •  
         
 12.  
             

  Del 3      Två veckor och äldre  ,

    
   
 1.             1      Rengör buret när barnen är över två veckor gamla! Vid denna tidpunkt kommer moderen att vara lite mindre skyddande, så buret kan rengöras. Rengör buret som du brukar, men sätt några stycken toalettpapper i buret när du är klar, eftersom mamman vill bygga ett nytt bo!        
 2.  
 3.             2      Börja vidröra barnen när de är två veckor gamla! Rörande barn i denna unga ålder kan hjälpa dem att bli tämre. I detta utvecklingsstadium kommer hamstermormen också att hålla med det när de luktar av dig. Tänk på att hamsterbebisar är supersnabba, så var försiktig när du hämtar dem!        
 4.  
 5.             3      Spåra barnen när de är fyra veckor gamla! Hamsterbarn fortsätter att matas av sin mamma tills de är ungefär 26 dagar gamla. Därefter ska barnen avvänjas av moderen. Det innebär att du måste se vilket kön dina hamstrar har. Då måste du skilja männen från honorarna i olika burar! De borde också vara i andra burar än moderen, som i stället är uttömd från uppfödning och kommer att börja skjuta dem bort.  
    
  • När de är fem veckor gamla borde gyllene hamstrar var och en få sin egen bur. Gyllene hamstrar är mycket territoriella och blir mycket aggressiva om de känner att deras territorium hotas.
  •  
  • Dvärghamstrar kan leva fridfullt i samma kön eller grupper. Efter ca 12 veckor kan du få några slagsmål. Om du ser det, bör du sätta hamstrarna i olika burar! Om det händer i en grupp, bör du få hamsteren mobbad i sin egen bur!
  •  
         
 6.  
 7.             4      Ta hand om dina hamstrar, hur skulle du ta hand om alla andra vuxna hamster! Om fem veckor kommer dina hamstrar att vara fullvuxna. Spela med dem, mata och älska dem som alla vuxna hamster!        
 8.  
             

Tips .

                  

Varningar .

                  

Vad du behöver .

                Läs mer... (3)      
Djur populär:
Överge hästens bröst.

Gör en katt glad.

Gör hamsterleksaker ur hushållsprodukter.

Skära ett får.

Ta bort myror från kattmat.

Ge en katt en flytande medicin.

Foderkreatur.

Förbered hypoallergen hundmat.

Få din cockatiel att sluta lägga på ägg.

Utför fullständig blodtransfusion hos hästar.

Vänd dig till en ny hund i huset och hantera andra hundar.

Borstar en cocker spaniel.

Få en katt för att sluta att skrapa en lädersoffa.

Få en katt till lungan.

Sätt honungsbina i din trädgård.

Gör en fågelburslöja.

Gratis loppor ur ditt hus.

Behandla allvarlig rörelsesjukdom hos hundar.

Förhindra mycket hos hundar.

Höj ett lamm med en flaska.

Kall kanin.

ako woman