Home \ djur
 

Räddning delfiner.

 

Delfiner är i fara. Den stigande temperaturen hos oceanerna, den ökande ackumuleringen av konstgjorda föroreningar i dolphins livsmiljö och förekomsten av delfinjakt i vissa delar av världen bidrar alla till att de ligger på avgrundens kant. Men situationen är inte hopplös. Dessa däggdjur är sällskapliga, känsliga, extremt intelligenta och värdiga skydd. Det finns många saker du kan göra för att hålla oceanen rena, för att utbilda världen om de faror som delfiner utsätts för och att engagera dig. Se steg 1 för mer information.

              

Förfarande .

    

  Del 1      Håll oceanen rena  ,

    
   
 1.            1      Lämna delfinerna ensamma. Ett av de bästa sätten att skydda delfiner är att lämna dem ensamma. Försök aldrig att mata delfiner eller störa deras livsstil när du ser dem i havet eller i sötvattendrag. 
    
  • Undvik att ta kommersiella kryssningsfartyg som går genom hotade områden, förmodligen riktade mot delfiner och korallrev. Det beräknas att dessa fartyg förstör hundratals meter bräcklig korall varje år, vilket ger livsmiljöer och skydd för delfiner och annat marint liv.  
  •  
  • Även om du är en stor delfinfläkt och du vill se dem nära, hjälper marinparker och simning med delfiner att hålla delfiner i fångenskap, där de har mycket kortare livslängder. Olämplig fysisk kontakt med delfiner kan överföra sjukdom, och det gör delfiner mer mottagliga för svampinfektioner och en mängd andra problem. Det är mycket säkrare att lämna dem ensamma, där de kan leva lugnt och lyckligt.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Lär dig om upphandling av fisk och skaldjur. En av de farligaste hot mot delfinpopulationen är fiske och fisknät som används av fiskare. När du äter skaldjur är det viktigt att köpa det noggrant och intelligent. Det finns bara begränsat antal fiskar i havet, och många kommersiella fiskar gör mer skada än bra, medan andra fiskar ansvarsfullt och hållbart. Så hur kan du vara säker på var din lax, tonfisk eller räkor kommer ifrån? Seafood Watch publicerar en årlig gratis lista som spårar och rapporterar handels- och fiskestatistik för att hjälpa dig att fatta välgrundade beslut och köpa säkraste skaldjur. Hitta ledaren för ditt land genom att klicka på [1]. 
    
  • Tonfiskindustrin är den skyldige som är mest ansvarig för dolphinutrotning och "dolphin shel" tonfisk är en etikett som ofta finns i livsmedelsbutiker. Det här är ett enkelt sätt att göra en liten förändring, men problemet är mycket större än bara tonfisken. Se till att du alltid håller dig informerad och lär dig allt som finns att lära dig om den här åtgärden.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Använd inte Styrofoam-produkter och icke-biologiskt nedbrytbara förbrukningsmaterial. Folkets avfall är den främsta orsaken till den ökande skadorna på livet i oceanerna, med 80% av förorening från havet. Den är enorm, och till och med något så enkelt som en heliumballong i skyn Till slut kan det ta upp soporna som kväver delfinerna. Börja nu minska ditt icke biologiskt nedbrytbara avfall. 
    
  • Det behöver inte vara komplicerat. Ta små steg genom att undvika plastkaffe när du går till ett kafé, ta med egna återanvändbara termor istället. Undvik förpackad mat och produkter med för mycket plastförpackning, istället välja större mängder eller begagnade varor. Använd dina plastpåsar igen och undvik att fråga om nya i butiken.
  •  
  • "Garbage Debris" är en sopkollektion som strömmar i Nordatlanten och är mestadels tillverkad av plast, polystyren och annat sopor, som alltid hålls på samma ställe och virvlar runt av strömmen. Det är storleken på Texas och är full av döda havslevelser, fåglar och andra varelser som fångas i soporna. Om du vill spara delfiner, måste effekterna av konstgjorda sopor i havet minskas omedelbart.  
  •  
         
 6.  
 7.             4      Minska ditt koldioxidavtryck. Det är inte bara materiellt skräp som bryter havets livsflöde. Lika viktigt är luftföroreningar, som också bosätter sig i färskvatten och därmed flyter tillbaka till havet, vilket står för en tredjedel av föroreningarna i kustområdena. 
    
  • Vår förbrukning av fossila bränslen är direkt relaterad till havs hälsa, vilket innebär att varje steg du tar för att minska ditt koldioxidutsläpp genom transport är direkt relaterat till delfinernas säkerhet. Börja med att köra mindre, byta till mer bränsleeffektiva fordon, eller leta efter alternativa transportmetoder som löpning, cykling och carpooling.
  •  
  • I våra grannländer finns det 65 000 godkända kemikalier som används för kommersiella och industriella rengöringsmedel samt fordonsprodukter, och endast cirka 300 av dem har testats för giftiga egenskaper. Vi har ingen aning om vilken inverkan som till synes "säkra" produkter har på miljön.  
  •  
  • Läckande oljetankfartyg får mycket medvetenhet, men avloppet jagar dubbelt så mycket olja till kustvatten varje år. Den icke-ursprungliga föroreningen är mycket svår att kontrollera eller lokalisera som den kommer från luften, även om vi kan vara säkra på att det mesta är direkt relaterat till kommersiella förorenare och industriavfall.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Bekämpa global uppvärmning. Eftersom havets temperatur förändras, även om det bara är några grader, slänger det hela sämre balansen mellan marina livsmiljöer och gör att delfiner och andra marina liv överlever. När dessa populationer minskar blir det alltmer svårt för delfiner att konkurrera med andra arter för en minskande mängd mat. Om temperaturerna inte stabiliseras igen, blir det mycket svårt för delfiner att överleva. 
    
  • Minska strömförbrukningen, fokusera på att minska ditt materialavfall och informera dig om inköp av tvättmedel, tvål och andra hushållsprodukter för att minska din egen påverkan. Undvik allt med parabener (används i kosmetika och som konserveringsmedel för livsmedel), fosfater och Styrofoam.
  •  
  • Förutom temperaturer är också bristen på syre på grund av global uppvärmning ett stort problem. Kväve och fosfor är element som finns i gödselmedel, kommersiella toxiner och avloppsvatten, som kanaliseras i kustvatten och minskar syrehalten i vattnet. Tänk på hur vi suger luften ut ur rummet där delfinerna andas. Bara ett gram kväve eller fosfor kan minska syre i havet med ca 10-100 gram.  
  •  
                   
 10.  
             

  Del 2      Bli involverad  ,

    
   
 1.             1      Undvik marina parker som håller delfiner i fångenskap. Medan många människor tycker om att titta på delfinerna i närheten gör tricks, separerar dessa parker älsklingarnas delfiner, håller dem i simbassänger, matar dem med mediciner och tvingar dem att bli extraordinära att reproducera i ung ålder. De har också stämts för sin osäkra arbetsmiljö för både människor och djur, vilket gör parker som SeaWorld farliga och oetiska. Stötta inte henne.       
 2.  
 3.             2      Få upprörd, högt. Det största du kan göra för att skydda delfiner är din röst. Om du är intresserad av delfinernas säkerhet, skrika från hustaken och lär dig allt om de faror i ditt område som delfiner utsätts för. 
    
  • Registrera dig med delfinorganisationer för att hålla dig uppdaterad om nuvarande fördelar och rättigheter som du bidrar till och inspirera andra. BlueVoice är en marinskyddsorganisation som arbetar för att skydda delfiner och valar, särskilt genom att slåss mot delfinjakt i Japan och Peru. Du kan gå med i BlueVoice genom att logga här.
  •  
  • Dedikera en stor del av din sociala nätverk närvaro till delfinerna, vilket gör att andra är medvetna om vad som händer i oceanerna. Ju fler människor vet vad man ska undvika och lära sig mer om de faror som delfiner utsätts för, ju fler förändringar du kan göra.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Uppmuntra dina politiker att stödja skydd mot marina däggdjur. På 1970-talet antog USA: s regering en lag avsedd att skydda delfiner och andra marina däggdjur, men det gick inte ens förrän 1980-talet, när hårda riktlinjer infördes, särskilt för tonfisk. Påverkan av denna regel gjorde stor skillnad på kort sikt, men lite har hänt sedan dess under årtiondena. Nu är det dags att ompröva problemet, så du borde låta din representant veta att du är allvarlig. Kom i kontakt omedelbart. 
    
  • De flesta kommunikationer sker online, så du kan vanligtvis besöka din representants webbplats för att få reda på mer om direktkontakt. Formulera ett brev, skapa en specifik handlingsplan, begär resultat eller vägra att rösta vid nästa val. Förändringar måste ta hänsyn till framför allt kommersiella och industriella föroreningar och hur mycket de bidrar till dödsfallet hos marina däggdjur.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Skänka något till stiftelser för marina djur. Det finns redan många organisationer som kämpar bra mot föroreningar och orättvisor i haven. De behöver ofta pengar, så att all hjälp och stöd kan vara mycket värdefullt. Detta är ett särskilt bra sätt att göra ett bidrag om du är upptagen att delta direkt, men fortfarande har en passion för orsaken. 
    
  • Organisationer som Internationella fonden för djurskydd (IFAW), Greenpeace, BlueVoice och andra grupper som är avsedda att skydda delfinernas liv uppskattar allt ekonomiskt stöd för att fortsätta.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Organisera mer avgörande bojkott i ditt område. Att undvika produkter och göra snabba inköp är bra steg för att övertyga varje enskild person att göra en förändring - men om du kan mobilisera trupper, desto större antal kommer att få en mycket större inverkan och ditt bidrag kommer att bli mycket enorm. 
    
  • Först försök arbeta med att ändra ditt eget hushåll och få alla du bor tillsammans för att bidra till att göra rätt konsumentval. Starta sedan öppna evenemang i ett communitycenter eller kyrka för att dela det du känner och ta med andra ombord.
  •  
  • Ta kontakt med brev till din lokala tidning, dela länkar på sociala nätverk, och till och med göra affischer kan vara till stor hjälp när du kommunicerar meddelandet och låter folk veta vad de kan förändras.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Skäl till din egen aktivistgrupp. Om du har en växande grupp likasinnade människor som också drabbas av delfinerna, överväga att skapa en egen aktivistgrupp och organisera protester, bojkotter och informationsföreläsningar på scenen, så att Fler och fler människor blir medvetna om problemet. Ju fler människor deltar, ju mer regeringen måste lyssna, desto viktigare är det att göra någonting. Medierna är det bästa stället att försvara sig mot de hot som skadar delfinerna. 
    
  • Skicka din grupp till IRS och ansöka om en ideell status om din grupp är tillräckligt stor för att få arbetskraftskostnader och att samla donationer från besökare till din webbplats.
  •  
         
 12.  
             

  Del 3      vidta åtgärder  ,

    
   
 1.             1      Studie marina biologi. Om du vill ta nästa steg från en delfinälskare till en professionell försvarare, är det bästa valet att gå in i marinbiologi. Medan detta inte tillåter dig att vara med de djur du älskar och hoppas skydda hela tiden, kan du lära dig hur delfinernas miljö attackeras av det mänskliga fotavtrycket och hur du kan förbättra det. 
    
  • Gå in i skolan, särskilt i biologi, och registrera så många vetenskapskurser som möjligt. Du kommer inte börja lära dig att dyka och simma med delfiner, men du kommer att bygga upp de nödvändiga grundvalarna för att eventuellt tjäna ditt liv.
  •  
  • Om du går på college kan det inte vara en viktig marinbiologi större än vid vissa kustläger, men om du får en allmän biologi grad kan du specialisera på examenivå. Gå igenom din utbildning steg för steg.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Gå med i en ond organisation för havsrätten. För vissa människor räcker det inte med att donera pengar, sedan luta sig tillbaka och vänta inaktivt för en förändring. Om du är trött på det faktum att det tar så lång tid och i domstol blir det så, bör du överväga att engagera dig ännu mer direkt med en aktivistgrupp som kämpar för att störa krafterna, delfinerna och andra marina varelser kompromiss. 
    
  • Sea Shepherd Conservation Society
  •  
  • Animal Liberation Front (ALF)
  •  
  • Taiji Action Group
  •  
  • Personer för etisk behandling av djur (PETA)
  •  
  • Greenpeace
  •  
         
 4.  
 5.             3      Åtgärder mot kooperativa förorenare. Många organisationer, särskilt Greenpeace, organiserar användarvänliga aktivism och framställningar för att stoppa kooperativa försök att hålla sig uppdaterade. Dessa grupper uppmanar dem att pressa företagens ansvar gentemot miljön för att öka vinsterna och försöka ta dem till det ansvaret. I allmänhet drar industrin sig av att arbeta oreglerat och obehindrat av saker som kolgränser och miljöhinder, vilket förorenar oceanerna och sätter delfiner i fara. Arbeta med att ändra det.       
 6.  
 7.   4      Många tvivelaktiga beslutsfattande sker på lagstiftningsnivå, där kooperativa lobbyister arbetar för att förändra miljölagar för att indirekt stödja de enheter som de förstör. Det kan vara hemskt förvirrande för lekmannen. Att göra dina bidrag till mer professionella organisationer är mycket lättare än att försöka på egen hand.     
 8.  
 9.             5      Delta i rallyer och egna protester. Gå med i en organisation för att få ut de dåliga, smutsiga personerna och försök att få så mycket medieuppmärksamhet som möjligt. Informera världen om konsekvenserna av att förorena delfinpopulationen. Greenpeace håller på att organisera rallies och protester mot de största förorenarna du kan gå med, även om du inte är en aktiv medlem.  
    
  • Var persistent och högt. Du får förmodligen inte ett oljebolag för att städa upp vad de har gjort genom att vifta några tecken, men du kan påpeka vad som händer, du kan komma på TV och göra andra människor medvetna om det att göra. Få bollen att rulla. Numrerar är viktiga, men även små protester registreras när orsaken är mycket viktig och du har kontroversen på din sida.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Stör fiskeindustrin direkt. Beroende på vilken grupp du går med kan du sluta klippa fiskenät i internationella vatten eller köra runt på anti-whaling-fartyg och möta de olagliga valarna som en pirat, eller du kan vanligtvis samla signaturer och kam genom pappersarbete. Hur djupt du äntligen dyker in i delfinens skyddande vatten är ditt beslut, men direkt handling ger resultat. Gå med och kämpa för det bästa. 
    
  • Även om glamorösa kan dessa hårda och drastiska handlingar vara mycket farliga och ofta olagliga. Om du arresteras för att hjälpa till med orsaken, måste du göra det som en del av en organiserad plan, inte genom att bli arg och få dig i trubbel utan något stöd.
  •  
         
 12.  
             

Tips .

                  

Varningar .

                Läs mer... (4)      
Djur populär:
Identifiera en giftig orm.

Lär något till en katt.

Känn igen om en tik är i värme.

Bestäm ålder på en häst baserat på tänder.

Grisuppfödning.

Bli av med earwigs.

Lär din hund att gå till fots.

Ge en gås.

Ta hand om en katt med leukemi.

Dra upp kycklingarna.

Eliminering av svarta änkor.

Känn igen om en tik är i värme.

Känna igen en traverspindel.

Lugna hundens kliande öron.

Förhindra att en katt blir tjock och lat.

Sjuksköterska nyfödda valpar.

Förvara dvärggetter.

Träna en valp.

Skära en häst.

Ställ upp ett akvarium.

Borstar en cocker spaniel.

ako woman